Diskuse k článku: Spojky rybářských prutů

Diskuse k článku Spojky rybářských prutů

Autor diskuse: Milan Tychler - Profil , 27.9.2012

Louda - Profil | Út 2.10.2012 19:03:11

tym >> ale pokud to poserou zůstane špatný díl jim a ne mně doma to je rozdíl

tym - Profil | Po 1.10.2012 21:30:56

Vážně si myslíte, že když spojka ideálně nesedí a prut přijde do servisu, tak tam použijí pro úpravu nějakou zázračnou technologii?
Vše řeší obyčejný smirek nejjemnějšího zrna. To je skutečnost ať se to někomu líbí nebo ne:-))

Martin M. - Profil | Po 1.10.2012 18:39:42

Bosanac >> Pravdepodobne je to pravdepodobne jen pokud je neziskas nove autory.

Spojky jsem brousil nekolikrat, naposledy na feederovem prutu, kde mi jedna spojka klepala a zjistil jsem, ze je z jedne strany spodniho dilu prevlecne spojky na jeji spicce spatne roztekly lak. Casem by se to obrousilo samo, takto jsem to jen urychlil a nemusel jsem byl 14 dni bez prutu, nez by mi dovezli novej. Dale jsem brousil noname feederove spicky.

Bosanac - Profil | Po 1.10.2012 17:20:28

Martin M. >> 2X tolik clanku znamena pravdepodobne 2X vetsi moznost ubytku kvality .

Mam pocit ze tento "clanek" byl napsan na objednavku aby se naplnila kvota . Taky mne dostala ta "rada" s brousenim . Vyjadreno znamkou , na pomezi ctyrky a petky .

Royale with Cheese 31,95 - Profil | Ne 30.9.2012 11:32:18

Po přečtení článku mi nedá abych nereagoval.
1. Konstrukce prutů pokročila, přesto dál platí, že nejlepší spojka je žádná spojka ( důkaz: jednodílné big-game pruty).
2. Konstrukce prutů pokročila, přesto je teleskop stále to nejhorší řešení ( důkaz: muškařské pruty ).
Ergo : není jedno, kolik spojek má prut a jaké spojky používáte

3. Ve věčné diskuzi zda mazat nebo nemazat tahají momentálně za delší konec mazači ( důkaz: doporučení výrobců). Je ovšem třeba dodržet určité zásady, tj. mazat tence, čistě, a používat buď k tomu přímo určené pasty, parafíny ( Orvis) nebo čistý parafín bez změkčovadel.
4. Causa zabroušení spojek: tak k tomuto jsem tedy fakt nikdy nemusel sáhnou ( díky Bohu) a ani nevím, jestli bych se k tomu odhodlal. Dvakrát jsem se dostal do situace, kdy se prut ve spojce povoloval. Příčinou bylo vždy vyvázání dílu mimo páteř a převázání dílu problém vyřešilo. Pátral bych spíš po příčině problému, než se snažil šmirglem řešit následek.

JJanekk - Profil | So 29.9.2012 18:12:14

Fishky >> je to jedno... ale napiš to tedy prosím podruhé, já jsem z tvých předchozích příspěvků do téhle diskuze nevyčetl odpověď na moji otázku. Zkus to třeba napsat jinými slovy...

Fishky - Profil | So 29.9.2012 15:02:10

JJanekk >> a není to jedno? musel bych to psát podruhé.

JJanekk - Profil | So 29.9.2012 14:30:50

Fishky >> Chápu motivaci redakce psát kratší články o různých detailech nářadí (spojky, uzly, háčky...), vznikne prostě ucelený útvar souhrně popisující nějakou drobnost. Je celkem jasné, že takové články nebudou moc objevné a spoustě zkušenějších tybářů toho zas tolik nedají. Někomu ale třeba ano.
Co ale nechápu jsou reakce jako ta tvoje. Přečetl sis to a nic nového ti to nepřineslo - NO A???
Urazilo tě to? Naštvalo? Vyžaduješ, aby ses pokaždé něco nového dozvěděl?
Nechápu motivaci člověka, který po přečtení dychtivě sepíše odsuzující elaborátek a vyvěsí ho na webu.
Ale třeba mi to vysvětlíš...

