Miloš Zeman a jeho lidé chystají „super-stavbu“. Plavební kanál Dunaj-Odra-Labe

mmmml - Profil | St 31.7.2013 18:39:04

možná si chystá"trafiku"už si kupuje gondolu aby mohl dělat hlavního gondoliéra!

TWIN 69 - Profil | St 31.7.2013 18:17:28

Goldy >> Dokud se mluví je to fajn,horší až se začne budovat.

Goldy - Profil | Po 29.7.2013 7:24:50

TWIN 69 >> Otom kanálu se mluví 30 roků.

TWIN 69 - Profil | Ne 28.7.2013 9:02:36

Darcy >> Krásný heslo.Jeden tip na osobnost bych měl.Prozatím si to nechám pro sebe a doufám,že mě nezklame.Jinak pan velkostavitel vodních kanálů a Pán viróz mě nepřekvapuje.Čekal jsem to daleko horší.Ať si klidně buduje svůj pomník ze Sarajeva až do Paříže.Každý správný pohrobek socialismu má tendenci si budovat něco co ho bude připomínat dalším generacím.

Darcy - Profil | So 27.7.2013 10:43:49

TWIN 69 >> Vzhledem k svému věku jsem spíše pesimista. Vidíš tady nějakou skupinu elit s odpovídajícím programem? Lid? Když se podívám po sociálních sítích a čtu ty bláboly, tak bych polovičce lidí sebral volební právo. A stejně: "Každá revoluce končí, když se nová prasata dostanou ke korytům." George Orwell

LudoO - Profil | So 27.7.2013 9:02:12

Pár let jsem spolupracoval s čínskými firmami. Když nám na jaře ukázali zelenou louku s tím, že chcou od nás dodat kotle a že na podzim zde bude stát sídliště o 300.000 obyvatelích byl jsem hodně zaražený. Můžeme řešit co chceme a myslet si o jiných zemích své. Ale Evropa se svým bolševickým systémem dávek, kdy má každý nárok na vše a s úředníkama kteří vymýšlejí stále nové nesmysly jen aby mohli být nepostradatelní, jde ke dnu. Musí klesnout na dno abychom šli nahoru. Musí si uvědomit, že je potřeba podpořit ty co přinášejí pokrok. A to nejsou úředníci ani pobírači dávek. A s tím jaké zde řešíme nesmysly místo abychom řešili jak si zajistit do budoucna jídlo ... se dostáváme na kolej kdy nikoho moc zajímat nebudeme (už se tak začíná i dít) . Ale to jsem zas skončil u "blbé" politiky za což se omlouvám.

TWIN 69 - Profil | So 27.7.2013 8:46:20

Goldy >> JJ,dokonce jsem z ní maturoval ve strojírenské technologii.Asi vytáhnu staré učebnice a začnu si to opakovat.

TWIN 69 - Profil | So 27.7.2013 8:45:21

Darcy >> Chtělo by to radikální řez.Jenže pro ten ještě nenastal ten správný čas.

yndra - Profil | So 27.7.2013 8:03:37

Podle mne je lepší sedět u vody,než řešit megalomanské sny jednoho senilního trotla. The End. ;-)

Goldy - Profil | So 27.7.2013 7:58:41

TWIN 69 >> A bylo nám dobře,když jsme se učili rusky.

tucnak11 - Profil | So 27.7.2013 7:38:57

Doufam že hlavnim inžiněrem nebude sam Zeman,bo ten kanal bude vest přes kusek Polska a skonči na Horni Bečvě na Valašsku jak bude naprany furt.Proto hlapi s Valašska těšmy se na pořadnou řeku.

Maxi Sob - Profil | Pá 26.7.2013 22:37:48

Ravachol >> Ale prosím tě ty čtyři procentíčka populace myslej na úplně jiný věcičky než na nějaký zemědělství :-))

Darcy - Profil | Pá 26.7.2013 22:30:52

Ravachol >> Nesmíš chápat ekonomickou formulaci nízká produktivita práce, jako formulaci, že pracovník má nízké pracovní nasazení. Souhlasím s tebou, že pracovní nasazení českých pracovníků je mnohdy vyšší než v rozvinutých západních zemích. Nízká produktivita práce je celý souhrn problémů: špatná organizace práce, nevyužívaní nenovějších technologií, nezavádění nového strojního vybavení, nezavádění výpočetní techniky do výroby, nedostatky v řízení pracovních procesů atd. Za nízkou produktivitu práce neodpovídá dělník, ale vždy řídící pracovník.

