Rybáři potřebují rybníky

Diskuse k bleskovce Rybáři potřebují rybníky

Autor diskuse: michec - Profil , 7.1.2012

Přijdem o naše rybníky a budou se ryby k nám dovážet?

A) Ano, obavy jsou na místě.78%

B) Ne, není se čeho bát.22%

C) Asi ano ale naši generaci to už nepotká.0%

Od 7.1.2012 hlasovalo 9 čtenářů.

valcha186 - Profil | Ne 8.1.2012 0:21:03

nofish >> Souhlasím s tebou, já jsem tu kontrolu už zažil. Máš limit, při nasazování stojí u toho, nedáš tam nic navíc. Nesmíš vápnit, hnojit a ani krmit. Zkontrolují si to při výlovu. Jsi na poloviční výtěžnosti. Zkus něco nedodržet.

valcha186 - Profil | Ne 8.1.2012 0:11:04

glánis >> Hochu, hochu, půjdeš na ryby pokud tě tam někdo pustí a to po ,,lehkém,, zaplacení. Pak si můžeš koupit i rybu. Podívej se kolem čí jsou rybníky a porovnej to s nájmy. Není problém vypovědět nájem pro neplnění. Byl jsem na výlovu, chodím i na čumendu, ale také makat zadara. Strojili jsme celou noc, za námi stály kapacity ze životního a sledovaly zda nezašijeme amury, toly a nebo sumce. Střídaly se po dva dny, jak byl výlov. Stály u váhy a vše si zapisovaly, včetně hlídání brakaček. Bez souhlasu s termínem neslovíš nic. Výpověď z nájmu a rybník hned kouplí někdo jiný, stát zastoupený poz. fondem, úřadem, prodávají pořád. Nyní si vem levné ryby z Polska, dovoz jiker z Itálie, krmení na PD z Holandska, krmení z Polska a neprodáš ani rybu. Jsi drahý. Na chytání ani nebudeš mít. Nedostane majitel ani dotace a zdůvodní se to čímkoliv.

velbyk - Profil | So 7.1.2012 23:47:26

arnošt >> no to je pravda

arnošt - Profil | So 7.1.2012 23:44:35

Jarda 7 >> Naplňuje se staré přísloví Člověk člověku vlkem... :-((

arnošt - Profil | So 7.1.2012 23:43:16

velbyk >> On to myslel a je to myšleno tak,že s nějakým tím milionkem za zády se prostě žije líp.Víš,že nemusíš jít zítra ohýbat pro někoho hřbet,protože je to nutnost.Víš,že když ti hloupej a arogantní šéf bude vykládat nějaký svý moudra,můžeš ho poslat do řiti a klidně odkráčet.Víš,že si to můžeš dovolit,protože ti peníze jako takový dají tu čarovnou moc,dají ti nezávislost.Těžko si to dovolí otec od rodiny,který se bojí o práci,má doma manželku na mateřský a dítě,a všechny příjmy jim stačí tak tak na složenky a jídlo...

Jarda 7 - Profil | So 7.1.2012 23:16:24

arnošt >> Bohužel,to je stav ke kterému spěje dnešní společnost.Čím hůř pro druhého,tím lépe pro mne.Dostáváme se k tomu,že každý se snaží prosperovat sám pro sebe.Sami zapomínáme na ostatní a budujeme si pouze to své.Již jsme zapoměli na heslo které by mělo být našim národním motem.V jednotě je síla.

velbyk - Profil | So 7.1.2012 23:10:07

arnošt >> hrdost , že se umím pohybovat v zákonech (okrádat) a klepat stále na stejné dveře ,být hrdý na to ,že je moje rodina živa na úkor jiných a sebevědomí zvednuté tím , že se umím smát těm co jsou na tom špatně . Tak jsi to myslel ? ? ? Já jsem hrdej na to , že se dokážu postarat o sovji rodinu , názor mám a taky na to nemám ;-) teď co je lepší ?

arnošt - Profil | So 7.1.2012 23:00:19

Jarda 7 >> Tuhle jsem slyšel jeden takový názor,že hrdost,vlastní názor a seběvědomí můžeš mít,až když na to máš.A říkal mi to známý,který za vodou takříkajíc je.Je to dost smutný,ale zvlášť v dnešní době má asi prostě pravdu.

