Diskuse k článku: Moje první štika

Diskuse k článku Moje první štika

Autor diskuse: Fanda z UH - , 27.2.2011
6 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

Nxpeedee - Profil | Po 23.5.2011 16:37:15

pouštěč >> Jó, to prostě byla jiná doba a dnes když se sejdeme u babočky a ta začne vyprávět, tak s údivem poslouchám....Jsem ještě cucák proti 3/4 uživatelů zde, ale taky asi poslední generace, která se svolávala písknutím na návsi, spory se řešili pěstma "na život a na smrt" a druhý den se s tím samým klukem lezlo po skalách a on mi držel lano....domu se běhalo poslední minutu na čas, protože největším prohřeškem té doby bylo pozdě nakrmit domácí zvířectvo a nebo přinést džbán se spadlou pěnou...Z táborů se posílaly pohledy a na oběd nás svolávaly mámy zavoláním z okna kuchyně. V televizi nebylo na co koukat, ikdyž už já měl 4 programy, ale žádný pořad nepředčil shrnování sněhu na kačáku a hokejové zápasy v kterých šlo o čest - když se zlomila hokejka, brankář dostal hliníkovou lopatu...Děti se řezali přes prdel, když něco provedli, slepice byly na vajíčka, kachny k zelí, husy na sváteční talíř, králíci ke smetaně a ryby se jedli o 106 a nikdy jich nebylo nedostatek...(co jsme my sežrali jen karásků udělaných na kameni u ohně a s bramborem....ale i línů...A kapr - to už byl svátek, to se udělali vždy večerní hody:D) Je prostě jiná doba a ta se zpět nevrátí - škoda pro ty mladý!!!

Koukej Fando, cos to se mnou udělal!!!Nějak moc jsem se rozepsal, ale ještě poslední 2 "moudra", co mě k tomuto tématu přišlo na mysl:

1. Za "starý dobrý časy" může hlavně špatná paměť.
2. Život jsem si užíval, ale pak jsem dostal mobilní telefon a připojil se k internetu.....

Lovu zdar a ať to hrčí....

Nborecrybář - Profil | St 18.7.2012 10:50:52

krásně napsané super. Sám jsem si vzpoměl na mé začátky, byla to krásná doba bez PC, telefunů a podobnejch zbytečností.

Nxpeedee - Profil | Po 23.5.2011 16:12:12

Fanda z UH - >> Až mi slza ukápla, krásný článek, který mě vytrhl ze všední reality a dovolil se na chvíli vrátit do "bezstarostného" (v uvozovkách je to proto, že samozřejmě starostí bylo mnoho a mnoho :D ) dětství. Chytal jsem jako malej kluk jen na stojáku, protože nejbližší tekoucí voda byla cca 30km, ale zážitků taky hafo!!! Jsem poněkud mladší ročník, ale ty časy u vody jakoby se neměnily - pamatuji si jako dneska, jak byl kamarád uctívaným členem party, když mezi nás s pytlačkami přinesl opravdový prut....Nádherně modrý lamináťák s rexikem a půjčil ho jen za mrože:D, vyžírka:D. Z party už rybařím jen já a ten lamináťák jsem před pár lety od něj vyhandloval za díly na auto. Už ani nevěděl, že ho doma má, ale já si pamatoval přesně, jak ho u dědy na chalupě ukládal poslední rok co rybařil, na půdu za jednu ze střešních krokví....Ještě dnes ho občas vytáhnu a zajdu si nostalgicky na náš kačák s chlebovým těstem na karásky...U vody je prostě krásně!!!

NFanda z UH - Profil | Pá 4.3.2011 13:31:45

Kolegové a kamarádi, děkuji všem, co to přečetli, a obzvláště těm, co to pochválili! Na adresu těch stále váhajících přidat jakýkoliv komentář připomínám jen to, že od té doby jsem snad žádnou rybu (tedy kromě vánočního kapra) nejedl s takovou chutí, jako tenkrát, a pokud to tehdy možná byla mladická nerozvážnost, za kterou se nestydím ani teď, v současnosti mi zase stařecká skromnost velí každou rybu pustit, a poděkovat jí za férový souboj. Jsem rád za všechna ta připomenutí vašich mladých časů, což sečteno a podtrženo jenom dokazuje, že čas strávený u vody se do lidského života nezapočítává. Ať jsme tedy stále mladí, byť o cosi moudřejší, jako kdysi...

Njirkazez - Profil | Út 1.3.2011 1:33:16

Sakra, až mi vhrkly slzy do očí. Stačilo by jen změnit jména a jsem zase malý kluk. Překrásný článek. A na Pouštěče se nezlob, je mladej, vůbec neví, o čem jsi psal.

NJuraj - Profil | Po 28.2.2011 9:33:54

Fanda z UH - >> Ahoj. Nádherný článek. Jsem sice o trochu mladší, ale přesto mám podobné vzpomínky. Jezdili jsme s rodiči na chatu do Vratíkovského údolí do míst, kde je dnes (bohužel) Boskovická přehrada. Tam byli v potoce sice jen pstruzi, ale jejich lov do ruk a na lískové pruty byl tím, co mě popadlo a přivedlo k rybařině.
Nemyslím si, že by to mládež dnes neuměla ocenit. Spíš je pro ní těžké se vzdát třeba jen na 14 dnů technických vymožeností. Pak by totiž měly možnost poznat totéž.
Článek mě chytil za srdíčko. Dávám za 1.