Český kapr je nejkvalitnější z celé Evropy. Má nejzdravější maso, zjistili vědci

Steve_Mc - Profil | So 21.1.2012 11:31:05

rover >> že se kapři dovážejí to je prostě fakt (ty kamióny mi jizdí "pod okny").
Obchod s rybymi je byznys jako každý jiný. To bys byl špatný podnikalel, kdybys nevykryl poptávku, připravil by ses tak o zisk a další případné zakázky.
A když vlastní zdroje vstupních surovin již nastačí, musíš je nakupovat..

Je v pořádku, že jsi optimista, ale na druhou stranu se mi zdá, že sportovní rybáři si to produkční rybařství často idealizují.

CZ - Profil | Pá 20.1.2012 20:24:34

rover >> Kapr, prase,kuře........domácí krmení proti nějakejm granulátůma pod je sakra rozdíl. Český kapr říčák a násada je dle mého názoru sakra rozdíl,má možná víc olova ale losos ze supermarketu to je něco(granulátovakcínová sr...a šetrná k životnímu prostředí)dík. Petrův zdar. Ps.neprojedou.

Butchi - Profil | Pá 20.1.2012 10:47:52

Fishky >>
V Německu na ně čekají s otevřenou náručí.
Až zjistí, co je mnoho z nich zač, pošlou je šmahem na Ukrajinu uklízet mech v Černobylu :-)))

Fishky - Profil | Pá 20.1.2012 10:43:14

Butchi >> to by se zase nelíbilo doktorům a zase by vyhrožovali stávkou

Butchi - Profil | Pá 20.1.2012 10:42:23

A proto je potřeba kapry zabíjet v co největším množství, abychom byli zdraví a ušetřili na výdajích ve zdravotnictví.

retrívr - Profil | Pá 20.1.2012 10:32:13

Myslím, že v průměru určitě nebude kapr horší než kuřecí.

Fishky - Profil | Pá 20.1.2012 9:54:48

Poušťák >> to je jen další cílené oblbování stáda ovcí, co si to nechají libit :-)

nofish - Profil | Pá 20.1.2012 9:44:23

Poušťák >> asi si z vás nikdo perdel nedělá. Z každého chovu a každého rybníka by se měly odebírat vzorky na rozbory. Ryby by měly být "čisté".
MĚLY (a neboj se, že ve vepřovém, kuččecím, by se tu a tam nedalo taky něco najít)

Poušťák - Profil | Pá 20.1.2012 9:33:52

Fishky >> Přesně a nechápu jak může být kapr z rybníka s vysoce kontaminovaným bahnem zdravej.Asi si z nás dělá někdo prdel...o)))))))))))))))))))))))

Mrknato - Profil | Pá 20.1.2012 9:32:24

nofish >> On i polský kapr, který bude žít rok v český vodě přestane šišlat a dostane tu pravou českou chuť......

Fishky - Profil | Pá 20.1.2012 9:22:21

Paranoidní Schizofre >> z článku vyplynulo, že je to jen další kachna a nic víc, hned první věta: "Po čtyřech letech intenzivního vědeckého výzkumu" je kravina a dál není nutný tu snůšku blbostí číst.

Paranoidní Schizofre - Profil | Pá 20.1.2012 9:14:39

z diskuze vyplynulo, že chytat a zároveň nejíst kapra má zdravotní dopad na psychiku jak jedince, tak celých skupin...........

rover - Profil | Čt 19.1.2012 23:33:24

nofish >> Buď v klidu, optimismus u tebe mírně převládá nad skepsí, ...nechci v tomto směru hodnotit národ, ...důležité je, že máme "kvalitní" kapry, to nás zachrání :-)

nofish - Profil | Čt 19.1.2012 23:19:35

rover >> nejsem optimista, ale nedávno jsem slyšel krásnou větu. Něco ve stylu "člověk musí padnout držkou na zem, aby se zvednul, rozsvítilo se mu a konečně začal myslet, pak si všeho co má zane vážit".
Zasvěcení ví jak to s těma exporto/importama je, ale na druhou stranu? Nebylo by od věci aby to věděla i veřejnost........ I když lidi zatím nezajímá původ a kvalita potravin, spíše cena. Ale jednou to přijde, jednou snad..........

rover - Profil | Čt 19.1.2012 23:14:42

nofish >> Jsi optimista, ...i já, ...to se mi líbí. Ono přemýšlet je někdy těžké, ...snad to v kontextu s budoucností zvládneme :-)

nofish - Profil | Čt 19.1.2012 23:10:33

rover >> máš pravdu, bohužel........ Prý jednou bude líp, snad to vyjde :-)

rover - Profil | Čt 19.1.2012 23:06:11

nofish >> Neřeknu, jinak to sekne se "všemi", ...paradoxy se holt občas dějí, málo kdo je v dnešní době řeší :-(

nofish - Profil | Čt 19.1.2012 22:55:30

rover >> jsi si určitě 100% jistý že ryby jak do revírů, tak vánoční ryba mají 100% český původ? :-D
(jestli řekneš ano tak to se mnou sekne)...........

rover - Profil | Čt 19.1.2012 22:53:08

Kluci nechte toho, ...my tu "rybu" přeci nedovážíme, ...zbytečně šíříte paniku !

nofish - Profil | Čt 19.1.2012 22:45:48

Steve_Mc >> no taková jednička za 55 včetně dopravy z polska a za prodej 80-90 v Praze......... :-D ale co pražáci to sežerou a značka je na tom jihočeská tak co :-D

Steve_Mc - Profil | Čt 19.1.2012 22:41:31

strecek >> Zrovna kapry před vánoci ve velkém vesele dovážíme. Oni to pražáci stejne nepoznaj. A když se to prodává pod hlavičkou "renomovaného" producenta, ani to nevzbudí podezření.

rover - Profil | Čt 19.1.2012 18:39:53

CZ >> Opět jsme objevili objevené, ...a zapomněli jsme, že od dědů se dá hóóódně naučit, resp. návrat do minulosti určitě není od věci.