Dave1989 - Profil | So 29.9.2012 10:29:26

Poslední dobou mám při pročítání diskuzí tady na mrku čím dál větší chuť si tu kartu smazat a už sem nechodit, není moc míst kde se tak krásně ukazuje typicky česká vlastnost závidět a pomluvit vše co já neudělal. Pánové jak dlouho vás ještě bude bavit si tu poměřovat pindíky?..tohle je web o nějakým hoby a koníčku, ne diskusní forum na webech čvut o astrofyzice. Omlouvám se na nemístný příspěvek ale už jsem prostě musel.

Martin M. - Profil | So 29.9.2012 9:15:03

Juraj >> mozna sis pri sve mrzutosti :) nevsiml, ze poslednich par mesicu zverejnujeme kazdy mesic 2x tolik clanku, nez kdykoliv pred tim, a k tomu jeste miniclanky a recenze. Jiste nebude kazdy clanek sedet kazdemu, pocet ted nesedicich se urcite zvedne, ale doufam, ze pocet sedicich se zlepsuje ve vetsim tempu. Pokud mi odpovis, ze bys radeji vydaval tretinu tech nejlepsich clanku, tak je to take jedna z cest.

Juraj - Profil | So 29.9.2012 6:58:32

Martin M. >> Mrzout jsem už od dvanácti, ale o to nejde. :-)) MT si velmi vážím. Je to pro mě PAN RYBÁŘ, a to nejen ve feederu.

Víš, proč jsem přestal kupovat kdysi Rybářství? Protože bylo plné článků o ničem. Tím neříkám, že je třeba tenhle článek špatný a nenajde se nikdo, koho to opravdu zajímá. Ruku na srdce, takových ale moc nebude.

Je to tvá věc, ale tu a tam se v kategorii miničlánky vylíhne kvalita, která by slušela hlavnímu článku.
Článek o spojkách, by se dle mého názoru, zase víc hodil tam.


osprey - Profil | Pá 28.9.2012 21:15:49

Sven >> Ospreye zavála ke konkurenci shoda okolností. Nechová žádnou zášť vůči MRKu, necítí se poškozen, uražen ani odstrčen. Dnes se tu bohužel pohybuje jen občas a neviděn, aby nezavdal příčiny k obvinění ze střetu zájmů.
Do téhle diskuze zabrousil zcela náhodou.

Je potěšen, že se tu na něj nezapomnělo a snaží se existovat tak, aby se o něm mohli lidé takto pozitivně vyjadřovat i za pár let, lhostejno, zda na MRKu nebo jinde.
Pokud někdy bude zbaven svých současných závazků, je možné, že se vrátí. Teď to prostě nejde.

Reagovat není třeba, kdoví, kdy se tu zase objevím.

A jinak děkuju.

mipa - Profil | Čt 27.9.2012 19:51:59

celou dobu tady sleduji tu "ohnivou" debatu o tom, co kdo měl či neměl, udělal dobře a nebo ... a čekám jak to dopadne ..... ale tak taktický finiš jsem nečekal .... klobouk dolů pánové, umíte z toho se ctí vybruslit :-))) - moc často se to nevidí ...

Sven - Profil | Čt 27.9.2012 14:11:11

jurasoft >> díky :-)

Sven - Profil | Čt 27.9.2012 14:09:45

Drozďák >> díky. Doufejme, že teď už to bude jen lepší :-)

jurasoft - Profil | Čt 27.9.2012 14:00:47

Sven >> kurňa to cos napsal by mohl být sám o sobě článek kterýmu bych dal 1 i s hvězdou..a to hnedle tak nedělám, to mi věř....

Drozďák - Profil | Čt 27.9.2012 13:59:13

Sven >> prvně oprava - zaměnil jsem u Tychlera feeder za přívlač. Moje chyba a omyl. Druhak naprosto nezpochybňuji jeho odbornost ve feedru, byť vím o té technice úplné hovno.
Souhlasím s většinou tvých příspěvků, Osprey je jeden z mála, který snad dokonce mnohem více psát musí, než může a má mojí hlubokou úctu.
Nemá cenu to pitvat, já jsem přesvědčen, že tímhle článkem MT šlápl vedle.
Spousta lidí má ducha a odbornost k napsání článku a spousta lidí to neudělá, ať už je důvodem nějaká přehnaná skromnost, sebereflexe či jen ostych a obava z reakce okolí. Je to škoda, ale nedá se nic dělat. Furt to vnímám pozitivněji, než psát za každou cenu, pak zpravidla úroveň odpovídá.

