Diskuse k článku: Opomíjená řeka

Diskuse k článku Opomíjená řeka

Autor diskuse: Sneki - Profil , 15.8.2011

Sneki - Profil | So 27.8.2011 13:28:21

Looki >> Jestli jsis nevšiml,tak já už nic neřeším. Jinak proti gustu žádný dišputát.Sneki

nofish - Profil | So 27.8.2011 12:10:17

Looki >> dej si 5cm medovku a máš to :-D a malé ti brát nebudou :-D Akorát ji uprav aby déle vydržela a hodiny a hodiny čekej.

Looki - Profil | So 27.8.2011 12:06:33

Co furt maš?? myslis ze vsichni musi byt stejni jako ty?nechapu proc se tu handrkujete o medovce.... vzdyt na ní se da chytat uplne špičkově,jen naní clovek cileně nechytne metrove ryby,to je vse! pokud chces aby jini respektovali tvuj nazor,tak ty zas respektuj jejich.

Sneki - Profil | So 27.8.2011 10:48:58

Ty jseš prostě jinej!!!

Kobyla - Profil | Čt 25.8.2011 20:22:06

Sneki: Na tu medovku chytnu v podstatě všechnu "bílou" rybu a pokud ti chutná kapr?No nic proti tomu,ale i obyčejný cejn má chutnější maso.A proč jsem chytil jen cejny je snad asi proto,že ostatní neměly chuť spatřit toho vola na břehu.Nejsem tak bohatý,abych se válel na břehu 2 dny,to raději něco málo vypodnikám,protože mám trochu jiné priority.Ovšem nejsem cvok,abych nasypat 100kg žrádla za léto do vody.Opravdu ulovené ryby a jiná zvířata nefotím,nevidím v tom smysl a pak jsem heterosexuál.Ta fotka co mám na profilu je nádherná a vyjadřuje můj názor na absurno v česku.

Looki - Profil | Út 23.8.2011 17:22:52

Sneki >> co si do vody dal,nebo ne,je jen tvoje vec.jak uz jsem psal nize,vim ze reka je natom trochu jinak. A jestli se clanek libi??proc,ne.lepsi nez nic. a s feederem chodim docela casto a musim rict ,ze skoro porad drtíme (chodime s kolegou) vetsinu rybaru.Malokdo nachytaji tolik co my.Co ovsem je pravda,nechytame nejake extra velke ryby! prijde mi totiz nudne cekat na poradneho macka nekolik hodin (a nekteri i nekolik dni!!),to si radeji zachytam mensi kousky ale zato daleko casteji.A ze se ti nelibi ze tady prispivam?? a co? od ceho tady potom diskuze je???neuneses kritiku? I ty sam pises ze nemas s rekou zadne zkusenosti (v uvodu).tak nechapu to tvoje: Hlavně jde vidět,kdo kdy chytal na řece...
Mno myslim ze takovy zpusob lovu,co popisujes v clanku nikdy nepochopim.Nekolik let jsem to sice zkousel i ja,ale ta nuda..ta nudáá.To mi zaty velke kapry nestalo.Ale to neni rejpani,jen uvadim svuj nazor. Jinak Moravu muzu jen zavidet.Docela bych tam zkusil trochu pofídrovat.
A proc nenapisu kritiku i k jinym clankum? protoze vetsinou kaprarinu nesleduju ale tenhle clanek me docela zaujal.Je čtivy a dobre napsany,jedine co mi nevyhovovalo,bylo to krmeni.Nic vic v tom nehledej.A co je dulezite...hoodne si me inspiroval k napsani neceho podobneho (ne ale o kaprech) se zamerenim na mensi ryby,ale jak se znam,tak to uskutecnim az na svateho-nikdejše.
tak hodne zdaru a nic ve zlem

Maxxx - Profil | Po 22.8.2011 8:07:29

Pěknej článek a nenech se odradit rejpáním :-)

Sneki - Profil | Po 22.8.2011 7:34:45

Kobyla >> Dobře,zachytal jsis na vločky a medovku.Ale co jsi chytl?? Cejny!! Ale já nechodím na cejny,to bude asi rozdíl mezi mnou a tebou!!! A pokud chci chytit většího kapra,tak se musím nějak probít přes ty malé co chytáš ty!!Takže ty si pěkně chytej na vločky,strouhanku a já zůstanu u toho svého!!Jo a k tomu braní kaprů.Já jestli si vezmu 2-3 ryby za rok a to kapra tak 50cm.Protože,to je nejlepší ryby na jídlo.A jak tady psali ostatní,tak podle tvého profilu jsi tady úchyl jenom ty.Normální člověk by si totiž do profilu nedal takovou fotku,jak jsis dal ty!!!!

