Listopad na pískovně

Diskuse k rybářskému videu Listopad na pískovně

Autor diskuse: Martin M. - Profil , 30.11.2012

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Po 3.12.2012 12:40:56

Několik dnes již standardních poznatků a stěžejních myšlenek z diskuse:
1) "A kolik videí jste natočili vy, že to tak kritizujete?"
- Veskrze kritizovat může kdokoliv cokoliv. Kritika se většinou opírá o předchozí zkušenosti, kdy kritik kritizuje něco, co se mu zdá horší než něco jiného, co už viděl (bavíme se o kritice videa). Nemusím tedy točit video, abych měl "právo" kritizovat nějaké konkrétní video. Kdybych v životě žádné video neviděl, patrně bych byl urvanej z úplně všeho, co by bylo natočeno a alespoň v jednom záběru by byl kousek ryby nebo holeň rybáře. Čím více videí člověk vidí, tím jsou jeho nároky na ně vyšší.
2) "Videa ze soukromáku jsou ubohost, bo tam nachytá každý a to není žádné umění"
- Šesti hodinové video, kde rybář čumí bez záběru na vodu, občas se skočí za bivak vychcat a aby rozčísl nudu a dal do videa trochu napětí, se na přelomu čtvrté a páté hodiny vožere, poblije si pentapod a pak zbytek filmu spí, by byli sice autentický ale na to video by se vyjma pár zanícených fanšmekrů či zhulených studentů DAMU nikdo nekoukal.
Nehledě na to, že kdyby to video bylo ze svazovky, potom by si tamní rybáři na tvůrce videa vyšlápli, že jim propalují revír.
3) "Videa jsou tfuj, bo je v nich reklama a reklama je tfuj"
- Bylo by hezké, kdyby tvůrci videa místo Vánočních dárků, popřípadě místo splátky hypotéky natočili video na vlastní náklady pouze pro radost, avšak takových lidí moc není. Kdyby po Vás chtěli nějaký peníze, že natočí super video bez reklamy, tak nedá nikdo ani korunu. Takže je musí finančně podpořit nějaký protřelý a úderný výrobce, který je nepodpoří jenom z lásky k rybařině, ale zcela zištně z důvodu propagace.
4) "Ve videu není nic objevného. V podstatě jenom chytají ryby"
- Co na to říct? To těch informací je všude málo? Dá se vůbec prezentovat něco nového? Je to zadarmo, jsou tam kapři, tak šoupejte nohama a buďte rádi za něco.

m.e. - Profil | Po 3.12.2012 11:47:00

Pánové musím se kluků zastat. Nemyslím si, že by byl až takový problém natočit podobné video na svazovce. Míra mě dokonce o natočení přímo na rybách žádal, žádal i ostatní, ale nikdo nesouhlasil a většina razatně odmítla. Neumíte si asi ani představit tlak na autora. Tady ho odsoudí jen několik jedinců, porýpou si a je klid. Představte si ovšem, že by se to točilo někde třeba na řece, nebo pískovně, kam jezdíme všichni normálně chytat. Věrte nebo ne, ale určitě by mnoho lidí rozluštilo místo činu a bylo by poprdeli. A co je lepší mít nahněváno několik přátel a obsádku vody v ohrožení, nebo ať se hněvá pár mrkařů? Přeberte si to po svém a těším se na vaše kaprařská videa z vašich oblíbených míst.

Fishky - Profil | Ne 2.12.2012 14:42:14

: vydrák >> na reklamu kašlu, ta je všude, na soukromák taky kašlu, ono točit to na svazovce, tak by tam nemusela být v tuto dobu žádná akce a to by byla nuda, ale že tam není žádný info, jen napíchneme tam vizárd s ananasem a to pojede, tak to je hodně tuctový. Ač nerad, tak musím přiznat, že se už těším na další video s MM, i když feeder nechytám, tak je tam vždy kopec informací, dobře se na to dívá a má to uplně jinou dimenzi.

