Diskuse k článku: Vždycky nezáleží jen na penězích

Autor diskuse: Milan Tychler - Profil , 24.7.2017
29 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NDědek - Profil | St 26.7.2017 20:14:20

No, já se klidně vyjádřím a za svůj názor se nestydím před sebou, ani ostatními.

Zraješ Milane jako dobré víno a stejně tak tvé články a postoje. Mě se článek líbí, a líbí se mi moc. Možná to je tak trochu pohádka, ale přesně tyhle pohádky, by nám měly připomenout kdo jsme, a hlavně jací jsme. Také mohou být pro každého z nás jakési zrcadlo, ve kterém se můžeme pořádně prohlédnout od hlavy až po paty....
Mě osobně tvůj článek třeba připoměl, že žádný strom neroste do nebe a že skromnost lidem sluší.
Děkuji.

NLudoO - Profil | Út 25.7.2017 18:38:57

Je hodně dobré když si člověk prožije dobu "nahoře" i "dole". A při pádu dolů se nezaryje moc hluboko a vše ustojí. Stává se pak opatrným i v úsudku, většinou nezávidí protože ví své, a nalézá hodnoty, byť se zpožděním, tam kde jsou - rodina, zdraví, záliba, pokec s lidmi kteří za to stojí.

NRK - Profil | St 26.7.2017 18:01:31

Vrata2 >> ale to vesměs všichni víme.A právě proto byl ten článek napsán.A taky proto, aby se diskutovalo(šermovalo). Kdyby se pak ,,nešermovalo", tak bude Milan smutný. Článek musí být poutavý a zároveň musí tnout do myšlení lidu. No a zbohatlik&hodný kamarád a následné životní kotrmelce osloví širokou veřejnost bez pardónu. No a už to jede. Článek se prostě musí umět napsat, byť to pro někoho zavání ,,komercí" na sto honů.

NMrknato - Profil | St 26.7.2017 9:27:24

sven >> Podle mě byla chyba, že se na "znárodněné" rybářské revíry po r.89 nevztahovaly restituce a nebyly vráceny státu. Nevím jestli jsi to zaznamenal, ale chování svazů bylo po r.89, tak do r. 2005 zcela jiné, než je dnes.......

To, co píšeš o kolektivismu, práci pro spolek, byla stafáž bolševika, jak ty lidi přetváří..... a jak se mu to daří....... a doposud. Jsou Mašínové, ti kdo zapalovali a zapalují stohy, pytláci na socialistickém zloději hrdinové, co bojují za lepší společnost? Nebo to jsou darebáci... kdo to posoudí?

Dnešnímu svazu o peníze jde a na penězích bohužel záleží.....

Nnofish - Profil | St 26.7.2017 8:53:58

computerfish >> Kdo kdysi musel chodit k vodě? Jsem řádově jiný ročník než sven a to, že budu moci na ryby, jsem si musel zasloužit. Doma makat, aby mě pustili, chodit do kroužku, aby mě tam pustil svaz a pak sbírat odpadky, protože jako dorost jsme myslím museli brigády odpracovat.
Dnes zaplatíš a jdeš, nikdo tě s ničím neobtěžuje a ještě si můžeš postěžovat na mrku, že to jsou nemoderní koumouši a dědci.O tom, že dvacet let zpátky nebyly takové možnosti kam zajít a jak se tam dostat, alespoň mi to tak připadá, se bavit nemusíme. Dnes má každý auto a běžně jede přes republiku na ryby na víkend, na otočku, vezme stan, zabydlí se u vody a je to.

Njá 2 - Profil | Út 25.7.2017 18:36:21

Mně se ten článek líbil... Ale vlastně jsem čekal něco jiného. S rybama to nemá společného nic, jen vytvářejí pozadí pro příběh. Je to pohádka a jako na takovou je na to nutné pohlížet. Neřešte závidění, závidělo se vždy, když třeba měl soused hezčí šutr na mamuta, a závidět se bude. Jen aby těch závistivců nepřevládlo. Vezměte si morální ponaučení, zamyslete se a pochvalte a neřešte co bylo a je... stejně se neshodnete.

