Rybářské zamyšlení

Diskuse k mini článku Rybářské zamyšlení

Autor diskuse: nicminebere - Profil , 17.3.2014

JJanekk - Profil | Po 17.3.2014 16:19:31

Jsem překvapený, kolik kritických ohlasů se k tomuto článku sešlo. Mě se líbí. Z pravopisného hlediska rozhodně nijak nevybočuje z běžné tvorby tady na MRKu. Z obsahového hlediska bych řekl, že je v něm to, co bych vzhledem k názvu čekal.
Nevím jakou hlubokou filosofii by Netipa chtěl vytřískat z faktu, že chodíme na ryby. Ony úplně stačí takové "banality", které autor píše v článku, a je dobré si je čas od času připomenout.

JPlov - Profil | Čt 20.3.2014 14:26:43

Po obsahové i slohové stránce je to výborný článek. Doslova balbalzám na rybářovu duši. Sice vím, že se vývoj nezastaví, ale přesto by bylo dobré nezapomínat, v čem tkví pravá podstata rybaření. Podle mne to autor vystihl naprosto přesně.

Ohledně gramatických chyb bych jenom dodal, že je sice chválihodné, umí-li Čech dobře česky, ale u mě přece jenom v tomto případě vítězí obsahová stránka a neřešil bych to. Ostatně, i v redakci časopisů a v nakladatelstvích mají své korektory, kteří opravují texty. Nositelem dobré myšlenky může být každý. A proto, díky za tento článek.

marius - Profil | Čt 27.3.2014 15:42:46

Měl jsem dojem, že to napsal někdo o hodně starší. Třeba jako já. Vzpomínám si, že ani "velcí" rybáři toho za mých mladých let mnoho nechytili, sedávali na rybách rozhodně častěji a déle,než já dnes a taky nadávali, "...dřív, jo, dřív to bylo ryb...". Možná jste si také všimli, že každá akce vyvolá protiakci. Nejen v mechanice, ale i ve vývoji.Tak se říká, že mladí obdivují spíše dědy než otce, asi je to přesycením vším tím hi-tech/em/, ale "retro" dnes docela frčí. A je to docela hezké, ale ruku na srdce, ten plný laminát se s dnešními pruty opravdu nedá srovnat, vlasce už vůbec ne atd. Tak i já se prokousal od spousty "nářadí a doplňků" zpět k jednomu prutu a tomu nejnutnějšímu.Ale není to laminát a TAP. Udělal jsem si radost s velmi dobrým cajkem, a je to požitek i když věřím, že těm rybám je to úplně fuk. Dokážeme-li vnímat všechno hezké/ nejen pruty/ kolem vody, potom, myslím, odcházíme "bohatší" než jsme tam přišli. A o to možná jde....ale...dřív, jo, dřív to bylo ryb, a stromy rostly vejš a tráva byla zelenější a holky se víc smály...

Blue - Profil | Út 18.3.2014 20:43:52

Já si zase myslim že už nevíte o čem se bavit že řešíte Y/i na netu jsou určitě i stránky českého jazyka kde najdete též své uplatnění,,fakt pokud nechcete řešit ryby a nebo pohodově pokecat,,, jde vám jen o gramatiku tak kašlete na mrk a zkuste nějaké stránky o jazyce.........Já třeba toleruji dá se říct cokoliv co se dá přečíst a myslim že tak to je správné nikdo za to jak píše i/y nemůže prostě to neumí nebo nezná pravidla ČJ a proto bych ho určitě nijak nenapadal akord né na čistě rybářských stránkách...Navíc je plno horších vad které nejsou na první pohled znát jde např o charakterové vady slyšel o nich někdo ?

Siven Polní - Profil | Út 18.3.2014 20:03:30

Moc hezké! A co se týká té gramatiky, stane se - četl jsem tady po téhle stránce spousty mnohem horších příspěvků... Tohle aspoň mělo duši a srdce.

david.ch - Profil | Út 18.3.2014 7:39:52

Moc krásný článek.

Špráchys - Profil | Po 17.3.2014 13:02:39

Soulfish >> je to hnus... a ještě konkrétně na tomto webu jsem se setkal s hojně používaným "samozDřejmě"

luli - Profil | St 19.3.2014 11:35:57

Článek super, líbí se mi. K pravopisu, opravdu nevim , proč se vždycky najdou jedinci, kteří za každou cenu potřebují někoho opravovat nebo nějakým způsobem otravovat. Pro pány božstva tohle je " mrk " ne forum slohových prací a pravidel jazyka.... hrůza.

Kurt T. - Profil | Út 18.3.2014 15:03:15

Paráda. Už se těším až vyrazím z lehka na šoulačku a přesně takhle si to užiju.

Pr3v1t3k - Profil | Po 17.3.2014 15:21:06

ondra.soucek >> to chápu! Já třeba obecně nesnášim to, jak se u nás učí jazyky! Pokud chceš studovat, musíš umět správně psát a to bez výjimky! Ale umět vysvětlit každou pičovinu? Proč? Protože foneticky transkribovat umí každý blb v prvním ročníků vysoké školy co studuje jazyky a když dojde ke státnicím není schopen plynně hovořit! Proto mi hrubky v obecně nic moc neříkajícím článku o tom, co každy ví, nijak moc nevadí :-D s moderní dobou se mi halt snižujou standardy!

ondra.soucek - Profil | Po 17.3.2014 13:37:16

Jenda222 >> No vidíš a on ji použil v přerývané řeči, takže je to mluvnicky správně. Ale to je podružné. Asi nikdo nechce z MRKu udělat výstavní síň internetové češtiny. Jen třeba pro mě osobně ztratil článek díky hrubkám velkou část kvality. Když chci něco veřejně prezentovat, tak se snažím, aby to bylo mluvnicky správně a pokud jsem si vědom svých mezer, tak poprosím o korekturu někoho v tomto ohledu lepšího.

hraji - Profil | Po 17.3.2014 13:14:06

Jenda222 >> nechci se dotknout tvých znalostí, ale v tomto případě se určitě nejedná o žádné nářečí, ale o prostou a jednoduchou absenci znalosti pravopisu.
Článek samotný je souborem obvyklých klišé, bez nějaké vlastní objevné myšlenky. Není z něj patrné, co je to vlastně to naplnění rybaření z pohledu autora.