Tomajo - Profil | St 5.12.2012 16:18:54

Fishky - 5.12.2012 16:01:54 >> Fishky >> vzdy jsou a budou lehci vody to je jasne. Akorat jsem proste porad nechapal a nechapu proc to tu tak extreme resis kdy jsi sam navstevoval nebo i navstevujes vody lehke a tezke :-) Hele ja taky jezdim na vody lehke, tezke, stredne tezke a ja nevim jake jeste. Ale je mi jedno kam jezdi ostatni. Kazdej at si delamu rybarinu po svem ne? Me prijde ze posledni dobou je strasna moda tady vsechy peskovat ze ten chyta tam a tam a ze je to tam moc jednoduchy. Ten se zase foti s kazdym mrzakem kolem 10kg atd..... at si kazdej dela kuwa co chce ne? Kdyz nekdo vylozene nedela nejake prasarny s rybama tak neni potreba porad resit jeho cestu kterou si zvolil.

Hrouzek - Profil | St 5.12.2012 18:42:37

Fishky >> Každý musí vědět nejlépe sám, jakou hodnotu pro něj velký úlovek má... Co všechno pro ulovení takové ryby udělal a za jakých podmínek atd.. ať je to na těžké vodě nebo i lehčí.. Ono se taky často stává, že to rybář někam plácne bez přemýšlení a uloví rybu jako hrom a to i na těžké vodě... a pak se můžeme bavit o hodnotě úlovku až do nekonečna.. Dle mého názoru je zbytečné se na toto téma bavit.

Tomajo - Profil | St 5.12.2012 15:50:11

Fishky >> ty cece a na co tu slate narazis? Vsak si vzpomen kde jsi tocil videa ty.

Koblizek86 - Profil | Ne 2.12.2012 20:52:39

Martin M. >> já bych u těchto videi zakázala diskusi.Můžou být rádi,že se mají na co dívat.Buď se mi to líbí nebo nelíbí ale nemusím to každému cpát.Mě se líbí každé video a jsem za to moc vděčná a i kdyby se mi nelíbilo,tak nevidím sebemenší důvod to tady zveřejňovat,prostě se na to příště už nepodívám a hotovo.

: vydrák - Profil | Ne 2.12.2012 12:39:39

Video se mi nelíbí,samá reklama a k tomu soukromák.Chtěl bych jednou vidět video natočené třeba na Lipně,Orlíku,Slapech - prostě na velký vodě.Tam by to tak jednoduchý chlapci neměli - ale to by se sponzorům určitě nelíbilo.

Navíc se to neustále seká,což předchozí videa ve FullHD nedělají.U mě nedostatečně.

BBC - Profil | Po 3.12.2012 20:22:24

Tuctové video, kterých je všude dost. Co mě sejří jsou háčky s protihrotama u pana Kratěny. Já jsem byl na R. několikrát upozorněnej, že se smí chytat jen na háčky bez protihrotů. VIP lidi asi jedou podle jinejch pravidel. Toť ode mě vše.

Petr Havlíček - Profil | Po 3.12.2012 14:05:27

chavez >> no jen jestli nebyl s fídrem na cejnech :-))))))))

šmudla007 - Profil | Po 3.12.2012 12:14:38

Nevím co brbláte, mě se minulé video od tohodle pána nelíbilo právě proto, že to bylo na svazovce kde platí pravidla. Proti tomuhle videu nemám nejmenší výtku, komerce v ní obsažená mě neohrožuje (nevím co to je wizard, banán,ananas ani powder ani pikantní švestka), na Bobříka je sranda pohledět když chytá ve svém přirozeném prostředí.. a vlastně i to ladění do pohody že to vypadá že se chytá jenom na dva pruty a na blízko to je sympatické.

Jenom je mi divné, že se tam chytají jenom samé obludy ryby a žádný ulovený sympatický pěkně rostlý násadák nebo krásný cejn. Velice inspirující by bylo na závěr kaprařskýho videa navázat wobler a protáhnout to kolem břehu a ukázat rychle chycenou pěknou štičku jako tečku na závěr.

mipa - Profil | Ne 2.12.2012 19:12:54

čistě nic neříkající reklamní video Sportcarpu od "bazénu" ... nic víc si z toho pamatovat nebudu - a kdoví jestli :-)))

Kubas 8111111 - Profil | Ne 2.12.2012 1:09:54

proč tady každej řeší v jake je to kvalitě? Jak to jede rychle? Co a jak by to bylo lepší atd. Proč jen nejsme rádi,že si s tím dá tolik práce. Pro všechny kteří se starají o videa, mám jen slova uznání a díku. Pánové či dámy Děkuji

Badimura - Profil | So 1.12.2012 14:03:59

reklamní video a k tomu ještě bobrman,prostě děs.

marmyš - Profil | Pá 14.12.2012 8:02:14

Z té hudby by jeden zcvoknul.

