Diskuse k článku: Dyje a její ramena

Diskuse k článku Dyje a její ramena

Autor diskuse: GRUPA - Profil , 24.1.2012

Dring - Profil | Ne 29.1.2012 11:35:28 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Red carp >> Redfish_Brno - 29.1.2012 11:34:36 >> slovenskej kapr mlčí stejně jako českej ;-)

Marťásek - Profil | Čt 26.1.2012 18:51:30 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Hoši hoši, článek sám o sobě revíru už více uškodit nemůže, to mi sami si ho ku...me. Až nebudu při vláčení bagáže k řece potkávat dědky a nejen je s krvavýma pytlama na řídítkách svých biciklů, kde když není 80tka kapr tak je tam aspoň denní limit bílé ryby, nemluvě o tom, že naštěstí není vydět do kufrů hojně projíždějících aut. To by mnohdy bylo o infarkt. Z bordela co je na propálených flecích i mimo ně by se dal natočit druhej díl kukyho: kuky zvrací!!! Není na zmyněných revírech k70 tka a tak masu zdar. O romantice Dyje bylo napsáno mnoho ale není nad zrcadlení párty stanu s grilem na vodní hladině a o zvukovém doprovodu ani nemluvě. Před pár lety si jeden panáček musel ukojit ego na ML a umístil foto kapra s identifikovatelným pozadím vč popisu revíru. byl jsem přítomen když ho ulovil a o to více mi bylo divný že to stihl i když byl na týdení výpravě. Asi se bil do hlavy kamenem protože co se stalo pak hovořilo za vsě. Uspíšilo to jeho odjezd, neboť pod tlakem nájezdníků to nedával. Slušně jsme mu poděkovali a odjeli jsme taky. A tak by se dalo pokračovat dál a dál.
Shrnuto chovejme se u vody tak, aby po nás zbyla jen ušlapaná tráva a né skládka, ryby na žrádlo byly stření a ne trofejky, když ty péra ze svazů nejsou schopný tu k 70 přiřadit do papíru tak to dodržujme sami od sebe. to stejný i u jiných ne tak populárních druhů. Přeju všem co mají Dyji rádi a to bez ohledu původu, (vekov či město) aby se stav zlepšil a přičiňme se o to i svým přístupem. A prodavačům do soukromáku přeju ať procitnou a uvědomí si, že až si vychytají vody státní tak ty love co vydělali zase vykakají majitelům privátů spátky až si budou chtít chytnout pěknou rybu. Hrom do nich bac! Bohu dík za komáry jediné ochránce dyje :-))

kakr - Profil | Čt 26.1.2012 16:00:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Před 50ti roky MO vydávaly mapky svých revírů i s popisem jak se k nim dostat a nikoho ani ve snu nenapadlo, že se jedná o nějaké "propalování fleků".

antony - Profil | St 25.1.2012 18:10:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Na úseku Dyje pod NM jsem byl naposledy tuším před povodněmi v r.1997. Tenkrát tam zas tolik moc lidí nechodilo, bývalo tam hafo komárů, za zákaz jsme jeli jenom zavézt věci, potom auto okamžitě zpět, páč nějaký čiperný malý oznamovatel fungoval neustále. Tenkrát nebyl problém nachytat 15kg karasů za den, záběr od kapra také nebyl nijak vzácný. Sumce jsme tenkrát nikdo nechytali, ale jistě jich tam bylo hodně, podle jejich nočního řádění. A přesto jsme tam už pak nejeli. Nedovedu si představit, pokud je to tam tak obsazované a podle všeho i dost vychytané, že bych tam zajel znovu. Nevím, jak ostatní, ale mě tento skvělý Grupův článek spíš odrazuje od znovunavštívení této části řeky. Nechci nikoho urazit, ale pokud to tam opravdu tak vypadá, jak to čtu v článku a z reakcí na něj, tak mám dojem, že tam chodí už jenom zoufalci bez náznaku nápadu, že by to zkusili i jinde. Z rybačky potřebuju mít dobrý pocit z prostředí, záběrů úlovků, atd a né s někým bojovat o místo, kde, když ho už vybojuju čekám na záběr celé dny. Ono je to vlastně dobře, když se tolik rybářů soustředí na jeden úsek řeky. Aspoň pak nejsou na jiných.
hola
antony