Ravachol - Profil | Pá 26.7.2013 21:47:14

M0RGAN >> Já ty 4%v zemedelstvi vidim spis jako dusledek toho ze vse dovazime z ciny, kde to kopou bosí motykama :)))

M0RGAN - Profil | Pá 26.7.2013 21:31:33

Ravachol >> Já neříkám, že mají veget. Ale že dělají zbytečnou práci.
V zemědělství taky dřív dělala většina populace a nikoho ani nenapadlo, že by mohli být nahrazeni, dnes nějaká 4% populace (zbytek stroje)..
IT systém může rozhodovat podle přednastavených pravidel. Od vymýšlení kreativních řešení stejně nejsou úředníci, ale politici. Navíc IT systém nebude úplatný.

Ravachol - Profil | Pá 26.7.2013 21:24:41

M0RGAN >> pokracovat by se urco dalo, ale stejne se nikam nedoberes - myslel jsem to obecně. Já ti nevím, ale myslím že ti obycejni státní úředníci /ne ti na vysokych postech)nemaj takovej veget jak si myslíš, aspon ty co znam. Rek bych ze pokud by se minimalne polovina z nich propustila jak ty navrhujes, ti co zbydou se z toho zblazni :) - a IT systemem fakt cloveka efektivne nikdy nenahradis - neumi se lidsky rozhodnout. Stroje nenahradily zatim lidi ani v manualnich cinnostech, tak v intelektualnich to jeste bude beh na dlouhou trat...
Ale to by se dalo resit do nekonecna. co clovek, to nazor, znas to....:)
vidim problem spis v tom ze minimalni procento lidi si narokuje za kazdou cenu maximalni procento zisku a jdou za tim pres mrtvoly

M0RGAN - Profil | Pá 26.7.2013 21:14:30

Ravachol >> "V době trzniho hospodarstvi kdy je obecne držena plusminis desetiprocentni nezamestnanost vsude, uz vidim jak si nakej zamestnavatel krmi linyho pracanta a nekoukne se po jinym :) teda aspon jsem se s takovym zamestnavatelem nikdy nesetkal, spis naopak :)"

Asi sis nevšiml, kolik lidí zaměstnává stát, kraje, města .. :-) Tak například veškeré státní úředníky.. Minimálně polovina z nich by mohla být jednoduše propuštěna a nahrazena funkčním IT systémem s desetinovými náklady. A místo, aby se státní aparát zeštíhloval, tak přibývají noví a noví úředníci... Kolikrát když jeden úřad od tebe chce informaci od jiného úřadu, tak musíš vysedět dvě nebo tři fronty, zabít půl dne.. Přitom s funkčním IT systémem a při patřičných pravomocech by se úředník podíval do systému a za pár vteřin by měl patřičnou informaci. A takhle by se dalo pokračovat.

Ravachol - Profil | Pá 26.7.2013 21:03:08

Darcy >> no vidíš, o to mi jde, vidět to v širším kontextu :)
ja jsem jen trochu vzteklej, kdyz se nekde vyskytne poznamka ze ekonomika je v riti kvuli nizky produktivite pracantu ( s tim reckem to bylo jednu dobu uz fakt trapny klise). na to uz jsem alergickej - to je verohodny jak vymluva 17letyho skolaka na nevolnost poranu.V době trzniho hospodarstvi kdy je obecne držena plusminis desetiprocentni nezamestnanost vsude, uz vidim jak si nakej zamestnavatel krmi linyho pracanta a nekoukne se po jinym :) teda aspon jsem se s takovym zamestnavatelem nikdy nesetkal, spis naopak :)
S politikou je to zbytecny, Zeman, Kalousek....to tady asi nema smysl resit. Kazdej ma chvili svyho kone a oblibence - nez se na nej neco z minulosti nebo soucastnosti provali a musi od koryta. Na ty trochu chytrejsi se neprovali nic, ale silne pochybuju ze to kdokoliv z nich dela pro blaho obcanu (aspon ve vysoky politice, v ty komunalni budou urco svetly vyjimky.) :)

