Zlatá KFL 2017

Kategorie: Feeder
A je to opět za námi. 8. ročník Kladenské feeder ligy je u konce. Oproti loňskému ročníku se k nám letos přidalo i několik nováčků. Dohromady odstartovalo KFL 18 závodníků v 9 dvoučlenných týmech.

1. závod - Záplavy

Letošní první závod jsem měl na starosti já s týmovým kolegou Tomášem Chalupeckým. Před sezónou se odsouhlasilo, že se stále nechá jeden stoják za rok, jako tomu bylo v uplynulých letech. Revír, který jsme vybrali, byl Turyňský rybník, přezdívaný jako Záplavy. Je to rybník, který je známý především velkým množstvím malých cejnů a cejnků. Závod se konal v neděli 23. dubna. S Tomášem se scházíme na místě srazu v 5h ráno, abychom připravili a hlavně pohlídali závodní úsek z důvodu velmi frekventovaného břehu od místních rybářů. Vše vyšlo podle plánu a mohlo se začít s losováním. Vytahuji si sektor B6 a Tomáš jde na A4. V 8h hlavní předseda KFL Jakub Eliáš odtrubuje začátek závodu. Jak se dalo čekat, chytali se hlavně cejni a cejnci menších velikostí. Chytám jen asi 15m daleko, kde je přibližně 2,5m hloubka. Taktika na krátkou vzdálenost mi skvěle funguje. Není potřeba nic měnit. Nalevo ode mě sedí Tomáš Hanzl, který chytá v podobném tempu jako já. Posledních asi 30minut závodu se hecujeme a taháme oba rybu za rybou a je mi jasné že mezi námi to bude těsné. Ostatní by neměli mít tolik co my. Přesně v poledne je slyšet signál konce závodu a jde se sčítat. Říkám si, že bych mohl mít o něco víc než Tomáš, protože on začal pravidelně chytat ryby asi až po hodině. No uvidíme… Po sečtení výsledků všech závodníků je jasno a bohužel jsem se mýlil. Sektor B vyhrává nakonec Tomáš s krásnými 1216 cm, já mám 1168 cm. Měl o něco méně ryb než já, ale byly větší. V sektoru A zvítězil Jakub Eliáš s 853 cm. Počasí nám zrovna dvakrát nepřálo. Bylo kolem 7 stupňů a silný protivítr. Další kolo je cca za měsíc v Mladé Boleslavi.

2. závod - Kostelec nad Labem

S druhým závodem byl trošku problém s revírem. Původní plán byla řeka Jizera v Mladé Boleslavi. Věděl jsem, že týden před naším závodem jsou tam taky nějaké závody, tak jsem se podíval na internet, jak to šlo. Bohužel jsem zjistil, že na termín našeho závodu jsou tam další dětské závody pořádané MO Mladá Boleslav. Jizera v Boleslavi tudíž padá. Po menší debatě s klukama se rozhodlo, udělat druhé kolo na řece Labi v Kostelci nad Labem, přímo pod elektrárnou. Z předešlých let víme, že se tam dá zachytat pěkně a celkem pěkné ryby. Do Kostelce vyrážím již den před závodem, jako někteří další závodníci, abychom si oťukli závodní úsek a hlavně večer poseděli a pokecali u piva. Dokonce se i losovalo už večer. Vytahuji si místo A2, které musím využít. Tomáš si vytahuje B6. Je sobota 27. května, krásné slunečné ráno a v 9h závod začíná. Mám zaklipováno asi na 30m. S prvním náhozem přichází hned první záběr, pěkně tlustý skalák. Nevím, jak je to možné ale kolem mě nikdo moc nechytá a já tahám ryby na hod. Skaláci, cejni, plotice, podoustve, občas okoun. Asi v půlce závodu už si celkem věřím na vítězství, ale nepolevuji a tahám ryby pořád dál a dál, dokud mi jdou. Podařilo se mi nachytat 911 cm a jedničku v sektoru. Dodnes nechápu, jak se mi to povedlo, protože druhý v sektoru měl 311 cm. Chytal jsem na slaného černého cejna a řeku od Sensasu, jako skoro vždycky. Zkrátka to byl dobrý los. Sektor B vyhrál s 535 cm Aleš Zajíček.

3. závod - Kozly

Třetí závod se skládal ze dvou jednotlivých kol a probíhal na námi oblíbeném místě v Kozlech u Neratovic. Oblíbené nejen z důvodu dobře zarybněného úseku Labe, ale také z důvodu skvělého zázemí pro naší 18. členou partu na celý víkend.