CZ - Profil | Čt 19.1.2012 17:08:01

rover >>Ano před rokem1948.

pepa-č - Profil | Čt 19.1.2012 15:27:20

lado40 >> :-))))))))))))))

ty jseš dobrej. je vás tam víc takovejch pohromadě?

rover - Profil | Čt 19.1.2012 15:25:42

CZ >> Pivní tácek ...?

Mrknato - Profil | Čt 19.1.2012 15:14:08

sněžný muž >> Od mala jsem chodil s tátou pro vánoční kapři. Brávali jsme tak kapři 1.5-1,7kg. Dnes neseženeš vánočního kapra pod 2,5kg. Možná je ta pachuť a pahmota z kapři vedlejším produktem značných váhových přírůstků, jak psal nofish. Chtělo by to chovat někde ekokapři, kteří by nebyli krmený jen na váhu a přírůstek. Za ty bych i tu stovku za kilo dal....

CZ - Profil | Čt 19.1.2012 15:06:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

malamut >> Něco tady smrdí...Sory.

rover - Profil | Čt 19.1.2012 15:06:37

nofish >> njn, být aspoň v tomto směru patriot se u nás nenosí, ...je v tom právě i ta EU :-(

sněžný muž - Profil | Čt 19.1.2012 15:03:52

Mrknato >>e

To máš z toho , že si kupuješ přerostlé kapry . Velkokapři jsou dobří tak akorát do udírny .

rybomil - Profil | Čt 19.1.2012 14:57:23

Spud >> Kapř, byť ten nejkvalitnější se podle mě mooc žrát nedá, proto je rozdávám.....závazek omezit převahu týhle všudy přítomný zbožňovaný a pořád dosypávaný ploutve plním, přeci nedopustíme, aby se jich takový velký quantum dožilo tý K 65tky nebo K 70tky. To by matka příroda nemusela zvládnout, mohlo by jí z toho jebnout :§)

To je jako kdyby slivci-nemyslivci řekli, že od 12teráka hore se nebude nic mydlit...........

Oni ty ekoteroristi jednou prosadí, že nebude kapř narván v obrovských počtech v každý louži, stane se vzácnějším ... no a pak teprve začnem uctívat modly s velikým břichem......

nofish - Profil | Čt 19.1.2012 14:56:48

Mrknato >> to není sádkováním. Jestli je ryba krmená pečivem, granulema založenýma na řepce, ale hlavně tím pečivem, tak je dost tučná i po půl roce v sádce....... Tohle je o tom čím byla ta ryba přikrmovaná.

edit: Nepřál bych ti kapra přikrmovaného odpadním pečivem takhle pěkně v červenci. To ja materiál :-D Ale zase nepotřebuješ tuk na smažení......

rover - Profil | Čt 19.1.2012 14:56:31

Sven >> " Ikebarův výtažek z kapra ", to už známe, fungovat by to mohlo, ...úplně plasticky vidím, jak lékárník na přání zákazníka zabíjí kapra :-)

Chose - Profil | Čt 19.1.2012 14:54:43

Pche,já bych v rámci ochrany českých rybářu celoročně hájil kapra na celé Ohři a na části Labe z duvodu toho že by se tam mohl dostat kapr z Německa a to teda nezdravého jedince.Jelikož není rozdíl mezi ČR a D kaprem ,tak zákaz braní uplně každého kapra v zájmu zdraví .

nofish - Profil | Čt 19.1.2012 14:54:04

rover >> výstižně řečeno.
A k tomu bych jenom dodal. Češi jsou blbci, nedokáží si vážit věcí z vlasní produkce. Nevím proč ale je to tak. Místo aby nakupovali tuzemské výrobky tak raději zahraniční, i když je rpavda že zrovna naše ryby jsou prostě drahé (hodně drahé).

Mrknato - Profil | Čt 19.1.2012 14:52:28

nofish >> Kilo leklýho voschlýho kapra za 100,-Kč? To taky nechci žrát. Už asi třetí Vánoce jsem si na kapři nepochutnal. 2cm od hřbetu a 2cm od břicha rybí tuk a zbytek masa mazlavá beztvará haše. Schválně jsem kapři kupoval od různých chovatelů, ale asi to sádkování neprobíhá tak, jak by mělo.

rover - Profil | Čt 19.1.2012 14:49:55

nofish >> Oni to v článku i píší, že "dovozová ", mořská ryba mizí z pultů daleko rychleji, než ta "domácí ", nicméně konzumace ryb u nás je celkem nízká, ...je to o financích :-(
Hlavně že si umí hoši nahrabat ...