Jarda 7 - Profil | So 7.1.2012 22:48:39

glánis >> Pokud nemám v něčem pravdu,rád se ti omluvím.

glánis - Profil | So 7.1.2012 22:42:55

Jarda7,

a už je to tady

Jarda 7 - Profil | So 7.1.2012 22:40:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

glánis >> V určitém slova smyslu máš pravdu.Pozitivní myšlení můžeme ovlivnit,ale hrdost a sebevědomí nám berou naši zákonodárci.Připadá ti že můžeme být hrdi na to že matka samoživitelka je doma na mateřské s ročním dítětem za 3500 Kč?Spočítej si kolik stojí pleny a nutrilon,a přejde ti hrdost.Jakou hrdost a sebevědomí má důchodce který bydlí v nájemním bytě,když nájem v případě že má štěstí činí 8000 Kč. a on má 10000 Kč.důchod?Pokud přijdeš o práci,tak podle změn o podpoře v nezaměstnanosti ti dojde i pozitivní myšlení,když živíš rodinu.Možná máš to štěstí že jsi za vodou,ale to spousta lidí není.Proto slyšíš ten brekot a negaci.Přeji ti aby jsi tyto situace nikdy nezažil,a nemusel slyšet že tvoje problémy někoho serou.Potom už nebudeš chodit ani na ryby,protože pruty ti sebere exekutor.

glánis - Profil | So 7.1.2012 22:22:45 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jarda 7, nejsem zas tak optimistický,ale vycházím z určitých zkušeností. Myslím si ale, že by stálo za to přehodit ve společnosti způsob myšlení, na jakékoli diskuzi kdekoli na internetu i v běžném životě slyším jen brekot a negaci a už mě to pěkně sere, zmizelo pozitivní myšlení, hrdost, sebevědomí, nadšení a víra v budoucnost a je to tím, že lidi chodí málo na ryby.

nofish - Profil | So 7.1.2012 22:17:57

Jarda 7 >> máš pravdu, včetně toho že lidem je to u perdele a pak už je holt pozdě......

Jarda 7 - Profil | So 7.1.2012 22:10:10

glánis >> Závidím ti tvůj optimismus.

velbyk - Profil | So 7.1.2012 22:09:24

jo jo dobře už bylo teď už bude jen hůř :-O :-((((((

Jarda 7 - Profil | So 7.1.2012 22:09:07 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

nofish >> Pěstování máku byla naše vysoká deviza,ale i tady zapracovalo omezení EU.Momentálně nejsem schopen z hlavy říci o kolik se u nás snížila produkce.To jsou otázky které většina populace vůbec nezaznamená,a o to se jedná.Malý příklad.Pěstování květin.Např.gerbera která se váže do většiny vazeb.Výrobní cena květiny 6 Kč.Začal dovoz z Holandska za 3 Kč.Domácí pěstírny nemohly konkurovat a ukončily produkci.Dnes dovoz 12Kč květina.Tak je to s omezením většiny produktů domácí výroby.Momentální útok na snížení produkce ryb?Většina národa zná úpravu kapra v trojobalu na vánoce a tím pro ni úprava ryb končí.Ovšem v každé hospodě najdete spoustu kuchařů kteří vám vysvětlí jak udělat krevety,lososa, žraločí steak atd.Problém je v tom ,že si nedokážeme vážit toho co máme.Bojím se toho že dojde opět k tomu že omezení pěstování ryb nebude nikoho z většiny populace zajímat do té doby,než si na vánoce obalí nanejvýš hermelín.Potom už bude pozdě.