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Ne 21.8.2011 23:00:47

Standey >> coby mé alterego máš oddělený charakter od toho mého a žiješ si svým vlastním životem. Tedy úchyl nejsi páč úchylných altereg mám již nebezpečně mnoho

Standey - Profil | Ne 21.8.2011 22:54:12

Netipa - poslední hrdina MRKu >> Já rozhodně úchyl nejsem, ale vzhledem k tomu, že já jsem vlastně ty, tak možná i jsem...

Hrdobec - Profil | Ne 21.8.2011 22:52:47

Netipa - poslední hrdina MRKu >> Já taky)

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Ne 21.8.2011 22:51:14

Standey >> drtivá většina rybářů jsou úchylové. Já si to aspoň přiznám

Standey - Profil | Ne 21.8.2011 22:50:08

Netipa - poslední hrdina MRKu >> Nazval drtivou většinu rybářů úchyly. Tudíž slovo urážka je nasnadě.

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Ne 21.8.2011 22:48:08

Standey >> tebe urazil?

Standey - Profil | Ne 21.8.2011 22:46:20

Netipa - poslední hrdina MRKu >> Patříš do zbylých deseti procent...

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Ne 21.8.2011 22:35:45

Standey >> Mě neurazil. Toho, koho jeho odstavec urazil je mi líto, páč takový útlocitný člověk to v tom světě jednoduché mít nebude

Standey - Profil | Ne 21.8.2011 22:33:08

Kobyla >> Rád bych věděl co je úchylného na fotce s trofejní rybou? Víš o tom, že teď jsi urazil 90% rybářů?
Jo a mimochodem, dle profilové fotky úchyl bezesporu jsi. O tom není pochyb...

Kobyla - Profil | Ne 21.8.2011 22:26:21

Když si přečtu jak se snažíš omluvit svůj článek tím,že se musí čtenář ptát co zbylo,co jste jedli a jaký jsi měl ponožky ... Dnes jsem byl na řece a za 4 hodiny 7 cejnů od 35 do 50cm.Jen jsem měl ovesný vočky se strouhankou do krmítek a medovku na hák.Kolik jsem naházel směsy z vloček do řeky?To vím celkem dobře 300g.Mě osobně kapr o délce 60cm nevadí a klidně si vezmi i většího.S rybama se nefotím nejsem úchyl,to si raději vyfotím pěknou ženu a to vlastní,celkem dost ryb pouštím zpět do vody.Toť vše a Petrův zdar

Hrdobec - Profil | Ne 21.8.2011 22:03:05

Sneki - 21.8.2011 21:48:11 >> Pěknej článek.Nemá cenu se dohadovat s lidma co bud nemaj zkušenost s lovem na řece vubec a nebo aspon s lovem velkých kapru.Reku kde je hromada sumečku,parem,jesenu a menších kapru a ti všichni vyluxují krmný místo během chvíle a navíc spousty krmení odnese proud překrmit jentak nejde.Je hezký že někomu z kritiku stačí zmíněný množství krmení na dvacet let ale tomu taky odpovídaj výsledky.Pokud se spokojim s chytánim kapříku do 60cm pak nepotřebuju víc krmení třeba na celej život)Něco jinýho by samozřejmě bylo krmit přehnaně na rybníku,to by mě taky zarazilo ale to není tento případ.

Sneki - Profil | Ne 21.8.2011 21:48:11

Tak pánové, než začnete kritizovat,tak se máte první zeptat,jestli jsme to tam zkrmili všechno nebo ne!!!Všechno to do vody nešlo!!!!!!!!! Z pelet nám zůstala víc než polovina. Boilieho jsme vykrmili 2kg a halibutů asi 5kg. A jak tady někteří píší,že jít na řeku s feederem a červy,tak ať jde a netlačí to tady do hlavy ostatním.Když se vám ten článek nelíbí,tak ho nečtěte a nekomentujte.Hlavně jde vidět,kdo kdy chytal na řece a hlavně asi nikdo moc nechytal na Moravě.Odjakživa to byla hladová voda a musel jí člověk něco dát,aby se mu odměnila!!! Proč takové komentáře nenapíšete k videům a článkům od nějakých známých lidí,že moc krmí a hází toho moc do vody!!!!!!!!

Standey - Profil | Ne 21.8.2011 9:51:40

Looki >> Máš naprostou pravdu. Taky bych byl radši, kdyby se daly trofejní kapři chytat na minimální množství krmení a také to tak praktikuju pokud to situace dovolí. Jsou ale revíry, kde to zkrátka nejde. Než se totiž k mojí nástraze prokouše pěkný kapřík, tak to spase ostatní ryba...

