Půlnoční zátah se vyplatil: pytláci uvízli v síti strážníků

retrívr - Profil | Ne 2.6.2013 0:08:17

- >> Jó, vyplatil.

FRANK71 - Profil | So 1.6.2013 23:31:38

Jé, to jsou zase plky, hold český rybář zná všechno nejlíp.Nadruhou stranu je zase legrace.

nofish - Profil | So 1.6.2013 22:10:58

Sven >> A zapoměl jsi na jedno. Rozkecá se, "že tam byli policajti a někoho chytli". Pár dní bude klid a pak se bude chytat vesele dál :-)

Sven - Profil | So 1.6.2013 22:00:14

já bych s tím titulkem souhlasil, Vyplatilo se.
Bdělí strážníci si udělali červený puntík za vyřešený kriminální případ, plátek získal titulkový tahák a dopisovatel honorář, MRK navýšil bonitu několika klikanci navíc, autorovi diskuse OŠ poskočila aura a my z toho máme kino na celý večer :-)

arnošt - Profil | So 1.6.2013 21:58:27

kakr >> Takže jestli tomu dobře rozumím,největší škodu si vlastně sám způsobil ten jeden z nich,co hodil vercajk do vody a utopil ho... ;-)

nofish - Profil | So 1.6.2013 21:57:10

kakr >> Kurňa já u toho byl do konce jen párkrát, ale co měli u sebe pytláci ryby tak to mělo jít vždycky na komisi. Je pravda, že pak už jsem se nezajímal, Celé sepsané na policajtech, odhad škody, posudek škody od někoho jiného atd, atd a šlus...

kakr - Profil | So 1.6.2013 21:51:35

nofish >>
Neplatí, museli by pokutu odmítnout zaplatit, pak by věc šla do správního řízení a tam se platí náklady.

nofish - Profil | So 1.6.2013 21:48:06

kakr >> Pokud nemají nějaký vroubek tak to tipuju úplně stejně jako ty. Akorát si nejsem jistý, jestli se neplatí ještě správní poplatek za projednání přestupku na komisi. Podle mě to tam půjde.
Pokud jeden z těch kaprů nebyl z nějaké "limitované edice", případně koi, tak se na 5000 škody prostě nikdo nedostane. V tržní rybě upytlačit za 5000 je docela makačka, si to zkus.

kakr - Profil | So 1.6.2013 21:38:56

nofish >>
Odbíháme od tématu, tipni si co se stane dvěma občanům, které bdělá MP chytla při nepovoleném lovu ryb. O žádné "pytláctví" se pochopitelně nejednalo.

Můj tip a nebudu daleko od pravdy zní - za přestupek, kde vznikla škoda malého rozsahu dostanou blokovou pokutu od 100 do max 500kč.......

Sven - Profil | So 1.6.2013 21:35:15

nofish >> souhlas

nofish - Profil | So 1.6.2013 21:33:13

Sven >> Nejhorší je když myslíš a nechceš být jen ovce... :-(

nofish - Profil | So 1.6.2013 21:32:21

kakr >> Vydání potvrzení za 1500 je asi zlodějina. Dobrá. Souhlasím. Ale to už je na člověku, jestli zaplatí a necekne, nebo půjde jinam. Ale v tomhle souhlasím.
Já to třeba neřeším, dokud nezmění zákon. Protože defakto vezmu vysvědčení a hotovo. Ale to by mi zas napálili nějaké exra zápisné, aby ty prachy dostali- tipuju.
Takže to bylo teda rozpracováno dobře, akorát že "omylem" bylo něco podstatného "opomenuto"? Jak typicky české...

Sven - Profil | So 1.6.2013 21:32:14

nofish >> já už nemám strach z ničeho...
My dva s tím nehnem a 99% rybářů, je tu buď fuk nebo to i schvalují.
Podívej na naše přispůsobivé spoluobčany, ti nic neřeší a na všem dokáží pro sebe najít
nějaká pozitiva :-)

kakr - Profil | So 1.6.2013 21:26:15

nofish >>
Stačí se kouknout na weby jednotlivých MO které vydávají potvrzení nutné pro vydání RL.
Je to vyložená zlodějna existují MO ,které si za ně účtují 1 500kč.
Zákonodárci zákonem 99/2004 měli bohulibý úmysl. Chtěli rajonizací dosáhnout vydání RL dle místa trvalého pobytu a hlavně původní verze spočívala v tom, že za přestupek na úseku rybářství příslušný OÚ odebral a nevydal RL na tři roky, bez pardonu. Do půl roku byla novela a ustanovení zmizelo.

Je na každém "soudruhovi", aby se u vody choval dle platných pravidel. Pokud ne a je přistižen nechť pyká. Bohužel "tety" které dnes na úřadech o přestupcích rozhodují ve valné většině nemají o věci ánung.

nofish - Profil | So 1.6.2013 21:25:00

Sven >> V poslední větě jsi přesně napal to, z čeho mám strach.