Darcy - Profil | Pá 26.7.2013 20:52:14

Ravachol >> Ono totiž všechno souvisí se vším. Po revoluci, Západ nepotřeboval náš průmysl, potřeboval naše trhy. Je skutečností, že náš průmysl byl těžce podfinancován-odhad 250 miliard. Protože podniky peníze odevzdávaly státu a nový stát jim je nevrátil na obnovu a rekonstrukci- ty se rozkradly, tak to nestačilo a MMF si jako podmínku stanovil, že je možná pouze podpora zahraničních firem. Proto nebyly naše podniky schopné konkurence, zkrachovaly nebo byly levně rozprodány. Co začali ekonomové, v tom pokračovali politici. Likvidace zbrojního průmyslu. Likvidace obchodu s Čínou(ročně několik investičních celků-hlavně elektrárny),k tomu stačilo pozvat dalajlámu. Kdo obsadil uvolněné pozice? No přece průmysl těch západních zemí, jejichž politici nám takové konání vehementně doporučovali.

Mjaška - Profil | Pá 26.7.2013 20:00:56

To co přinesl Zeman není chytrost, ale vychytralost a manipulace - zatím kam šlápl to spíše rozesr..l a postupně dosazuje tu svoju partičku nebo lidi, kterým asi něco dluží - a s těmito megaprojekty to bude něco podobného. Ale z něho a jeho chování zklamaný nejsem - naštěstí nepatřím mezi "jeho lidí" a ani voliče.
Pro krajinu to bude tragédie jako každý asfalt a beton, počet pracovních míst zanedbatelný, pokud by vodní doprava byla takový hit prosadila by se sama - politik chce všechno co neprospívá dotovat aby to mohl následně regulovat.
Ideální pro tuneláž i když je to kanál. Ale kanál a Zeman patří k sobě už nyní.

Ravachol - Profil | Pá 26.7.2013 19:36:43

Darcy >> hele ja ti nevim - hesla typu rozhybani ekonomiky a stovky pracovnich mist registruju uz pres deset let pri kazdy prodrbany miliarde a furt mi neprijde ze by se neco rozhejbavalo a startovalo...ono to vsechno neni tak primocary. S tim reckem taky - treba v norsku delaj mistnaci s tak tretinovou produktivitou prace nez u nas (mam zkusenosti jen ze stavebnictvi), prumysl nic moc, a platy maj taky ctyrykrat vetsi nez u nas a nejak se drzej (sam to nechapu, mozna zemni plyn, mozna si neberou manazeri takovy odmeny, cert vi)...
Ono to nebude tak jednoduchy jak to vypada - jak s jizni evropou, tak se zamestnanosti.

Darcy - Profil | Pá 26.7.2013 18:34:08

Tak už se i MRK zapojil do štvaní proti Zemanovi. Zeman a Bartošová vládnou médiím. Zemana nemám rád pro jeho aroganci. Musím ale uznat, že to je jeden z nejchytřejších politiků, má vize a také nevymáchaná ústa a toto mu mnoho trotlů především v médiích, nemůže odpustit. Tento kanál je sen mnoha generací. Vodní doprava je ekologická, nízkonákladová, ale bohužel také nejpomalejší. Mohli bychom mít výhodu být křižovatkou vodních cest. Rozhodující bude, aby bylo co vozit. Pokud se neseznámím s náklady, jejich návratností, finančním přínosem do státní pokladny a případnými ekologickými dopady, tak se k tomu probůh, nemohu vyjadřovat. Měli bychom si uvědomit ale také nezanedbatelnou skutečnost, že taková obrovská stavba by rozhýbala naši ekonomiku a vytvořila tisíce nových pracovních míst.

Darcy - Profil | Pá 26.7.2013 17:38:14

axel82 >> Tady jde spíš o to, že v době, kdy ses narodil, vraceli se zpátky do Řecka synové těch, kterým jsme tady poskytli polický azyl. Tehdy jsem jim zpracovával odborné pracovní posudky, aby v Řecku mohli uplatnit svá povolání, kterým se vyučili v Československu, většinou jako elektromechanici a mechanici. Tak jsem od nich slyšel: "Pepo, v Řecku o polovičku méně práce, o 100% větší plat." Tehdy jsem si říkal, to už v Řecku nemají kapitalizmus, ale rovnou komunizmus, kde na to může tahle země, která nemá průmysl brát? Když jsem ty pochyby už tehdy měl já, jak to, že je neměli politikové a především ekonomové, kteří Řecko přijímali do EU? A potom, po 30-ti letech, kdy došlo ke krachu, tak z nás dělali ještě blbce. Proto mám pochybnosti o rozhodování EU.

