Rozdíl sto milionů v ceně nabízené za odbahnění Jordánu budí rozruch

arnošt - Profil | So 21.4.2012 23:32:41

xpeedee >> Otázka je,kdo je usvědčí,odsoudí a zavře.Jejich kamarádi nebo oni sami mezi sebou?Stačí se podívat na tu aféru s Janouškem.Teď jí překryjou jiný věci,trochu se zapomene,Vietnamka dostane tři míče a jemu se u soudu pohrozí prstem,aby to už nedělal.Politika se dávno stala výrobním nástrojem a pákou,řekl bych,že řada od komunálních politiků po poslance a senátory pomalu ani neví,za kterou stranu tam vlastně sedí.A nebo je jim to srdečně jedno,důležité je být u lizu a ne hájit nějaké morální zásady nebo lpět na programu strany...

xpeedee - Profil | So 21.4.2012 23:13:50

Lee-Haney >> Naprostá pravda, ale ono by stačilo, aby se to pořádně postihovalo - jít si teď pražští mocipáni viz. Bém a spol. sednout za katr a člověk by věděl, že je nějaká pravděpodobnost, že to odnese a bude mít následky, tak toho alespoň 90% zmizí...Ale když se nikdo nebojí, neboť čím víš sedí, tím víc klesá pravděpodobnost, že na něj někdo dosáhne, tak potom se to ulejvaj penízky....Chce to jen trochu strachu...pár lidí do báně, pár odebraných majetků...a už to frčí, neb strach z následků by hodně lidí zklidnil...

Lee-Haney - Profil | Pá 20.4.2012 18:35:43

koubic - ® Čt 19.4.2012 16:10:26
Právě tahle mentalita Čechů vede tenhle stát do prdele.Jsme národ zlodějů kteří jakmile dostanou funkci tak slušnost jde bokem.Je to právě nenažranost typu,,on má tohle já to chci taky'' co nás táhne ke dnu.
Poctivost se dneska nenosí,ale je to právě tahle vlastnost která by byla jedinou záchranou pro tenhle stát.Bohužel utopie....

retrívr - Profil | Pá 20.4.2012 18:10:53

rover >> Ano, jsou nedohledatelné, protože jsou pokryté zcela " legálně".Prostě se to zcela pokaždé prodraží.

rover - Profil | Pá 20.4.2012 14:00:49

retrívr >> jj, navíc ty "velké" peníze se hrozně těžko dohledávají ... :-(

pfly - Profil | Pá 20.4.2012 13:05:35

Ono si stačí projet schválené projekty ROP.Obvzlášť bijící do očí jsou finanční disproporce u schválených projektů pro obce a pro soukromé subjekty(sro,as).Klasické dojení tučné krávy...V tomhle už jdou opravdu na okraj legálnosti - golf,ubytování...To bude určitě ku prospěchu všech.

arnošt - Profil | Pá 20.4.2012 11:04:01

A vůbec nejhorší situace nastane,když ten poslední v řadě,kdo skutečně práci fyzicky provede,nedostane zaplaceno nebo se o peníze tři roky doprošuje.Subjektem,který tendr vyhrál,je pak ten poslední v řadě vnímán jako méněcenný blb,který je tu od toho,aby makal a ne aby chtěl ještě nějaké peníze,i kdyby se mělo jednat jen o ohlodanou kost.Ovšem za to může stav společnosti,to,kam jsme došli a co je vnímáno jako norma.Proč se podobné věci nedějí třeba v Norsku?Protože by tam jednak s takovými vykuky okamžitě zatočili a jednak by se na ně pak každý díval jako na zločince a ne jako na kujóny,jejichž příkladem je dobré se řídit.Před časem jsem dával do fórů vtip,který přesně tuto situaci,byť hodně smutně,vystihuje :

Svatý Petr tak stojí před Nebeskou bránou a kouká,je celá nějaká oprýskaná,potlučená i pomyslí si "Chtělo by to s tím něco provést,vždyť je to první,co lidé jdoucí do nebe uvidí,taková vizitka,hanba,hanba..." I povolá tři řemeslníky,Ukrajince,Němce a Čecha.Zeptá se prvního Ukrajince : "Za kolik bys to dokázal opravit?" Voloďa se zamyslí a povídá "Za pět set.Tři sta by mě vyšel materiál,no a jestli můžu,dvě stovky bych si vzal za práci." Petr se obrátí na Němce : "A za kolik bys to dokázal ty,Helmute?" A Helmut povídá "Za osm set,tři stovky by mě vyšel materiál a těch pět set bych si musel vzít za práci.Ale za opravdu kvalitní práci!" Konečně se Svatý Petr otočí i na Čecha : "A co ty,Václave,kolik by sis řekl ty?" A Václav hned z voleje povídá "Tři tisíce!!" Petr vykulí oči a ptá se,proč proboha tolik,když i Helmut chce jen osm stovek.Václav se přitočí k němu a tiše vysvětluje : "No,tisíc je pro mě,tisíc pro tebe,tři stovky bude stát matroš,pětikilo dám Germánovi,aby držel hubu a za dvě kila to Voloďa natře a opraví,ne?? "

PYTLAKS - Profil | Čt 19.4.2012 22:01:48

áááááááááááá budem všichni v prdelíííííííííííííííí,zbytečné to nějak jinak komentovat,jedině defenestrace,ale to příjde,revoltu dělali vždy mladí,my co už máme děti a hypotéky,tak stáhnem ocas mezi nohy a šoupem nohama,banka se neptá,banka chce,jo a jinak-koubic,pro-bych tu ruku nezvedl a možnost sem měl,ani za tři roky zabezpečení,svědomí by mi to nedalo

lipenak - Profil | Čt 19.4.2012 19:10:06

kdo za to může.

retrívr - Profil | Čt 19.4.2012 19:05:01

rover - >> Fishky to vysvětlil zcela jasně.Není co dodat.Bohužel, tento osvědčený systém jede spolehlivě všude.

goter - Profil | Čt 19.4.2012 16:34:32

Pvl >> tak tak, někdy dostaneš tvrdší postih za ty šroubky než za ty miliony... smutné....