Nsven - Profil | Út 25.7.2017 13:28:37

computerfish >> Jen ten kdo musel ?
Já chytil v šesti letech svého prvního hrouzka na liskáč, režnou niť a ohnutý špendlík a misto pochvaly jsem doma dostal na prdel, že lajdám kolem vody...
Jsem naopak názoru, že dříve chodil k vodě hlavně ten, kdo mimo rybářské vášně, byl také ochotný pro spolek, potažmo spolkovou vodu, přiložit ruku k dílu...
Dnes je z hlediska rybaření, opravdu jiná doba....

NxDanielS - Profil | Út 25.7.2017 10:35:53

A teď tu o Karkulce prosím :-)

Nvenybit - Profil | Út 25.7.2017 9:42:30

Já na takové uzdravení nevěřím. Lidé jsou pořád stejní,lidé se nemění. Pokud je někdo jednou haj..zl ,zůstane jím napořád. A také nevěřím na žádné extra super vybavení, většinou toho nachytám víc než ostatní s vybavením za pár tisícovek. S matchkou za 600kč ,vyhrávám závody . Nějaká Anakonda a Frejzar atd mě můžou být ukradení. Kamarád s kterým rybařím to všechno má a žádné extra výhody jsem na tom nikdy nenašel. A bohužel ani výdrž ,každou chvilku má něco na reklamaci nebo v opravně. Šunty také nekupuji, mám rád takovou tu širokou střední třídu. Ale vím že o tom ten článek vlastně není. Je to o tom , že lidé už spolu ani nemluví. Ale nehledal bych chybu zas až tak v lidech,jako spíše ve vládě . V tisícech různých neziskovek, které nám pořád dokola tvrdí, že být teplej znamená uspěšnej. Hledal bych příčiny spíše tímto směrem, rušení hospod, zákazy kouření,předražené festivaly ,předražené základní potřeby . Potom mají lidé nervy v pr.. a na nic nemají peníze. A to se samozřejmě promítne i do života. Ale já si na kamarády nestěžuju , mám dobré kamarády, občas někdo z nás ulítne tak je pár měsícu ticho, ale to je uplně normální. Pak se někde spolu ožerem a je zase všechno v pohodě.Nikdo není dokonalej. Neviděl bych to ani tak tragicky . Na rybách většinou pokecám se spoustou cizích lidí a 99% z nich je uplně v pohodě.

NExPr3v1t - Profil | St 2.8.2017 8:28:01


NDědek - Profil | Pá 28.7.2017 13:31:12

Možná by bylo dobré, si uvědomit, ža na MRK chodí lidí různí. Někomu se líbí to, jinému ono. Tym napsal článek s hodnocením 1.05, tedy čistá jednička. Nemyslím si, že je k tomu cokoliv třeba dodávat....
Nikdo nenutí nikoho číst to, o co nemá zájem, nebo co se mu nelíbí.
Tedy bych chtěl těm, co se vyjádřili tak silně negativně navrhnout, aby četli jen to, co se jim líbí, nebo to, z čeho se můžou i po 40 letech chytání něco přiučit.
Už jsem nechtěl reagovat, napsal jsem víc než dost, ale tak silná negativní reakce, s tolika vykřičníkama, mě prostě překvapila, a nechápu jí. Připadá mi to tak trochu sobecké. JÁ a zase JÁ chci na MRKu číst jen to, co se líbí mě a nebudu brát ohled na to, že je plno témat a myšlenek, které se líbí ostatním a rádi si je přečtou...
Opravdu nechápu. Kdyby se Tym tím článkem mohl někoho dotknout, či ho přímo urazit, to bych takovou reakci chápal... Ale ať přemýšlím , jak přemýšlím, nic mě nenapadá..

Nvydrák ml. - Profil | St 26.7.2017 18:52:15

Pane Tychler, tohle opravdu není vaše parketa.
Já chápu,co jste chtěl světu sdělit ale vraťme se,ve vašem případě,prosím k feederu, plavané a karasům. Děkuji

NWoohooo - Profil | Út 25.7.2017 17:42:26

tym >> Milan Tychler - >> Dobry den Milane! Tos dobre napsal :))) Amen ...

