Diskuse k článku: Obalovací těsto – kaprařina, nebo feeder?

Autor diskuse: Milan Tychler - Profil , 22.9.2013

lunimus - Profil | Po 23.9.2013 13:00:38

Milan, ako vždy - super článok.
Osobne síce moc nástrahy neobalujem, povedal by som skôr že takmer vôbec, ale chytanie na cesto mi cudzie nie je a myslím, že môj recept je prijateľný aj na obaľovanie, takže to skúsim :)
Uvarím si klasickú krupicovú kašu, len "trochu" hustejšiu. Dávkovanie 1dcl mlieka zmiešam s 1 kávovou lyžičkou masla + 1 čajovú lyžičku cukru a 2 polievkové lyžice detskej krupice (do normálnej dávam len 1 lyžicu krupice). Obvykle mi stačí tak 0,5-1dcl ale keďže rybám nevadí, keď im z toho polovicu zožeriem, tak robím krupice trochu viac :) To čo mi z krupice ostane zmiešam s atraktantom. Obvykle je to suchá zmäska, ktorú mám práve rozrobenú na zakrmovanie, alebo tam pridám krvné múčky, prípadne rybiu múčku, alebo perníkové korenie atď. Suché zložky pridávam dovtedy, kým cesto nemá hutnú konzistenciu, ktorá sa nelepí na prsty. Ak mám pocit, že som spravil riedku krupicovú kašu a pridanie krvnej múčky by už bolo ďalej zbytočné, tak dohusťujem strúhankou, alebo hrubou múkou, prípadne krupicou.
Krupicová kaša je v tomto ceste len nosič atraktantu. Výsledok je jednoduché, lacné a účinné cestíčko, ktoré by bolo možno vhodné aj ako obaľovačka :)

tym - Profil | St 25.9.2013 7:02:10

Rybinoha >>
Ze setrvačnosti ne. Mě to jde docela samo a celkem mě to baví. Výrobce, příchutě by jsi chtěl vědět? Aby se toho zase nějaký pomatenec chytil a hulákal jak se tu někomu dělá reklama? Z toho už jsem se poučil. Článek je jen lehký návod. Pokud z něj chce někdo skutečně těžit, musí se taky trochu sám namáhat a dokonce i zainvestovat. To je fér ne?

Bečetka - Profil | Po 23.9.2013 18:31:03

karlak >> Já předpokládám, že ta pasta se brzo rozpadne a bude ležet kolem nástrahy a víc lákat. Balit do těsta nástrahu, pokud by to těsto zůstalo hodiny na nástraze by smysl asi nemělo. Ale to autor článku, pokud jsem dobře četl, předpokládá.

K2600S - Profil | Po 23.9.2013 18:22:20

karlak >> to si říkám také. nastražit mimo háček gumovou kuličku a obalit ji obalovací pastou. 4 velikosti kuliček, 2 druhy pasty a nemusí se člověk tahat s metrákem koulísu ;)
jinak článek pěkný.

karlak - Profil | Po 23.9.2013 17:08:07

pokud bych pouzival obalovaci pastu tak asi spise na nejakou umelou nastrahu jinak mi to pripada jako balit spek do sunky

Fishky - Profil | Po 23.9.2013 13:07:56

...oni ti kamarádi měli pravdu, že jsou kapraři zažraní do atraktorů, to bych ještě pochopil... ale už i feeder? Chlapy, vždyť to postrádá logiku, proč používat selektivní nástrahu, kterou ve finále musíte zatraktivnit těstem? Není lepší (rychlejší, účinnější, efektivnější i finančně méně náročné) rovnou použít méně selektivní nástrahu?

fotojakes - Profil | Po 23.9.2013 8:31:00

pro carp >> to vejce je jako lepidlo a když si uděláš nějaké těsto ze směsi s vejcem a necháš ho chvilku odležet, máš z toho obalovačku, která drží lépe jak některé kupované.

pro carp - Profil | Po 23.9.2013 0:42:58

tym >> Milan Tychler - >>V jednom anglickém článku o parmách byl jednoduchý recept,rozkvedlané syrové vejce do kterého jse ještě přidá booster nebo liquid a potom jse postupně přidává ostrá směs stick mix.Tato pasta by měla na nástraze v proudu vydržet něco přes půl hodiny,na rychlí chytání feederem by to mohlo bejt dobrý.