michec - Profil | So 7.1.2012 22:07:02

glánis >> Já doufám že máš pravdu.

glánis - Profil | So 7.1.2012 22:03:44

kolegové rybáři, nebuďte tak pesimističtí, rybářství je tady o několik set let déle než EU a EU určitě přežije, přežilo všechny války,změny režimů, povodně atd., aby nepřežilo pár byrokratů. Ve většině případů řidí rybářské firmy inteligentní a zapálení lidé a Ti už si to pohlídají, je to v jejich zájmu.Obor je to stabilní a vždy se měnil dle společenských a dlších podmínek. Nebude tak zle.

nofish - Profil | So 7.1.2012 21:49:17

arnošt >> bohužel s tebou musím souhlasit

nofish - Profil | So 7.1.2012 21:48:33

Jarda 7 >> JJ. Tady kecáme skoro jako u piva. Ale je vidět že i my, blbí rybáři, elektrikáři, zedníci atd co sedí v sobotu na mrku si uvědomujeme že je něco špatně. Jen to vedení státu to jaksi nechápe.......
btw: Ani nevím jak jsme na tom s mákem :-) Ten se taky ve spoustě zemí snad nesměl ani pěstovat nebo co. V tom se taky dařilo.
Ty dotace a věci okolo jsou podle mě jen pojistka EU. "dostali jste dotace, tak držte huby" A do rybařiny těch peněz taky zrovna málo nejde.

velbyk - Profil | So 7.1.2012 21:47:36

Jarda 7 >> nejhorší na tom je že my jako stát jsme nikdy nebyli samostatní něco řešit a zvykli jsme si ,že za nás vždy někdo něco bude dělat a proto se nemusíme divit tomu , že pořád někdo něco rozhoduje za nás - prostě tu pořád někdo bude kdo bude tahat za ty provázky , jenže jsem na to malí páni ;-)

arnošt - Profil | So 7.1.2012 21:47:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

nofish >> S tou nesoběstačností naprostý souhlas.A je to mnohem snažší a pohodlnější nějakou zemi,co konkuruje v kdečem mým farmářům,chovatelům,rybářům,výrobcům oceli zatnout tipec od stolu v Bruselu,než jí pracně dobít vojensky.Napůl skoupit a zbytek vyhláškami přes hranice dorazit... :-( Až pak chovatel dobytka pozná,že ho něco stojí víc než může vydělat,ještě rád toho nechá sám.

Jarda 7 - Profil | So 7.1.2012 21:44:01

nofish >> Chtěl jsem napsat příspěvek,ale po přečtení tvé reakce nemám co dodat.Máš pravdu že nejkřiklavější případ omezení EU je zrušení pěstování cukrové řepy a výroba cukru, v němž jsme byli světová velmoc.Bohužel v omezení výroby nebo pěstování plodin by bylo příkladů daleko více.Jak je vidět nestačilo nám RVHP,a když nám ho zrušili musíme najít někoho kdo nám bude diktovat co můžeme a co ne.

michec - Profil | So 7.1.2012 21:41:36

nofish >> Tak jak říkáš, my jako stát by jsme se z vlastních zdrojů bohatě uživili a měli teď snad i líp. To že máme naflákané dluhy kam se podíváš a splácíme je právě tím co ty popisuješ že jdou naše zvířata atd za levno za hranice. Takhle to už je několik let a do nekonečna to nepůjde protože zemědělci se za chvilku na to vykašlou.
A to že se rybáři zatím drží je dobře, bylo by to dobře i na dále a taky fajn jak to vidí kolega glánis. Ale neví nevím. U nás je totiž už možné vše :(

nofish - Profil | So 7.1.2012 21:41:21

glánis >> ani bych neřek. Zrovna ta třeboň z toho měla jednu dobu docela nahnáno třeba okolo chlumu. Jednalo se o limit na býložravky od životního prostředí.
Až nebudou mít zelení rybáře jak omezit, budou kontrolovat dodržování těch nesmyslů co prosadili. Na pracák nepůjdou, to se neboj.......