Poušťák - Profil | St 5.12.2012 19:21:41

zelí >> u lehké vody se pohybují lehká děfčata a u těžké vody je těžké je potkat.Stačí Ládo ??..o))

Radek Fox - Profil | St 5.12.2012 18:41:38

Fishky >> Nezlob se na mě, ale to co píšeš, může napsat snad jenom ko-kot nebo de-bil. Před časem jsi psal podobná lejna o Cassienu a nyní už i o Labi, to je neskutečné a hlavně nenormální !!! V životě jsi ani jedné z těchto vod nechytal, kde bereš tu nehoráznou drzost ???

Fishky - Profil | St 5.12.2012 18:10:55

Tomajo >> v mode je delat z lidi blbce, ono ne ze by lide ti pitomci ve většině případů nebyli, ale jsou prostě případy, co vyčnívají z davu a moc jim to nešmakuje, když si z nich někdo dělá zadeli. Hromada lidí už prokoukla, že koule za 500,- / kg neznamená nutně úspěch, ba naopak. Mnohem důležitější než koule je právě to vědět "jak na kapry". Když koukneš na začátek diskuze, tak jsem psal hned ze startu, že revír neřeším, ale že ten "jupí styl" mi přijde hodně tuctový. No a bobrman oponoval tím, že na Labi to taky funguje a má v pohodě 40 záběrů, toť vše. Zastavoval jsem se jen nad tím "jupí stylem", který si mnozí nechají podsouvat a ještě hýkají blahem, jen když je na videu kapr - čím větší tím lepší - bez relevantnosti, zda to video něco dá či ne, případně zda je reálné. Nasmažím tam v listopadu dvacítku banána či ananas a kapr si to najde. Tak to určitě. Raději kouknu na video o feederu, které je reálné, než koukat na scifi lov kaprů. Komu takhle bože z vás ten lov funguje, asi jsem uplná lama, ale já se přiznám, že já v listopadu na dvacítky koule jednu desítku za druhou prostě netahám. Musím zjemnit montáže, zmenšit háček, nástrahu, přestat krmit alá šup a začít házet fakt přesně do jednoho místa, těch rozdílů proti letnímu lovu je mraky a ve finále jsem rád, že za večer přemluvím v pětistupňové vodě dva násaďáky.

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | St 5.12.2012 15:39:20

Petr Havlíček >> No zajímá mě to. Pokud existuje mladej Kratěna - kaprař, jak hrom, potom starej Kratěna musí bejt úderník neuvěřitelnej

Poušťák - Profil | St 5.12.2012 14:58:31

chavez >> Jak bych ti to vysvětlil chlape?Klasická svazofka bych řekl že anineteče a aninestojí...o))

vikikaca - Profil | St 5.12.2012 11:28:20

Fishky >> nechceš si místo zasírání tehle diskuse přeleštit poháry ve vitríně ,nebo natočit nějaké svoje další video :-)))

Prochy45 - Profil | St 5.12.2012 9:03:46

Všechno je to strašně hezký, jen mě prostě nebaví ta představa, jak tam sypete kila a kila boilies, pelet a já nevím, Bůh ví, čeho ještě. Takovou rybu se prostě nedá jen tak chytit, několika denní čekání, každý den hodit patnáct stovek do vody a pak to MOŽNÁ začne jezdit. Video pěkné, ale pro rybáře, kteří jednoduše nemají na to, aby zakrmovali pětikilovým pytlem halibut pelet, nemožné napodobit. Škoda. Uvítal bych, kdyby jste natočili video, kde chytáte ryby s minimálním zakrmením, to je potom ta správná rybařina.

