Diskuse k článku: Navijákové sedlo

Diskuse k článku Navijákové sedlo

Autor diskuse: Milan Tychler - Profil , 21.11.2012

Ladineeek - Profil | So 24.11.2012 9:26:18

K těm sedlům....už se mi bohužel stalo, že mi naviják od shimana nešel do sedla prutu ron thompson anebo naviják dragon ultima (letošní novinka) mi nešla do sedla prutu cormoran. Poslední dobou si na to už dávám sakra pozor a vyhejbám se úzkoštěrbinovým sedlům.....

GRUPA - Profil | Čt 22.11.2012 19:52:36

tym >> Milan Tychler - >> přidám jedno sedlo co mají jen opravdoví mazáci.
Ať ti to hrrčííí.......
:-)

mipa - Profil | Čt 22.11.2012 17:14:53

výborný článek ... jako odrazový můstek a příprava pro další díl :-)))
a pokud má pomoci "neznalým" a začínajícím, tak tím spíš bych ho čekal trochu obšírnější, s rozdělením do jednotlivých kategorií a k tomu třeba výhody a nevýhody (varianty sedel ... materiál ...) ... pak má teprve každý tu volbu a možnost vybrat si to svoje, co ho zajímá (feeder, plavačka,přívlač, kaprařina,muška ...) a nebo porovnat s tím, co už má doma - takto ten článek, ať byl úmysl či záměr jakýkoli, vyzní jako nic neříkající, bezúčelný a ti začínající opět skoro nic nevědí ... a to je škoda, když se téma "navijákové sedlo"již jednou nakouslo :-))) ... a podle počtu přečtení by zájem byl !!!

jarek2 - Profil | Čt 22.11.2012 12:08:28

Jako úvod dobrý, fotky krásný, bohužel ne všech typů. Požádal bych autora kdyby vybral postupně skupiny podobných provedení a blíže popsal včetně vlastních skušenosti, pak můžeme rozvinout diskusi. Ps: Al šroubení TOKOZ pořád používám a po záběru naprosto nevnímám.

Martin M. - Profil | Čt 22.11.2012 2:25:28

P!F >> urcite budu rad, kdyz mi nejaky clanek o sedlech sepises. Tech, co jdou s kuzi na trh, je malo. Clanek obhajuji proto, ze jsem souhlasil s jeho zverejnenim, protoze si myslim, ze je to slusny souhrn toho, jaka sedla se pouzivaji na prutech. Ber to treba jako fotogalerii, pokud ti text nic nedava. Podobne jsme delali galerii rolnicek na preklapecich.
Souhlasim, ze se da napsat velmi dobry clanek treba o ocku na hacku, pokud si s tim das praci. Zalezi, co je cilem clanku a kolik do toho chces investovat (casu, penez, elanu...)
Samozrejme nejsme masochisti, a pokud jsou tu tlaky s takovyma clankama vas neotravovat, tak to delat nebudeme.

P!F - Profil | Čt 22.11.2012 2:02:07

Martin M. >> Martin ja nekritizujem clanok, ale tvoju hlasku. Ten clanok je fakt urceny maximalne pre deti do 10 rokov, co nikdy nemali moznost navstivit bezny rybarsky obchod. Stavat sa k tomu tak, ze "vy vsetci zbytocne kritizujete" je trochu divoke, ked si zoberies kolko percent (skorej promile) rybarov tu na mrku v nom najde aspon nieco nove. O tych sedlach sa da napisat celkom dost, naozaj kopa z nich ma rozne vyhody a zapory, ale v tomto clanku je informacii nula cela houno. Kludne ti mozem vymenovat hromadu veci o sedlach co v tom clanku spomenute neboli a maju zmysel a kopa ludi o tom nevie. To mas to iste ako recept na buchty na obale polotovaru v prasku, 10 minut a je hotovo a recept na buchty ktory ti babicka vysvetluje hodinu a pol. Tema je dobra, ale ten clanok je o nicom a neverim ze si ten co to nevidi. Uroven clanku mi je sumak, ale nechapem preco ten blabol obhajujes.