glánis - Profil | So 7.1.2012 21:33:38

nofish, to je scifi

nofish - Profil | So 7.1.2012 21:31:16

glánis >> jo? Jenže tys to možná nezažil, ale ono je běžné, že se ti pak úředníček postaví na hráz při výlovu a počítá a počítá. Pak sedne v kanclu a počítá, počítá- flastr........

nofish - Profil | So 7.1.2012 21:30:01

michec >> naše zemědělství už z veliké části zničili. Viz kvóty na cokoli co češi uměli lépe. Velmoc ve výrobě cukru rušila cukrovary. Naše zvířata, mlíko, jdou za pár korun za hranice, pak nám to dráž prodávají zpátky. Snad každá úśpěšná zemědělská firma co tu zůstala nebo vznikla je alespoň z části zahraniční. Zpracovatelské závody taky.
Jenom rybáři tu kur*y se pořád nějak úspěšně brání a fungujou furt. Je třeba je zničit, nechat jen na úrovni kterou zahraničí potřebuje, co jim bude vyhovovat. Na to stačí dát prachy pár ekofanatikům aby mohli kecat kraviny a přesvědčovat jejich konspiračními teoriemi.
Asi takhle to bohužel vidím :-(
Alle díky za díky teda :-)

glánis - Profil | So 7.1.2012 21:27:26

Klid, k tomu nikdy nedojde, navíc do rybníka nikdo nevidí a už vidím úředníky EU jak v terénu počítají obsádky. Jen tak mimochodem, třeboňský holding má své lobbisty, kteří v minulosti již několikrát zatli podobným aktivitám tipec, takže jsem celkem v klidu.

michec - Profil | So 7.1.2012 21:21:22

nofish >> Bereš mi to z pusy, dopadne to tak že jako všechno u nás tak se budou dovážet i ryby. Což je velmi smutná vyhlídka. Smýšlíme podobně, proto to poděkování.

velbyk - Profil | So 7.1.2012 21:19:03

opravdu to je nesmyslné pátrání po ničem ;-)

nofish - Profil | So 7.1.2012 21:16:27

michec - >> Moc mi neděkuj, ono tohle řešení by bylo jediné kdy by jim to snad začalo myslet.
Jen dodám. Ona i celá EU ráda to omezení chovu trošku podpoří a zadotuje když na to přijde. Oni se k našim rybám dostanou díky odběru ve velkém a budou se těšit jak se zvýší prodej jejich ryb z farmových chovů (francie, rakousko- pstruhárny, například).

nofish - Profil | So 7.1.2012 20:07:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tomáš - Tom >> že to vůlbec komentuješ :-)
Chtěl jsem napsat zápis ale po proškrtání všech neslušných slov mi toho moc nezbylo. Tak jsem to vzdal.......
Udělal bych to jednoduše. Rybáři vybudovali rybníky pro chov ryb. Nemůžou-li tam chovat ryby tak je zavozíme, vrátíme krajinu do stavu před jejich vybudováním a bude klid. To se musí líbit snad i těm zelenomozkům.
Řeky raději nekomentovat...... krádné vybetonované kanály nebo bordelem zanesené žumpy z nich jsou........

Tomáš - Tom - Profil | So 7.1.2012 19:57:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Co se týče ochrany přírody nemám již slov.Je to jasně vidět z jejich činnosti.Nesmyslné hájení kormorána,neustále záměrně papírově snižované počty vyder a ostatních predátorů a teď dokonce omezení produkce na rybnících.Až jim ty rybníky zarostou vegetací a stanou se z nich bažiny budou asi spokojeni.Ovšem v jiných případech,kde by zasáhnout měli se neděje nic.Příkladem může být stavba golfového hřiště na Ostravici,kde došlo k devastaci toků jejich absolutní zničení a to,že tam jsou raci,střevle atd ignorovali.Hold je to hra peněz.