hraji - Profil | St 25.1.2012 17:15:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Hezký článek a hodně, pro mě, naprosto nepochopitelných reakcí.
Ale tak už to bývá. Věřím, že nejvíc křičí o prozrazování míst ti, co tam za rok jedou dvakrát až třikrát, v lepším případě vůbec, ze strachu, aby jim někdo mezitím nezasedl jejich místo na místním kačáku.

lada78 - Profil | St 25.1.2012 14:49:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

GRUPA - >> Pěkný článek. Žiju tam a vím,že to není tak horký,jak se tu píše. Jsou jiné věci co mi vadí-bordel u vody,přemnožený bobr,auta v zákazu vězdu. Ty co zustanou stát před značkou maj propichané gumy. Ryba se dá chytit vždycky,když se to umí.

dosec - Profil | St 25.1.2012 12:55:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

GRUPA - >> pěkný,když to čtu tak se tam vidím,na rybách.Z mýho pohledu by bylo,ale lepší až budeš mít zase nutkání podělit se s veřejností o svůj článek být trpělivý jako při čekání,na záběr.Články si napiš a na sklonku života z nich vydej knihu se vzpomínkami a fotkami o rybaření,na řece a jejich slepých ramenech.
Neber to ve zlým je to jen můj názor.

Kovis - Profil | St 25.1.2012 12:13:42 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Vy tady někteří děláte jak kdyby o tom revíru nikdo do teď nevěděl. Někteří paranoici asi předpokládají, že tam najednou najede půl republiky... Kdyby tam byl výčet míst s kokrétními informacemi jako hloubka, díry ve dně, nejlepší montáž, nástraha atd., tak nic neřeknu, ale takhle je to jen hezký článek o pěkném kousku jižní Moravy. Zajímalo by mně kolik z Vás kritiků tam lítá v těch autech a dělají tam bordel, to už se nikdo nepřizná, že? :-)

Paul van Drax - Profil | St 25.1.2012 10:56:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

1) Článek je to pěkný.
2) Nechápu tuhle současnou paranoiu. Jasně, není asi zrovna moudré dávat na mrk fotky velkých ryb s přesným určením místa. Ale jak ublíží článek o kráse několikakilometrového úseku řeky včetně slepých ramen? To si myslíte, že to do teď bylo tajemství? Chytal jsem na popisovaném úseku pouze dvakrát, takže mi nepřísluší hodnotit skutečný stav, ale napadat autora za to, co napsal, mi přijde nesmyslné.

Dring - Profil | St 25.1.2012 10:22:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Rados >> zrovna ty bys měl být potichu, máš lví podíl na propálení fleků na dyji kamaráde.

Saimon - Profil | Út 24.1.2012 23:41:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

žádnej velikán, ale na to moje chytání... Z okolí Bulhar
ale už je to tam fakt dost vybraný a přes prázdniny je to uplně hrůza

otoš - Profil | Út 24.1.2012 22:45:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Na světě jsou dvě nejkrásnější řeky...první je Amazonie a druhá Dyje :-)))

otoš - Profil | Út 24.1.2012 22:16:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

nejhezčí jsou ramena Dyje na podzim...

Hrdobec - Profil | Út 24.1.2012 21:37:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

GRUPA - >> Super článek o místech který jsou snad nejhezčí co znám. Mám v Zaječí kámoše tak nejmín jednou ročně na pár dní vyrážim a to právě jen ve všední dny,kdy je relativní klid a to si užívám.Nejde mi tam jen o ryby ale hlavně o tu přírodu a setkání s kamarády se kterýma se moc často nevidim. Máš ode mne jedničku chlape.

Červené karty: Luda, Fullnek