P!F - Profil | Čt 22.11.2012 1:52:01

Bosanac >> daj mu par dni nech si uvedomi co vlastne ztvoril. Je to zaujimava myslienka.

Bosanac - Profil | Čt 22.11.2012 1:03:39

Aďo >> Jses si jisty ?

Kobarid - Profil | St 21.11.2012 23:45:53

hmmmm........, tak jsem se do článku začetl v naději, že se něco dozvím, zmoudřím, poinformuji se a třeba neumřu blbej, ........ leč nic
Kdepak se nám asi stala chyba, neumí někdo poradit?

Urbo - Profil | St 21.11.2012 23:10:30

Martin M. >> Me technický články jako tento zajímají možná víc jak klasika. Ale nehodnotil jsem kladně z duvodu , že o tom tematu by se dal napsat článek na 3 díly a takovej autor, rybář to tam foukne na pár řádků ani fotky nepopíše. Článek mi přijde trochu jako fušeřina.

Aďo - Profil | St 21.11.2012 22:54:57

Navijakove sedlo je nieco co patri navijaku. Takze nazov clanku by mal byt sedlo na navijak, nakolko navijak ziadne sedlo nema. Ma len petku a ta je uchytena v sedle.

davi - Profil | St 21.11.2012 22:21:53

škoda, že když jsou tam fotky, tak nejsou popsané a na příkladech rozepsané vychytávky jednotlivých sedel. Jinak mě se článek líbil, je to zajímavější, než stále stejné zprávy typu "dojeli jsme s kamarádem do X, nasypali tam kilo koulí a chytli sto kaprů". kvůli tomu mám radši články na tady a přestal jsem kupovat časáky

brčkař - Profil | St 21.11.2012 22:07:10

Já například, ačkoli nejsem žádný začátečník, našel jsem si v článku to své. Jinými slovy se mně líbil (oceňuji též fotky) a dal jsem za 1.

pohodak - Profil | St 21.11.2012 19:45:14

clanok dobry len chyba tam podrobnejsie analizovanie pripadne vyhody ci nevyhody daneho sedla pripadne osobne skusenosti s tym ci onym sedlom a pripadne nejake rady na co si davat pozor

Pepé - Vsetín - Profil | St 21.11.2012 18:46:01

věřím, že se najde čitatel, někdo, kdo s rybařinou začíná a najde si v tomto článku to své. Vyloženě mladí začátečníci nejspíš neví nic o ALU sedlech se spodním šroubením (plné lamináty Tokoz) a mohla by to pro ně být tak trochu retrospektiva (bohužel mně tu chybí fotka). V novodobé historii je to ale jinak, fotky (kvalitní - mimo jiné) v článku hodně napoví.

Je fakt, že v sedlech je fest rozdíl, když už ale vyšel tento článek, dal se možná udělat obšírněji, tak aby lépe kategorizoval. Feederové pruty, přívlačové, kaprové, pruty na plavanou, muškařské... jistě by se našla spousta variant sedel na dané typy prutů a i výhody/nevýhody jednotlivých sedel.

Turňa - Profil | St 21.11.2012 18:32:23

Martin M. >> Ale ne, že nedává, čláknu něco chybí, fotografie jsou pěkné, škoda že u nich není popis a komentář (výhody - nevýhody).
U MT bych toto čekal jako samozřejmost.