Nsven - Profil | Út 25.7.2017 12:34:32

sindeji3 >> Ano, to je z hlediska polistopadové generace nepochopitelný fakt. :-)
O té době nelze jen číst, či čerpat od subjektivních vypravěčů, tu dobu bylo třeba prožít.
Samozřejmě nelze generalizovat ale každém připadě byli povětšinou lidé společenštější, nezištnější a obětavější. Dílem výchovou ke kolektivismu a dílem vlivu tehdejších, všeobecně skromných, dá se říci poválečných podmínek.

NTomCR - Profil | Út 25.7.2017 9:04:27

Clanek dobry, ale: s tim zdravenim opatrne. Dneska je vsude spousta lidi, navic mame v kapsach mobily a tak je vzacnosti byt nekde opravdu SAM. A pritom to obcas potrebujeme vsichni. Byt sami, utridit si myslenky, probrat si v hlave to, na co v beznem dennim shonu nezbyva cas. A nekteri z nas (ano, jsem jednim z nich) to delaji taky na rybach. Mejme tedy prosim pochopeni pro ty, kteri se, kdyz kolem nich prochazime, ani nehnou, jen uprene hledi na vodni hladinu, nebo na pruty (takovi totiz ze zasady nepouzivaji zadne "pipaky") a nerusme je v jejich svete, ktery je pro ne tak vzacny.
Za mne diky!

Naleš vavřina - Profil | Út 28.12.2021 13:27:39

Článek do puntíku naplnil to, co jsem od něj po přečtení nadpisu čekal - literárně moc pěkně a květnatě zpracovaný počin, téma zamyšlení se nad prioritami do vánočního času taky patří, ale ... byla to taková literární rybářská Pretty woman sladká jak vánoční vaječný koňak. Z respektu (vím co dá práce vyplodit čtivé literární dílo) jsem nehodnotil, za mne zde Milan nezhodnotil svůj rybářský potenciál, jen ten literární. Ale ruku na srdce - je to i o tom kvalitním rybářském vybavení. Chytat se sice dá se vším, to je neoddiskutovatelná pravda, ovšem hýčkat se a dělat si radost člověk rovněž musí - ten pocit radosti z krásného vybavení má taky něco do sebe. Malý kluk je v každém z nás, jen hračky se mění...

NExPr3v1t - Profil | St 2.8.2017 8:24:38

Tom - Tuk >> V podstatě to funguje tak, že když se člověk dobře vyspí, dobře nají, dobře si zasouloží dá si dobré pivo a nedej bože si ještě dobře zarybaří, neexistuje nic, co ho vyvede z míry...leda by ho srazil vlak...

NTom - Tuk - Profil | St 2.8.2017 8:19:58

ExPr3v1t >> Počasí ok, dá se chodit na ryby, frustráčky mindráčky jsou odsouvány do pozadí... Lidi jsou jaksi klidnější =)

Ale mohu se mýlit a je to snad tak jak píšeš. Kéž by to bylo trvalého rázu!

T.

NDědek - Profil | Čt 27.7.2017 12:39:50

RK >> koukni kousek zpátky, jestli si ty negativní reakce nepřehlédl...
K zamyšlení, ne, ale přimpoměl mi, že nejsem středobodem světa a to mi stačí :-)

NRK - Profil | Čt 27.7.2017 9:10:25

Dědek >> Ono jde hlavně o to, že život není nikdy černobílý. Zlo a dobro, peníze a chudoba, dobrota a lakota, povahové rysy lidí, to vše se prolíná a člověk, který má hluboko do kapsy může být závistivec a hovado a naopak pracháč hodnej dobroděj, bez sklonů se vyvyšovat a zajíždět až k vodě do zákazu vjezdu.
Právě proto nejsou nejlepší bijáky(filmy) takové, kde hlavní hrdina je bez chyb a vše skončí hepýčkem. Naopak, hajzl nakonec ukáže srdce na dlani, když obětuje život a Mirek Dušín nakonec selže tváří v tvář těžkému rozhodnutí. A je to bez hepýčku. To pak si neseš domů emoce, plnou hlavu dojmů a chceš se stát lepším, jako byl ten ,,hajzl" -:)
Kdyby někdo zfilmoval tenhle Milanův ,,scénář" , tak by ho pak Mirka Spáčilová rozcupovala na ,,prvočísla" Určitě by použila slova jako: ,,neautentické, prvoplánované, naivní, předvídatelné" a měla by pravdu. Ale my jsme tady prostí hoši a chceme vidět dobro pokuď možno v tučné kurzívě a hajzl musí být jasně identifikovatlný a pokud možno s plnou šrajtoflí. A to je pak pro nás hepýček.