Sven - Profil | Čt 27.9.2012 13:59:13

Woohooo >> dík :-)

Woohooo - Profil | Čt 27.9.2012 13:56:15

Sven >> Krasne napsane!

Sven - Profil | Čt 27.9.2012 13:53:33

Drozďák >> ano, v tom ti dávám za pravdu. V článku pro laickou veřejnost, nebylo info o lícování spojky šmirglem, právě trefou.
Jak už jsem kdysi napsal: nikomu nic nedlužím a po nikom nic nechci a proto to napíšu tak, jak si to myslím.
Co se týka feedru, tak mě osobně chybí na MRKu Osprey. Neznám ho bohužel osobně ale z jeho článků a dvou DVD které mám tu čest vlastnit je zřejmé, že je to opravdový Pan Rybář a jeho nejhlavnějším rybářským náčiním je mozek.
Jeho články jsou nadupané selskou filozofií, poznáním z letité praxe, zdravou skepsí a přínosnými radami.
Neznám okolnosti které ho odvály na konkurenční web a popravdě mi do toho ani nic není ale zatím se nenašel nikdo, kdo by byl schopný tu vysoko nasazenou laťku atakovat.
Jistě tu takoví jsou ale ve strachu o svou pozici v ligovém žebříčku, nejsou ochotni se o svoje pracně nabyté know how podělit.
Vyjímkou je samozřejmě MM, o kterém podle mého názoru, platí to samé co o Ospreyovi. A to bez nějakého pochlebování. Kvalita jeho videí a článku je nezpochybnitelná a konečně i jeho výsledky v závodní činnosti hovoří zcela jasně.
Ale tím výčet končí.
Když jsem před lety začal laškovat s feedrem a neměl o nějakém MRKU tušení, zakoupil jsem si
tři knihy o feedru od Milana Tychlera.
Snad protože jsem už měl něco odchytáno, nedaly mi ty knihy zhola nic. Prostě nic.
Rozdal jsem je dětem z ryb. kroužku.
Tím ovšem netvrdím, že pro někoho nemohly být přínosem.
A co tím chtěl básník říci ?
Přesto ho respektuju a co se týká feedru, určitě má díky svým letitým zkušenostem z běžného i závodního lovu co říci a to i mně.
Proto je dobře, že alespoň tu hozenou rukavici sebral.
Kritizovat je snadné ale napsat nějaký smysluplný článek už méně. Osobně bych si to netroufl, protože vím, že na to nemám. Každý článek by vyzněl jako manuál k obsluze pračky nebo obecní vyhláška... :-)

Woohooo - Profil | Čt 27.9.2012 13:45:16

jurasoft >> Neozumim tomu co drozdaka tak dopalilo :) mohl prece napsat neco bez tech urazek :) a starej rejpal co "objevil" internet nejsem :)))

jurasoft - Profil | Čt 27.9.2012 13:39:41

Drozďák >> Znamená mnohé...i když v tomto případě to pravděpodobně neplatí. známe přeci z mrku jedince co se přihlásí, zaplevelí celej mrk svými tupěými otázkami, zaplevelí diskuze svými urážkami a nadávkami a to vše zvládnou během nudy jarních školních prázdnin....jistě, může být že zkušený rybář v pozdním věku v univerzitě seniorů se poprvé seznámí s počítačem s "tím netem"...a objeví i mrk..příspěvky takového většinou by se od těch rozjančených trdel daly rozeznat....

Woohooo - Profil | Čt 27.9.2012 13:29:14

Drozďák >> Hele nemusis mit hned ohen u zadku :))) klid ... ja te neznam a nic proti tobe nemam ... ani jedinou poznamkou sem tebe primo neoznacil nijak :))) ani jako omezeneho nebo tak :))) ja tady s tebou v nicem nezavodim ... opravdu klid a neber si nic tady osobne ok :)) lacine je jak se tady do me navazis to jedine :))

Drozďák - Profil | Čt 27.9.2012 13:25:32

Woohooo >> Kolego? O tom nic nevím, jsem v práci obklopen poměrně sečtělými jedinci.
Nicméně vyklízím pole a dopřávám ti pocit vítězství. Pro mě by bylo příliš laciné.