Dawemaster - Profil | St 21.11.2012 17:23:25

Martin M. >> Souhlasím. Mne článek sice taky neoslovil ale to hned neznamená že ho musím kritizovat. Článek jsem si přečetl a buď si z něj něco vezmu nebo ne. Nemám potřebu hned psát urážlivé komentáře jen proto,že článek není cílený zrovna na mě,jelikož je mi úplně fuk jaké sedlo navijáku mám - přizpůsobím se jakémukoliv a nikdy jsem neměl se sedlem problém a to už jsem měl v ruce pruty všeho možného stáří,velikosti i materiálu. U sedla mě zajímá akorát to,jestli v něm naviják dobře drží ale nějakého nepohodlí nebo studění rukou z kovových částí jsem si nikdy nevšiml. Popravdě,nikdy mě ani nenapadlo zabývat se tím,jestli je sedlo pohodlné nebo ne. Poprvé jsem o tom zapřemýšlel až po přečtení tohoto článku a usoudil jsem,že článek není pro mě... :)

Martin M. - Profil | St 21.11.2012 16:41:22

Kdyz s vami je to tezke... Zverejnime clanek, u ktereho ne kazdy je cilovym publikem, a vy nam ho zkritizujete prave proto, ze zrovna vam nic nedava.

Pokud bysme udelali dejme tomu velmi podobny clanek o ruznych typech pouzivanych prevodu do navijaku, tak vetsina z vas nebude ani tusit, jakym ruznym zpusobem se daji prenaset sily, pritom to bude skladbou uplne stejny clanek, jako je tento. Proste souhrn technickych reseni rybarskeho vybaveni.

jurasoft - Profil | St 21.11.2012 15:10:38

prutů jsem už měl hafo..od těch stařičkých po dědovi..bambusáky s keramickými očky, přes klasiku lipno, teleskopy různého zaměření až po sofistikované kaprařské speciály. Nicméně nikdy jsem se nezabýval navijákovám sedlem, spíše tím jak do něj sedne patka navijáku, jak se dá upevnit a zda se šroubení nepovoluje...tak u jednoho navijáku kde výrobce asi nepřemýšlel s jejich prutem prostě naviják se nějak nekamarádí a matice se během lovu povoluje a naviják mi i jednou při záběru zůstal v ruce...nežažil jsem ještě pocit, že by mi vysloveně navijákové sedlo vadilo na omak, ale jsem jinej takže asi tak...článek o ničem, něco by bylo kdyby mi fotka představila sedlo prázdné a s typickým navijákem a fotka a popis celého prutu...jinak bude robusní surfový naviják sedět na pilkrovém prutu a naopak pidi plavačkový naviják na speciálu na sumce...

Knapík - Profil | St 21.11.2012 13:54:36

Ještě tam chybí naviják přilepený izolačkou, to je taky vcelku používaná varianta, a neobjevilo se ani jedno muškařské sedlo, pokud něco z uvedených prutů není lososí dvojručák.
Systémově to prostě patří jinam, něco na způsob nádobíčko - recenze

Fishky - Profil | St 21.11.2012 13:49:36

Jarda Š. >> článek o rukojetích bude zvlášť, stejně jako článek o tom, proč je háček kovový a taky článek o vhodné barvě trávy na lovném místě (na ten se těším). Jinak jako obvykle hodnotím čistou pětkou, škoda že nejde dát šestka, tohle je článek co dá houby i uplnému začátečníkovi. A že to jde jinak? OK, do měsíce tu bude článek na téma, co tu letos bylo už propírané několikrát a bude mít mnohem větší počet přečtení i kladné reakce, tečka. Sám jsem zvědav, jak se to povede, jdu na to :-)

Jarda Š. - Profil | St 21.11.2012 13:40:25

Knapík >> Asi by bylo lepší, kdyby povídání o sedlech bylo zakomponováno do článku o rukojetích celkově.

Knapík - Profil | St 21.11.2012 13:33:05

poldeci >> vidím to podobně, mám za to, že úroveň Článků šla hodně dolů. Tyhle rezence, sumarizace apod by měly být v nějaké jiné samostatné kategorii

poldeci - Profil | St 21.11.2012 11:01:32

článok som si prečítal na jedno odchlipnutie z kávy ale nedozvedel som sa prakticky nič nové čo si človek nemôže všimnúť už pri letmom pohľade na rybársky prút

..áno asi je to trendy písať takéto ploché články a stretávam sa s nimi čím ďalej viac-holt keď je objednávka musí byť aj výsledný produkt /asi za každú cenu/