Looki - Profil | Ne 21.8.2011 9:07:38

Standey >> na rece chytam uz 20 let (od svych 10) a moc dobre vim jak to chodi.pokud mas na rece premnozene sumce (stejne jako na nasi),tak je to chce trochu zredukovat.Osobne bych sumce zpatky do vody uz nepustil,protoze nadela vic marasu nez dobroty.naco mi bude ze chytnu jednou za tyden metrovou rybu,kdyz ona ve vode vymlátí vetsinu supinatych obyvatel?! Normalne ryby moc dom neberu (max. 4 kapry za rok-jinak Chyt a Pust).
No a ti jalci? co si cekal? jalec je typicka říční ryba.osobne je velmi rad chytam!
taky je nutno ale rozlisovat mezi zredukovanou a jakš-takš normalni rekou.je jesne ze na nezredukovanem toku ryby plavou jak divé a futro vyzbiraji,ale na usecich mezi splavy (i jinych),kde nejde migrovat, zas tolik ryb neni a vodu tolik nevypucujou.
Porad mi ale nejde dohlavy jak tam nekdo muze nahazet tolik desitek kil žradla?!!!
Vsak vy se dosmejete az vam ťípnou ty vase futra!uz aby to bylo,protoze pak zacne konecne normalni chytačka!! A jen tak mimochodem: je moderni kaprařina jeste vubec o rybařině??mi prijde ze se jedna uz jen o nejakou nahražku rybařiny.je to podobne jako s golfem,ten je taky jen pro smetánku,ktera udelala s golfu obycejnou frašku (VIP only??).

Standey - Profil | Ne 21.8.2011 8:45:43

Tak se mi zdá, když to tady tak pročítám, že jste pánové nikdy nechytali na řece. Alespoň na revíru z tohoto článku jsou doslova přemnoženi sumci a pár hezkých amurů se taky najde (o tlouštích nemluvě)
Co z toho plyne?
Můžete do vody naházet klidně i sto kilo boilie a za pár dní nenajdete na dně ani kuličku. Tak to tam prostě chodí.
Můžete s tím nesouhlasit, můžete proti tomu vést spory, ale to je tak všechno ce se stím dá dělat.;-)

poky82 - Profil | So 20.8.2011 8:55:06

No pokud omezí množství krmení co můžeš do vody dát tak jenom dobře a to pro všechny. Ryby budou více jezdit a hledat takže by sme si měli lépe zachytat. A aspoň zmizí to soupeření kdo dá více krmení. Kdo trumfne ty chlapi vedle co tam denne hází 10kg kukuřice.
Unás na ramenu labe je to to samé. Přijede parta a od rána do večera vaří. Ráno 5kg, večer 5 kg kukuřice. A to ikdyž nemají ani potah. Pak se opravdu není čemu divit, že prd chytnou. mi tam najedem ve 3 lidech denne skrmíme max 1kg koulí, pokud ryby berou a nachytáme toho ohodne vís než oni. A o feedru a trovhu toho šrotu ani nemluvě, pokud je klid.

Looki - Profil | So 20.8.2011 8:03:07

tak nevim no.to futro vhozene do reky je fakt pro obycejneho rybare na hezky dlouho.osobne krmim jen asi 0.5-1.0 kilem traperu (a to ho mam jeste říznutý napul se srotem).Takove mnozstvi mam cca na dve vychazky a ryb nachytam 5x vic nez autor clanku.to neni vychloubani,ale chci ukazat ze i s mene futrem to jde!! V rece se sice i o takove velke mnozstvi jako uvadi autor clanku rybi osadka dokonale postara,ale je skoda penez to tam cpat! navic co se boilie tyka,tak myslim ze celkove stoji za starou belu.to uz radeji pelety.
To omezeni co tady popisuji nekteri zde,bude jako fakt,nebo zas je to jen takove "jedna pani povidala"??pokud by se futro muselo omezit...tak jedine dobře!!!!!!!!! konecne to u navstevovanych vod nebude smrdet jak hrom (a taky barva vody se nejspis zmeni).na rekach bych to nejak extra neresil,ale na uzavrenych vodach urcite ano.tam at si kazdy veme max. kilo srotu a at se ukaze frajer co dovede.taky bych se i vsadil,ze i ryby by braly o dost vice.Jednak budou vic ve forme a taky nebudou tak rozežrané! pred patnacti az dvaceti lety nepamatuju ze by nekdo tak brutalne futroval! tam stacilo do pytliku trocha domaciho futra a ryby braly jak o dušu.
Takze futro omezit na 1KG a boilie taky.
Smutne ale je,ze nejvetsi peklo u vody delaji prave ti boilisaři a dale pak plavačkaři (tech je ale minimum).A taky by se melo trochu upravit pouzivani hmotnosti olov.nechapu naco pouzivate 100g olova,kdyz to hodite 30m od kraje?? na velke vode to ano,ale na treba 1ha rybniku to je pekna svi..rna.jednak to poplasi ryby a pak to tam kdejaky trouba těpe co 15min. Pritom by stacilo 20g olovo a futro nastrelit prakem.