Paulus - Profil | Út 4.12.2012 16:22:55

bobrman >> Bych si spíš vod tebe půjčil jednu hůlku, vyřezal si brčko z březový větve a s pixlou kuku vám tam trošku ty pohádky dehonestoval ... o)

Fishky - Profil | Po 3.12.2012 12:23:27

bobrman >> Mi nerozumíš... Jo, na Roudnici, Labi a Štítě to určitě super funguje, ale co teda ta klasická svazovka? No tam nic? Škoda. Když to chceš polopatě - tak jo, třeba začátek videa - jdete chytat "místní kapry", a jsou to fakt místní kapři? Že je v zimě lepší krmit bodově ti řekne každý, ale hodit na hladinu na pasblint metoďák a čekat, že to do 7mi metrové hloubky padne kolem montáže je hodně optimistické, stejně jako házet cik cak koule kobrou. (v zimě jsou to prostě body do mínusu), stejně tak mi přijde divné jako info zmínit se, že na podzim berou nejlíp kapři v noci - u nás je v noci zakázaný chytat... a takových přešlapů je tam kýbl.

Fishky - Profil | Po 3.12.2012 11:51:34

FOUSATEJ HAT >> Proč tak ošklivě? Rád kouknu na jakékoliv video o rybách, pokud bude koukatelné a bude v něm i info, tak se k němu rád i vrátím, ale takový to "dáš tam ananas ve dvacítce a funguje to i v zimě" je takový jupí styl, že nejen že tam ty informace nejsou, ono je to vysloveně špatně. V zimě ti ryba nikam nenajede (jak aktéři zmiňují, že zakrmí a kapři najedou), no nenajedou. V zimě ryba stojí a musíš ji hledat. Je lepší být aktivní a sledovat hladinu, pohyb ryb, mít zmapované dno a častěji přehazovat. Chytat na menší nástrahy, mít aspoň nějaký záběr, nečekat s tvrdou dvacítkovou koulí na zázrak, ale chytat aktivně a snažit se o záběr, celý je to paradoxně prostě postavený vysloveně na reklamu - ano, jde na to koukat způsobem "buďme rádi za každý video", ale jinak je to takový jupí styl reklamy, ze které výsledek bude jen prázdná peněženka... ale u vody nula bodov.

Martin M. - Profil | Ne 2.12.2012 20:47:28

Ricci >> psal jsi, aby ti nekdo jiny prozradil, co na nem poucne je. A ja ti pisu seznam veci, ktere podle mne jeste mnoho lidi stale nezna. A nebudou je znat ani kdyz jim je jednou ukazes - jedna ukazka nestaci skoro na nic. Ani kdyz jsi videl poprve dutou gumu, tak jsi ji nepokladal za dulezitou, dokud jsi ji nevidel pouzivat vice plavackaru (jen priklad, dosad si jine vyrobky... a pokud poznas zazrak/unikat/uzitecnou vec hned na prvni pohled, tak jsi genius, mozna fakt jsi, nevim, ale psal jsi v tom smyslu, ze takovi geniove jsou vsichni, coz popiram).

Luděk Černý(Lc1) - Profil | Ne 2.12.2012 18:40:27

ttomanek >> celý den jsem byl smutný, až dnes večer jsem se pěkně zasmál)

Jendel - Profil | Ne 2.12.2012 18:08:23

Člověk se namlsal z videa od MM a ted taková nuda v Roudnici, ale je třeba si počkat a doufat, že dojde něco více záživného a nenudného.
Divím se, že kluci mají takovou radost, když na soukromáku tasí 10kg kapra, možná bych měl větší vytáhnout na řece násadu.
Ale je to jen můj názor.

FOUSATEJ HAT - Profil | Ne 2.12.2012 15:13:54

: vydrák >> Kdysi jsem chtěl napsat článek, o tom jak to chodí na svazovce, Napsal jsem realitu z jedný vody kterou jsme navštívili a neprošel cenzurou. A jeden z hlavních důvodů byl ten, že v článku nebyli žádný ryby :-)) Realita prostě nikoho nezajímá :-)

dukin - Profil | Ne 2.12.2012 10:25:06

Na kerou Pí je to video zase ve Full HD.

E.B.I - Profil | So 1.12.2012 16:06:23

proč vy chytráci neukážete svoje netuctové,nereklamní videa?

Georgino - Profil | So 1.12.2012 14:20:29

Tak jsem si to pustil k sobotnímu obídku jako že v klidu pokoukám na pupíky šupíky a kdo na mě nevybafne, bobrman!! :-)))

ploticee - Profil | So 1.12.2012 14:09:49

kapři pěkný, otom žádná ale jinak tuctový video, moc nenadchlo.