šumava - Profil | Čt 19.4.2012 16:34:25

goter >> jo
Pvl - taky jo, svatá pravda.

goter - Profil | Čt 19.4.2012 16:32:53

šumava >> přesně o tom to je. Něco o protierozní ochraně půdy vím., a máte pravdu, prevence je důležitější než celé odbahnování , je to sice běh na delší trat ale 100krát prospěšnější. To odbahnování mělo přijít až na konec....

Pvl - Profil | Čt 19.4.2012 16:29:50

šumava >> Víš co je nejhorší (teda z mého pohledu) Že ten co ukradne kleště šrouby ,atd . to ve většině případech dříve nebo později odprdne -záleží na "šikovnosti" a nebo štěstí . V těchto případech se otočí list a jede se dál , jako kdyby se nechumelilo.. (co se píše v článku)

goter - Profil | Čt 19.4.2012 16:28:26

Fishky >> Zlatá pravda :) ale některé zakázky nekončí na písmenku C , některé jdou o dost dal. Založí fiktivní firmu, které to prodáš dále, ta zaměstná nějaké dělníky,ale tahle firma to neveme celé jenom část, tak těch firem bude o hodně víc, najmou další levnou sílu, které budou slibovat hory doly, oni to nebožáci udělají , už tak za směšnou cenu, a nedostanou skoro nic protože místo 475 mega , zůstane 20% ,které se ztratí v transakční historii, a stejně ty prachy půjdou na matroš a daně... a to je ta lepší varianta, že se něco aspon dodělá :) jojo.. a tohle je skoro každé výběrové řízení.. když to jde, a když se nejmenší nabídka zdá nápadná. škoda že jsem to neveděl dřív, bych tam taky hodil obálku ještě o 100 více... aby se neřeklo a budou to mít i eko i bio :D

šumava - Profil | Čt 19.4.2012 16:25:55

koubic >> to je dobrý námět. Je smutný že kradou snad všichni kdo mají příležitost. Někdo může ukrást ve fabrice kleště či pár šroubů, někdo v bance pár mega. V principu je to stejné, přesto ty prachy jsou tak nějak víc k nasrání.
Konkrétně u toho Jordánu to má další problém, za obrovské peníze se bude odbahňovat a v povodí nádrže jsou vlivem nedobrého hospodaření tak veliké splachy půdy do vody a následný odnos zase do nádrže, že za nějakou dobu to bude zase zanesené. Ale změna hospodaření na pozemcích v povodí s případnou finanční kompenzací za nějaké omezení způsobu zem. užívání pro hospodařící , byť finančně ne až tak náročná je pro politiky kteří o tomhle rozhodli k ničemu, neboť na tom se nezviditelní (úmyslně pomíjím korupční důvody) . V loňském roce jsem viděl na jednom semináři bilance erozních splachů na malé části povodí Jordánu a byla to teda síla. Odbahnění bez dalších opatření je asi jako kdybych seděl ve studené vodě a bral nějaké kapky proti nachlazení. Sice by mi to určitě pomohlo, ale dokud bych z té vody nevylezl, nic by se v podstatě nevyřešilo.

koubic - Profil | Čt 19.4.2012 16:17:02

Pvl >> pravda, to je druhá stránka věci.

Pvl - Profil | Čt 19.4.2012 16:16:10

koubic >> Nejhorší na tom je , že jsme v té druhé skupině :o§)

koubic - Profil | Čt 19.4.2012 16:10:26

Když tak přemýšlím nad touto problematikou a ptám se sám sebe, zda bych na místě zastupitelů města, nejednal stejně. Představte si, že takhle za zvednutí ruky zabezpečíte rodinu třeba na dva roky, možná i víc.
Sáhněte si do svědomí a zamyslete se, jestli by jste byly ochotni odmítnout takovou nabídku.
Je to jen námět k zamyšlení.

Jinak samozřejmě nesouhlasím s tím, co se tady děje!

Pvl - Profil | Čt 19.4.2012 16:01:45

metal >> škoda slov ..

metal - Profil | Čt 19.4.2012 15:57:41

Pvl >> Tady už to jiný fakt nebude .....ksindli jedni !

Pvl - Profil | Čt 19.4.2012 15:50:38

metal >> Bude čistý jedině hovno -dokud nedopadne na zem :o§)

metal - Profil | Čt 19.4.2012 15:46:53

Ha no toto trvalo ... a já si už myslel že to bude čistý, hlavně že je třeba si utahovat ........ :-((

Krocajda - Profil | Čt 19.4.2012 11:49:50

To je bohužel realita,chce se mi zvracet.

Fishky - Profil | Čt 19.4.2012 11:36:18

Klasická malá domů, nic špatného bych na tom neviděl :-) je to úloha o třech neznámých:
Firma A je podezřele levná, takže to dáme firmě B - protože firma B nabízí 50 mega za přiklepnutí výběrového řízení radnici (i když je o 100 míčů dražší než firma A), takže to radnice odklepne a firma B si také nechá 50 míčů jen tak na přilepšenou a zakázku nechá udělat ve finále firmě A, co ji nabídla vykonat o 100 mega levněji. Všichni budou spokojeni!!! Firma A, firma B, radnice... jen idiot občan to zaplatí z daní :-)