Odchyt raků signálních v Británii nadále bez pokut

Autor diskuse: Mr.Stick - Profil , 6.1.2012

Nerodia - Profil | So 7.1.2012 15:10:14

Svaca .nemůžu s Vámi souhlasit je to stejné jako kdyby jste řekl že rybáři nemusejí znát druhy ryb(a když to vyženu až do extrému tak by se nesměly žádné ryby chytat protože jsou mezi nimi ryby které jsou chráněny).Měl jsem na mysli školení které by tuto problematiku všem dostatečně vysvětlilo a tím by se nemohlo stát že bude někdo tvrdit že raci jsou všichni chráněny ( nechci z rybářů dělat 100% odborníky na tuto problematiku).Zároveň by se také dalo zdělit kde se tyto nepůvodní raci vyskytují a kdo by s nimi přišel do kontaktu měl by povinnost to ohlásit na příslušný úřad( organizaci rybářů ) tím by se nechalo i zjišťovat jak je velká populace ( popřípadě učinit řízený odlov ).
Já jsem se už párkrát setkal z rybáři( ale i z RS) kteří málem na mě volaly policii že lovím raky ( musím podotknout že se vždy jednalo o ty druhy které nepatří do naší přírody ).Měl jsem štěstí že na tyto výpravy vozím vytištěné fotky všech raků kteří se u nás vyskytují a dokázal jsem jim vysvětlit že dělám jenom záslužnou práci když několik raků odlovím (ty se většinou stanou ukázkovým materiálem pro moje přednášky).

svaca - Profil | So 7.1.2012 8:22:05

Nerodia >> Poradny proskoleni by znamenalo, ze kazdy by po absolvovani skoleni dokazal se 100% jistotou rici o jaky druh raka se jedna a to je podle me nemyslitelny. Problematiku raku u nas znam velice dobre, i treba MM jsem navrhoval udelat o tom video, ktere by aspon trochu lidem priblizilo jak to je.

co se tyce odlovu signala v Britanii, tak se ho stejnak nezbavi nikdy uplne a obavam se, ze to odnesou i puvodni druhy.

Nerodia - Profil | So 7.1.2012 7:33:42

Kdyby bylo na mě tak nikomu nevydám povolenku bez proškolení o racích ( ale opravdovým školením a ne formálním - tady to podepiš že jsi byl proškolen ). Velká část zde se dělá že chrání přírodu ale na druhou stranu svým přístupem ji nechá doslova devastovat ( doslova mě může uzemnit vyjádření některých rybářů tohoto znění : všichni raci jsou chránění).Poukazuje se tady na kormoráni jak devastují ryby ale už asi nikdo neví ( nebo nechce) vědět že i tyto raci dokáží pěkně zdevastovat populaci ryb ( a možná i ve větším rozsahu než jen kormorán).Hold ten kormorán je lépe vidět .
Hold ty Britové jsou z ochranou své přírody mnohem dál než my (a to je velice smutné).