Kobyla - Profil | Pá 19.8.2011 17:31:59

Pokud jsem sčítal dobře,tak páni rybáři nasypali 41 kg bordelu do vody.Takové množství mi vystačí na 20 let.Jen pro přestavu,kdyby každý rybář týdně nasypal jen půl toho,tak máme vodstvo pěkně v pr.... Určitě jsem pro regulaci jak u vody,tak v lesích.Když vidím blba se sto hřiby jak se pyšně tváří na fotce (u "rybářů a myslivců"dosti podobný),tak bych mu uříznul taky jednu nohu.V Rakousku to mají celkem dobře podchycený,jen v Česku si každý dělá co chce.

nofish - Profil | Čt 18.8.2011 13:58:26

aleš vavřina >> vím, že jsou snahy omezovat naše rybářství. Hnojení, vápnění, teď i přikrmování. Jenže tady podle mě už jde jen o to rybářství u nás zničit, tejně jako se to zku*vené EU podařilo se zemědělstvím (kvoty atd....). Francouzi naše klapry žerou, ale rádi by asi aby se po evropě žrali jejich pstruzi- jednoduše řečeno. Výsledkem bude, že oni mají prachy a toho kapra si dají stejně, ale my už ani na ty vánoce. Umíš si přestavit produkci na rybníce, kde by se nepřikrmovalo? Říkám celou dobu, že to s naším rybářstvím dopadne špatně. Jednoduše řečeno ho to zničí, stejně jako zemědělce, pak dají pár korun dotací. A rozhodovat o tom samozřejmě budou lidé, kteří ani neví jak rybník vypadá........ Jo holt bude už jenom hůř.

aleš vavřina - Profil | Čt 18.8.2011 13:45:55

nofish >> Na základě toho čeho jsem se účastnil mám (dle mého) oprávněné obavy o produkční rybářství. Jen perlička - padl i návrh ještě následně limitovat povolené množství krmení v případě, že je na rybníku chov polodivokých kachen - pokud by to prošlo, tak to znamená okamžité zrušení těchto chovů a "povstání myslivců ve vsi".
Jinak tebou popsaný lovkaprů praktikuju stejně.

nofish - Profil | Čt 18.8.2011 13:26:16

aleš vavřina >> Nevěřím, že v produkčním rybářství by zakázali přikrmování. Bez něj to nemá smysl. Zrovna ten kapr, potřebuje obnoje aby rostl. I když, třeba Francouzi spolu s Němci (kdo jiný kecá do všeho u nás a je největší v EU) zničí naše rybnikářtví stejně jako zemědělství, uplatí to troškou dotací a hotovo. Už jsem slyšel o tendencích dotovat "prázdné" rybníky........ Celý tenhle stát jde díky EU do pr*ele a nikdo si to zatím asi neuvědomuje, tak nečekám, že rybolovu se to nedotkne.

Ty případné zákazy budou lidi porušovat, ale po první pokutě je to přejde. Dneska jsem byl na rybách. Za 6 hodin jsem s kusem rohlíku (domácí rohlíkače) a cca dvěma kily šrotu chytil 8 kaprů (žádné K70 přiblbla teda ne). O kus dál, tam naházeli takové dva kýble koulí z nějaké směsi a chytli cca to samé. Ono stačí použí vat rozum a je to. Nechci se navážed do kaprofilů, ale je jasné kdo většinou dělá takové věci, že si toho všímají lidi okolo. Krmítka si nikdo nevšímá, pětiminutové salvy koupí velikosti tenisáku, už ano. Nemyslím si, že na většině našich vod by krmení mohlo mít negativní vliv na kvalitu vody, ale kdo ví, jeden úředníček v bruselu si na něco vzpomene a bude "vymalováno".

Venca888 - Profil | Čt 18.8.2011 12:30:47

premous >> nechápeš to právě z toho důvodu, kterej popsal... :-)