Dodržování zákazu nočního chytání vyrazila kontrolovat rybářská stráž. Jak dopadla?

sven - Profil | St 14.6.2017 9:46:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

u x a >> existuje i elegantnější a hlavně zákonný způsob,.... tedy kdyby k tomu nechyběla vůle...
Hojněji začít využívat sankci: "Propadnutí věci", které bylo užito ke spáchání trestného činu nebo přestupku. To by problém vymýtilo jedním šmahem ...
Kamarád z Australie, kde je takový institut s oblibou využíván mi vyprávěl, jak jeho soused přišel na první dobrou o rybářský člun s rybářským vybavením, tažný podvozek i tažný automobil, jsa přistižen při lovu krabů v době hájení ... Při následné domovní prohlídce následoval i mrazák, ve kterém nezákonné úlovky skladoval... :-)
Vsadím boty, že podruhé ho to nenapadne ani v nejdivočejším snu :-)

pajagogo - Profil | Út 13.6.2017 21:48:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

blackfish >> naopak já to pochopil naprosto přesně, viz má první věta příspěvku, chápu, že tahle pravidla, která jsou pro vás mladší ročníky zastaralá a nesmyslná, vymýšleli lidé, kteří měli k vodám, rybám a rybníkářství nějaký vztah a i velmi dobré znalosti o něm (proč bychom jinak tímto hospodařením byli proslaveni od středověku, pokud bychom tomu, myslím naše předky, nerozuměli) a jistě tyto věci nepraktikovali kvůli nočnímu nonstop lovu rybářů, ale ze zcela jiných důvodů.

Bohužel, to co se rozmohlo poslední dobou, je to že tyto léty ověřené a fungující praktické věci, se snaží některé zájmové skupiny rybářů bez jediného rozumného důvodu změnit a to výhradně v jejich prospěch, ale zároveň v neprospěch ryb a co je na tom nejsmutnější, že zrovna tytéž skupiny se snaží ostatní veřejnost přesvědčit, jak je to vlastně pro ty ryby výhodné, když je můžou chytat 24 hodin denně a jak se to těm rybám líbí, protože oni je stejně jen krmí, pomazlí, vyfotí, ošetří a navíc ještě pustí.

Necejtíš, už jen v tomhle, že je něco asi ne tak jak má bejt? Nehledě na to že tě opravdu nikdo nenutí spát jen 2 hodiny, vždyť přece můžeš vytáhnout pruty a jít spát po zprávách a nahodit ráno. Navíc pokud tu rybu chytneš v neobvyklou dobu budeš ještě větší king. Jo a abych nezapomněl jednu věcnou, pokud začínáš stahovat až o půlnoci tak u nás by ses už po návratu ke břehu mohl divit, že nejseš vlastník platné povolenky :-))

sven - Profil | Út 13.6.2017 14:05:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

1568 >> S tebou bych na ryby šel, bo jsi stejnej případ jako já :-)
Hodněkrát se mi stalo, že jsem ani nevybalil a celou dobu s někým prokecal anebo se jen tak kochal, krmil myši, žáby, kachny a jinou žoužel kolem vody .. :-)

RK - Profil | Po 12.6.2017 19:22:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Marczech >> máš recht. A zase, kde je jádro pudla? Nějakej dědeček, nebo normální rybář si sedne k vodě , pokochá se, chytí, nebo nechytí rybku a jde domů.Tak to dělá každej. A pak jsou ti, kteří nocujou, bivakujou, rybaří tejdny, nové trendi.Jestli dřív to dědek protáh, aby lapnul hada, tak pak dostal sodovku od mámy, kde jako kurva byl, že měla strach. Chytil hovno, nebo hada, koho to zajímalo.Dneska už je to jiné.Rybařina už není jako za Jindřicha Plachty, nebo Wericha.Dneska je to málem životní styl, móda, fotky, jsem feederař, kaprař. Je to k smíchu. Dřív to byla radost, něco navíc, dneska je to dovolená s bivakem, někdy i s rodinou.Dřiv měl někdo vztah k přírodě, tak bylo přirozené, že začal chytat ryby, nebo šel dělat do zoo, nebo byl akvarista atd.Přirozenej vývin.Dneska chytaj lidi, kteří nemaj koníčka a tak jim soused řekne, poď chytat ryby. Ten člověk nepozná ondatru od nutrie, poštolku od krahujce, peledě od marény, nebo kunu skalní od lesní.On nepozná vlastně ani kunu. Klidně by se mohl přeslechnout a začít mluvit o bordelu...Vidím to kolem sebe u vody dnes a denně.To neznamená,že ti jedinci jsou špatní, vůbec ne, ale chybí tam ten vztah, to s čím se buď naroďíš, nebo ne.