NVrata2 - Profil | St 26.7.2017 17:50:59

Je zajímavé sledovat kolik různorodých reakcí dokáže vyvolat jeden šikovně napsaný článek. Nebudu vyjadřovat svůj názor, většinou se to zvrhne v šermování jednoho postoje proti druhém. Jen mě vždycky udiví, že házíme vinu na všechny okolo (svaz a pod.) a nevidíme jak se chovají řadoví rybáři k přírodě, sobě i rybám. A tam to začíná.

NRK - Profil | St 26.7.2017 12:32:03

nofish >> Já jsem pěknej lupínek, věř mi. Ale jak jdu kolem vody, někam si sednout, tak s každým, koho cestou potkám prohodím pár slov, trošku těch žertíčků, bodrých bonmotů...... Většinou i morous roztaje, Mám holt ten dar-:)

Nsven - Profil | St 26.7.2017 11:57:36

Mrknato >> Ahoj. Jen jedna technická poznámka pro samostudium odkazem, přesahujícím rámec této diskuse.
http://www.nwoo.org/2017/07/12/uloha-slovanstvi-v-b​udoucnosti-ceskeho-statu/
Následná nereakce z mé strany, nebude vyjádřením neochoty s Tebou diskutovat ale neochotou svinit balastem, vesměs pochvalná vyjádření k bezvadnému článku :-)

NRK - Profil | St 26.7.2017 11:54:57

Marv >> Buďme na sebe hodní, starším ustupuj Ivánku, nezáviďme a zdravme.
A taky, že na cajku až tak nezáleží, tak se držme v nákupech při zdi. Je to jenom pozlátko!
A všichni si tu krásně notujeme.
Až do doby, než si přečteš v diskuzi, jak se nepíše o ničem jiném, než o prutech, navijácích, vrhacích zátěžích, Mimetixech , technium, MRX, pletenkách,Stellách, Korumech, ložiskách, bivacích, pípácích.
A teď kterej prut to dá a kterej ne.
No a jak to teda opravdu je? -:)

Ncomputerfish - Profil | Út 25.7.2017 21:11:12

sven >> No to je právě ono. Ty jsi jako mnoho jiných musel.....(:-)))

NJarda Š. - Profil | Út 25.7.2017 10:48:18

Gordon713 >> Velmi správná připomínka, že když se potkáme u vody, měli bychom se bavit jen o rybách, protože od všednodenních starostí je potřeba si odpočinout, ne si je na rybách připomínat. Soukromáky bych jako pohromu neviděl, nikdo nás nenutí na ně jezdit. Když se ti někdo chlubí fotkami ryb ulovených na soukromáku a cítí se nadřazený těm, kteří se na svazovce k tak velkým rybám a v takovém množství nedostanou, je to jeho problém, ne tvůj.

Nzvědavec - Profil | Út 25.7.2017 10:40:08

venybit >> Je snadné vše svádět na vládu, dobu atd. Netvrdím, že je jednoduché žít v dnešní době. Ani to však nikoho neopravňuje chovat se jako bezohledný sobecký neurvalec. Tohle je skutečně jen v lidech.

NSterys - Profil | Út 25.7.2017 9:44:14

Léty potvrzená pravda - za prachy si štěstí nekoupíš...Krásný článek Milane

NGordon713 - Profil | Út 25.7.2017 7:43:51

Dobry članok .Dalšia pohroma ide na nas v podobe sukromnich rybnikov .Kadial ideš len vysoke ploty .Potom vysvetluj decku že pri vodu nemožeš len ked si zaplatiš.Doba je taka bohužial.Ako piše autor nablyskany vercajk lebo pri vode musim vyzerat.Pri vode sa už nerozpravame o rybach ale o robote kde makame a kolko zarobime .