Jinak, aby bylo jasno. Já se s váma nepřu. Je mi jasné, že ryb. lístek je jen poplatek státu a nic víc. Ale doteď alespoň trošku v něčem omezoval, což v současném stavu rybolovu vůbec ničemu nevadí. Teda kromě prodeje krátkodobých povolenek.

Sven - Profil | So 1.6.2013 21:18:53

nofish >> já to vidím podobně jako kakr.
Ryb.lístek je poplatek státu a k rybolovu neopravňuje. Je to jen jakási daň za povolení, že pokud splníš podmínky k vydání povolenky, budeš moci ryby nebo jiné vodní živočichy lovit.
K vlastnímu lovu opravňuje až povolenka.
A je na uživateli vody, jaké nároky na žadatele nastaví.

nofish - Profil | So 1.6.2013 21:15:04

kakr >> Člověče, podle mě osobně nejde ani tak o prodej cizincům. Na nějaké "lepší" revíry se asi prodají. Ale spíš o prodej těch krátkodobých v kempech a tak. Podívej se na jejich ceny. Neumím teď odhadnout kolik se jich prodá, ale prostě nechtějí lidi přenechat konkurenci (těžbě ryb udicí na soukromácích). To se klidně vsadím.
A se zahraničníma rybářema bych byl taky opatrný. Poptej se třeba na severní moravě na polské rybáře. Člověče, moc chvály na ně neuslyšíš. Nevím kolik % je z toho pravda. Znám dva od vidění a je pravda, že na ně to přesně sedí. (na silnicích je to s těmi našimi sousedy doslova stejné).

nofish - Profil | So 1.6.2013 21:10:19

Sven >> Vidíš? Ale materiály v angličtině nejsou podle mě odbourání jazykové bariéry, o kterém se tam mluví taky. Musí umět fin anglicky? A co vietnamec?
Jen beru doslova vážně to co napsali na webu ČRS. Pro mě osobně je to prostě kravina.

Že jsi ty rozumný, dokážeš to lidi naučit a že je třeba vědět kde informace rychle najít? Jasně že jo. Souhlasím. Je to 100% pravda :-) Ale moc dobře víš, že zrovna já jsem člověk, který by klidně všechno daleko víc zpřísnil. Vždyť hromadu věcí neví ani "kontrolní orgáni".

Tady nejde o rybářské líéstky jako předpoklad znalosti legislativy. Ony ty lístky v systému jaký je prostě brzdí prodej povolenek. Víc peněz... Mi tady na tom něco pořádně smrdí. A ćlověče, většinou mám v těchhle věcech pravdu. Čísla do sportky odhadnout neumím, ale vývoj situace celkem jo :-)

Sven - Profil | So 1.6.2013 21:08:29

Poušťák >> no samozřejmě. To jen my jsme z cizinců na hrnci...

Poušťák - Profil | So 1.6.2013 21:06:54

Sven >> já když přijedu do Francie a koupím si ryb.lístek tak to taky mám jen ve franštině a musím dodržovat jejich pravidla a nikoho nezajímá jak si to přeložím.

kakr - Profil | So 1.6.2013 21:06:49

nofish >>
Právě proto. Neustále čtu, jak si u zlých kapitalistů koupím povolenku na benzinové pumpě, nebo v samošce. Bez RL ,který je nutný pro vydání povolenky u nás.
Poplatek za RL je příjmem státu a je na něm jaké podmínky si pro jeho vydání nastaví. Asi naznali, že podmínky pro vydání povolenky cizincům jsou u nás v dnešní integrované Evropě někde za dob krále Klacka.

Sven - Profil | So 1.6.2013 21:03:24

nofish >> Tak to bylo ale to už přestává být pravda....časy se mění...
Ale proč by Fin neprošel ? Je svéprávný, tak ať se stará. Já bych mu dál materiály v angličtině a je na něm, jak s tím naloží. Jestli si vezme tlumočníka nebo to prožene translátorem. Nebudu mu zbytečně házet klacky pod nohy. Klidně bych mu ten lístek dal ať si to v klidu dostuduje dodatečně. Sám za sebe má odpovědnost.
Žádný tuzemec u mě nikdy nepropadal. Přezkoušení předcházelo několikahodinové školení a také testy nanečisto s výkladem a rozborem jednotlivých otázek. Takový blb, který by nesplnil poměrně benevolentní, potřebný počet bodů ani pak, tak takový mi fakt rukama neprošel :-)
Na rozloučenou dostal každý radu, že není třeba si všechno pamatovat ale je třeba vědět, kde to v případě potřeby najít. A tedy bez RŘ v kapse, u vody ani ránu :-)

nofish - Profil | So 1.6.2013 20:59:21

kakr >> Ok, beru. Ale co bylo dřívě snad řešit nemusíme ne? Neřeš dříve. Dříve byl rohlík za třicetník. My žijeme dnes.

edit: Teď by měl ten RL prostě sloužit jako "kontrola" kdo chytá ryby.