1. kolo tedy začíná v sobotu 9. září ve 14:15hod. Kvůli pozdnímu příjezdu několika závodníků se start posunul o 15minut. Abych nezapomněl na losování, losuji si zcela nečekaně A1. Opět stál Svatý Péťa při mě jako v Kostelci. Tomáš má B9, takže úplně na druhé straně závodního úseku. Na tento závod jsem používal pro mě nové krmení od značky MVDE a to G5 smíchané s černým turbem. Vyzkoušel jsem ho jen jednou před závodem a fungovalo mi skvěle. Chytám v pohodlné vzdálenosti 30m s 50g krmítkem. Jak se dalo čekat, spodní forhont fungoval přesně tak, jak by měl. Byl to můj první závod za 4 roky, co chytám KFL, kdy se mi dařilo chytat ryby do 5 minut od nahození. Bylo to neskutečné. Ryby mi braly na hod celé 4 hodiny závodu. Převážně cejni a cejnci. Nachytal jsem 1413 cm a jasnou jedničku v sektoru. V sektoru B vyhrál nováček v KFL Pavel Kučera s 659 cm. Po závodě byl připravený výborný guláš od Nachose z týmu Guláš.

Na nedělní 2. kolo se bohužel vyplnila nepříznivá předpověď počasí. Už od ráno byl nepříjemný déšť. Los mi tentokrát už tolik nepřál. Jdu na B6 a Tomáš na A8. Napravo ode mě je Jakub Eliáš a nalevo Petr Zvěřina. Oba jedni z nejlepších závodníků KFL, tak se budu muset opravdu snažit. Nebude to tak snadné jako předchozí den na forhontu. Klipuji asi na 35m a snažím se o maximální přesnost. Ta se mi ale vůbec nedaří, protože chytám pod deštníkem a chytání pod deštníkem opravdu nemám rád. Sem tam se mi daří nějaká ta šupina vytáhnout ale proti včerejšku je to slabý odvar. Eli chytá o něco dál a je mi jasné, že jeho nepřechytám. Tahá plotici za ploticí a dělá si slušný náskok. Nakonec mi utekl jen on, ostatním se příliš nedařilo. Sektor A vyhrává Tomáš Hanzl s 984 cm a sektor B Eli s 847 cm. Já mám dvojku za 535 cm. Zbývá už jen poslední závod v Berouně.


4. závod - Beroun

Poslední závod letošní sezóny není potřeba moc rozebírat. Konal se v neděli 15. října na řece Berounce přímo v Berouně. Na tomto místě se zakončuje KFL každý rok a každý rok se nachytaly celkem pěkné výsledky. Letos tomu bylo jinak! Vytahuji si A6 a Tomáš B6. Abych to zkrátil, 8 závodníků ze 17 zúčastněných mělo čistou nulu. Mě se naštěstí 15 minut před koncem podařilo chytit malého perlínka kousek od břehu. Jinak bych měl taky čisté zero. V sektoru A vyhrál díky pár plotičkám Leoš Hudec se 151 cm. Sektor B Aleš Zajíček, který nachytal skoro až na druhé straně řeky 170 cm. Byli to jediní dva, kteří měli přes 100 cm. Já měl 16 cm a 5 příčku. Pro všechny byl tento závod jedno velké utrpení. Naštěstí se alespoň ke konci umoudřilo počasí a vylezlo sluníčko na vyhlášení kompletních výsledků KFL 2017.


Symbolickou cenu dostal každý. Jde o kamarádské závody a není potřeba nakupovat žádné drahé ceny. Každý dostal jeden nebo dva pytlíky krmení. První 3 jednotlivci poháry a putovní pohár pro nejlepší tým. 3. příčku obsadil s celkovým počtem 2356 cm a součtem 15 Aleš Zajíček z týmu Zajdové. 2. místo si vychytal s počtem 2460 cm a součtem 12 Jakub Eliáš z týmu Pat a Mat. A 1. místo s počtem 4043 cm a součtem 11 jsem vyhrál já, Martin Hataš z týmu Františkovci. Můj týmový kolega Tomáš skončil na 11. místě. Týmový pohár vyhrál už po několikáté Jakub Eliáš a Radek Pokorný z týmu Pat a Mat s celkovým součtem 34,5 bodů. My s Tomášem jsme skončili hned za nimi s 36 body. Jak jsem zmiňoval, v KFL chytám 4. sezónu a v každém ročníku se mi podařilo se umístit lépe než v tom předchozím. Loni jsem skončil čtvrtý, jak si můžete přečíst zde: https://www.mrk.cz/miniclanky.php?id=41908 . Letos jsem si dal za cíl, že budu do třetího místa a to se mi podařilo. Moc jsem si přál někdy vyhrát pohár z KFL a jsem nesmírně rád, že ho po letošku můžu mít doma na poličce a to hned za 1. místo.


 
Martin Hataš - 16.1.2018

Diskuse k miničlánku

Žádné zápisy.