Woohooo - Profil | Čt 27.9.2012 13:20:35

Drozďák >> Nemas vubec zac kolego :)

Drozďák - Profil | Čt 27.9.2012 13:19:44

Woohooo >> ok, děkuji za razítko pod mojí domněnku.
I když jsem ho nepotřeboval, tím méně vyžadoval.

Woohooo - Profil | Čt 27.9.2012 13:12:04

Drozďák >> A jesli citis opravdu neco takoveho tak si nedychej u toho psani pod nos ;)

Woohooo - Profil | Čt 27.9.2012 13:11:29

Drozďák >> JA jen rikam ze proto ze je znamej mate na nej zbytecne prisnej metr :) ...

Chosé 2 - Profil | Čt 27.9.2012 13:11:28

Drozďák >> Opět jsi měl pravdu....

Woohooo - Profil | Čt 27.9.2012 13:09:42

jurasoft >> Mel sem uz 2 profily kere sem smazal :) ... nemusim ti to dokazovat jako s tema stojanama ze ne :D este sou tu moje stare fotky s nickem i xichtem :) ... pokud se pamatatuju dobre sem tu cca 6 let ...

Drozďák - Profil | Čt 27.9.2012 13:05:43

jurasoft >> datum registrace něco znamená?

Na ten zkratkovitý pohled nicku Woohoo jsem nechtěl původně vůbec reagovat, pánč tam cítím silně omezený prostor pro chápání složitějších myšlenek a textu.
Napíšu jen toto: když se bude např. mudrc Tychler držet svojí přívlače a nebude se montovat do kolíkových spojek nebo nedejbože muškařiny (i to už tu bylo), pak notně ubyde příspěvků. Švec by se měl držet svého kopyta...

jurasoft - Profil | Čt 27.9.2012 13:00:54

Woohooo >> na někoho kdo je na mrku zaregistovaný sotva 2 měsíce ..no hmmmmm...

Woohooo - Profil | Čt 27.9.2012 12:28:02

Martin M. >> NJN :) mrk vychoval cetu mudrcu na ktere uz ani MM a Milan Tychler nemaji ... navrhuji aby panove zalozili vlastni web :)))

Anýzový dědek - Profil | Čt 27.9.2012 12:17:33

Drozďák >> jak kdy. Autor to může myslet a předpokládat, že píše lidem trošku znalým a začátečník to pak vezme doslovně.
Bohužel je to jen text i když s obrázky a nevyjadřuje emoce autora.

Drozďák - Profil | Čt 27.9.2012 12:11:13

Anýzový dědek >> to je sice fakt, ale dle mého tak z poloviny. Ten zbytek je zodpovědnost člověka, který to píše.

Anýzový dědek - Profil | Čt 27.9.2012 12:06:10

Drozďák >> Proti blbosti (pokud někdo je natolik blbý a nepřemýšlí nad tím, co čte a vezme to doslovně) lék není- jen jak píšeš vlastní portmonka ho naučí...))

jurasoft - Profil | Čt 27.9.2012 12:01:13

Martin M. >> Martine on je velmi podstatný rozdíl KDO CO řekne a nebo napíše. Od někoho jako jsem třeba já to nikdo nevezme tak vážně jako od někoho tak mediálně známého. Mě osobně ten článek připadal nedotažený, jako nějaká beta verze, kostra textu.. Neznám osobně nikoho kdo by si vybíral prut hlavně podle spojky dílů. To spíš mě zajímá sedlo navijáku....nehodnotil jsem článek známkou, prostě beta verzi mohu jen zkritizovat ale ne hodnotit....

Drozďák - Profil | Čt 27.9.2012 11:54:30

Sven >> jj, poučení z vlastních chyb a vyhozených prachů je ideální cestou k prozření. Tím spíš, když ti k tomu dopomůže rada z článku, jehož autor do portmoné sahat nemusí...

Sven - Profil | Čt 27.9.2012 11:45:00

Fishky >>
No tak to slepí epoxidem a bude mít jednodíl s jedinečnou akcí :-))