Ravachol - Profil | Pá 26.7.2013 15:43:45

Jovánek >> hele takhle se to nebere, dulezity je, co tomu rekne masa a dav. Vem si Ebro - nakej blbec tam nasadil pred par lety sumce a jak z toho tady maj tisice lidi radost, ikdyz to v tech spanelskejch biotopech dela strasnej bordel a genocidu na puvodnich druzich. takze pokud se do tech teoretickejch a nikdy nerealizovatelnejch kanalu nahazou jeseteri a candati, bude je za 40 let celej Mrk vynaset do nebe :)
Osobně si myslím že jedinej kdo se na tom namastí bude pár projektantů (čti kamaradů), kteří vytvořej naky studie a ty se zas na pár let zavrou do suplete nekde na ministerstvu :)

axel82 - Profil | Pá 26.7.2013 15:24:48

Darcy >> my nejsme řecko. jsme naučení makat od nevidím do nevidím i soboty a neděle:-)). v tomhle máme opravdu na vrch a ještě k tomu i co se týče kvality.:-))

Darcy - Profil | Pá 26.7.2013 15:03:13

TWIN 69 >> Kéž by si měl pravdu. Pokud se ale Evropa nevzpamatuje ze své byrokracie, zkostnatělosti a tuposti, tak půjde kam? Půjde do p.dele. Názorný příklad- případ Řecko.

Jovánek - Profil | Pá 26.7.2013 14:47:27

arnošt >> Morgan: Kluci, o ty podělaný prachy mi tolik nejde, páč jsem si zvyknul na to, že se to tu rozmr+dává, kudy to jde. Ale z biologického hlediska se mi to zdá jako totální idiotská zhovadilost. Přeci, jednou je to povodí nějaké řeky a určitě ne jen tak náhodou jsou oddělené. No a kdosi zde má nějaký blbý plán a myslí si, že se jako zavděčí. No, možná někomu, ale rozhodně si myslém, že přírodě ne. Je to další stavba, která nejen že zdevastuje krajinu, ale i jakýkoliv vlastní zásah do biotopu, má negativní účinky. A to nemluvím o zachování půvudních populací a druhů žijících ve vodním prostředí. Já osobně jednou žádal o vyjímku k manipulaci ohrožených druhů za účelem zachování a zmohutnění původní populace a podmínkou pro vydání bylo, že materiál(embrio), bude z téhož toku, co já hodlám obhospodařovat. Což chápu. Ale případě budování hnusných kanálů se nějakým pravidlům vymykají.

TWIN 69 - Profil | Pá 26.7.2013 14:46:17

Darcy >> Ta čínština mě nesedí.Pořád věřím návratu těch správných hodnot ve staré dobré Evropě.Už mám první signály od firem co se vrací k výrobě sem a opouští Čínu.Což považuji za správné.

Ravachol - Profil | Pá 26.7.2013 14:33:12

Dida >> se mozna ridej heslem "postav most pro medvědy a oni přijdou" :)))
se docela divim, ze ten druhej pro losa neprosadili aspon v Praglu vedle Nuseláku :)...ale tady by to bylo asi vic na ocich....

Sven - Profil | Pá 26.7.2013 14:33:11

Ravachol >>píšou, že minist.život.prostředí..

..... "A to tam měl být ještě most pro losy, poněvadž ta dvě zvířata se nesmějí potkat na jednom mostě," řekl Novák. Od stavby samostatného losího nadchodu se nakonec upustilo. Podle mluvčí investorské organizace Ředitelství silnic a dálnic Martiny Vápeníkové rozhoduje o stavbě zvířecích nadchodů ministerstvo životního prostředí.....

Sven - Profil | Pá 26.7.2013 14:30:30

Dida >> bych tam nějakého vysadil a je po problému :-)))

Ravachol - Profil | Pá 26.7.2013 14:29:05

Sven >> se z toho furt nemuzu vzpamatovat - to by me fakt zajimalo kterej papalas na ministerstvu ŽP tohleto za pul miliardy odkejvnul...asi ministr...já chci bejt lobista a mit procenta z nalobovanejch zakazek, to je pekny povolani, kdyz se kazdej necha ukecat bez uplatku.... :)))