Diskuse k článku: Prší, prší, jen se lije

Diskuse k článku Prší, prší, jen se lije

Autor diskuse: Milan Tychler - Profil , 3.9.2013

woodpecker - Profil | So 7.9.2013 13:45:52

Skvely clanek. mam rad extremnejsi pocasi, ryby berou lepe a clovek ma pocit, ze prekonava nejake prekazky a nenudi se doma. Mas pravdu, ze teple obleceni je vyhodou. tento rok jsem nakoupil kvalitni spodni pradlo, obleceni nepromokave a odolne proti vetru. muze prset jak chce a ja se citim v pohode. Pouze boty mi jeste schazi. Nema nekdo tip na kvalitni boty?

Mam jeden namet na diskusi. Pise se tu o slimacich. ryby je maji rady? Proc se tedy nechyta na slimaky? Zkousel to nekdo? Ja jich mam na zahrade dost :-)

Kruan - Profil | Pá 6.9.2013 10:13:45

Kovis >> To ale nevadi :) Alespon neni u vody tolik rybaru. Ja v desti klidne vyrazim na ryby. Alespon jsem tam sam :)

Kovis - Profil | Pá 6.9.2013 10:09:30

Článek je moc hezký. Já se k tomu jít na ryby za deště většinou nepřesvědčím a setrvám v teple a suchu domova. Prostě mi ten déšť překáží v tom si ten relax u vody pěkně vychutnat :-)

superweb - Profil | St 4.9.2013 23:42:43

Dest se mi "odvdecil" zacatkem kvetna je jedne vcelku zapomenute 5ha piskovne. Jeden breh je kolmy a prakticky nedostupny. Nejdrive jsem si pres den, kdy jeste neprselo, zavazel lodickou k potopene vetvi pod brehem, kde jsem mel kapry vypozorovane. Sem tam prisel zaber od pekneho kapra, ale ten pravy narez prisel v noci.
Behem noci se pres nas prehnalo nekolik lijaku a bourek..to uz nebylo potreba vozit ke vzdalene vetvi, ale proste nahodit kamkoliv pod strmy breh a jakmile prisel chcanec, zpravidla to do 5 minut bralo. Letos asi nejlepsi rybarina a asi moje vubce nejlepsi s kapraky a boilie, za 24 hodin cca 20 kapru od 55 do 74cm, pricemz prevazovali ti nad 70cm.
Sice jsem byl komplet promoceny a druhou pulku noci jsem to vzdal s oblecenim a pres pomerne chladne pocasi to dochytal do rana v plavkach, zadny obr neprisel(i kdyz z minulosti vim, ze tam jsou kaprici kolem 15kg), ale co se mnozstvi ulovku tyce, bezkonkurencni 24 hodinovka.
Poucil jsem se z toho v tom, ze to za deste chce chytat nekde, kde se da predpokladat, ze dest prinese nejvic potravy. Presvedcil jsem se, ze ryby jsou ocividne zvykle za deste vyrazit "na lov" k teto prikre casti brehu porostle vysokou travou a krovinami. Zrejme jim to tam splachne dost hmyzaku :) Cim blize ke brehu se mi povedlo nahodit, tim drive zpravidla prisel zaber. Na jinych revirech bez vylozene prikrych brehu to urcite muze byt dobre treba pod stromem nebo u pritoku.

retrívr - Profil | St 4.9.2013 20:44:15

tym >> Milan Tychler - >> Dík za článek.Mě osobně taky nevadí déšť a mladý na zvykám a daří se.

Unkas - Profil | St 4.9.2013 20:21:48

I já se někdy v počasí, kdy by psa nevyhnal vypravím na ryby. Jenom nevím, proč má manželka vždycky takový divný oči. :-))

rikox - Profil | St 4.9.2013 19:05:35

A já když už se poštěstí že na červy chytám, tak když se mně zakuklí, tak je vyhazuji :/ Asi škoda co ?

Kruan - Profil | St 4.9.2013 16:20:08

Pěkný članek. Ostatně jako vždy. Při čtení članku jsem si říkal : Jaká zima ? Vždyť nemrzne! :) Pro nás, co chodíme feederovat i při -15°C a stojíme na polystyrenové desce a několik hodin čekáme na záběr miniplotičky, to není žádná zima :)

Shafi - Profil | St 4.9.2013 15:57:34

tym >> Milan Tychler - >> Opravdu se někdy doma těžko vysvětluje, že jdu na ryby. Občas slyším i ,, Kdo ví kam chodíš" :))). Když se počasí drží pár dnů na stejné úrovni, opravdu se dá pěkně zachytat. A s teplým oblečením a termoskou musím bezpodmínečně souhlasit.

ŠAJBAN - Profil | St 4.9.2013 15:09:07

Perfektný článok :) za 1 :)

JaLi - Profil | St 4.9.2013 10:45:23

tym >> Milan Tychler - >> Krásný článek, jako vždy za 1. Za deště jsem chytal mockrát, někdy s větším někdy s menším úspěchem. Jako kluk jsem chodil v létě vždycky po bouřce, mnohokrát přišla druhá vlna a já jsem se vracel domů kompletně promočený, ale taky většinou štastný. Chytání za deště má pro mě ještě jednu velikou výhodu, u vody je mnohem méně rybářů a tak i větší klid.

lunimus - Profil | St 4.9.2013 9:36:47

V prvpom rade mi nadpis článku pripomenul jeden vtip:

Chlap skoro ráno vstane, že ide na ryby. Potichúčky vykĺzne z postele a vojde do garáže, kde už má pripravený vercajch. Vonku však fučí, leje a je riadna zima. Nevadí, už takýchto rybačiek pár zažil, ale keď zapne v aute rádio, akurát idú správy o počasí. Meteorologický úrad vydal práve varovanie, že sa situácia ešte zhorší a tak sa rozhodne to dnes nechať tak. Prezlečie sa späť do pyžama a potichúčky sa pritúli k manželke a hovorí: "miláčik, vonku je tak strašné počasie, že som musel prísť k tebe"
Ona: "no vidíš a ten môj blázon dnes šiel zas na ryby"

Inak pekný článok, taká pohodička :)
Priznám sa však, že i keď mi dážď nevadí, tak by som sa momentálne v takom čase na ryby určite nedostal. V takomto čase by som deti so sebou určite nebral a nechať ich na krku manželke, keď ich nie je možné vonku unaviť, ale doma skáču po všetkom možnom, tak by to bola asi moja posledná rybačka :)

MAXXSKATER - Profil | St 4.9.2013 9:18:36

Článek se mi opět líbí, takže hodnocení je zase 1. Už si říkám, že bych to nemusel ani psát. :-) Osobně takhle strašně rád chytávám u nás na řece, která teče městem, protože jinak už to na ní nemá moc cenu a člověka to tam netáhne, ale pokud je takhle hodně vody, která je navíc přikalená a do toho prší, tak to věští vždycky dobrou rybačku. Dají se chytat okouni, plotice, tloušti, cejni, ale i pstruzi, kteří jsou na MP vodě výrazným zpestřením. Rád chytám takto i z jara po oblevě, když taje sníh, ale to je opravdu ještě celkem zima, chce to jemné vybavení od vlasce až po háček i splávek, ale stojí to za to a po té zimě udělá člověku radost i malá plotička.

marlean - Profil | St 4.9.2013 9:09:35

Pridávam sa k Zbyňkovi, dik a nádhera!

Zbyněk V. - Profil | St 4.9.2013 7:40:52

Děkuji , jako vždy krásný článek ...