2. kolo KP JČÚS

Kategorie: Feeder
„Řekneme mu?“ Já nevím…………. Ale co zkusíme to a uvidíme“. S těmito slovy jsme se s Dominikem Dvořákem rozloučili po 1. kole Jihočeské feederligy. O co šlo? Chtěli jsme na druhý závod, který byl zároveň divizní sestavit družstvo, ale byli jsme jenom dva. Při 1. kole jsme si vyhlídli Emila Peška, kterého jsme párkrát zahlédli v oblíbených rybářských potřebách. Drželi jsme se pravidlem líná huba holé neštěstí a poté co jsme ho zkontaktovali a trochu poznali, jsme nejenom přihlásili divizní družstvo, ale udělali si týmová trička a před 2. kolem KP JČUS jsme si byli i třikrát týmově zatrénovat na závodním úseku v Týně nad Vltavou.

Jelikož byl závod 9. Května, tak jsme využili svátek osvobození k poctivé přípravě. V sobotu jsme do Týna přijeli už 45 min před losováním, a tak jsme měli spoustu času připravit si „živou“ na celý závod. Krmení jsme zvolili Sensas Brune kapr a plotice od stejné řady. Los na 1. kolo vypadal celkem slušně, Já na B6, Emil na A5 a Dvořka se od auta prošel až na C6. Na samotný závod jsem si připravil dva pruty na průběžku a jeden na pátera, vše zaklipováno na 30 metrech. Na úvodní zakrmení jsem použil litr krmení s dostatečným množstvím pinky a patentky. Po 5 minutách od zakrmení se začali tahat ryby i já měl několik záběrů, ale sekl jsem asi až napotřetí. Ryby jsem na místě evidentně měl, ale celé kolo se mi stávalo, že jsem neviděl záběr, jenže montáž jsem přitáhl s vycucanými červy. Návazec jsem zkoušel od 40 do 90 centimetrů délky, ale nijak moudrý jsem z toho nebyl. Po skončení kola jsem si výsledkem vůbec jistý nebyl, ale uklidnil mě výrok prvoligového závodníka sedícího vedle mě. Prý něco ve vezírku je, a protože jsem tahal skoro jako on, tak to snad bude v pohodě. Nakonec z toho byla slušná trojka. V mém sektoru byl přede mnou jen již zmínění prvoligový závodník Antonín Kuns a Jan Materna, který nachytal krásných 13940 gramů. Emil v áčku jako já za 3 a nakonec Dominik překvapivě za 2. v céčku. Když jsem si to po 1. kole přepočítali tak náš Feeder team Lužnice vedl před druhým týmem v této lize (JZD feeder team) o dva body.

Na druhé kolo jsem šel nabitý optimismem na A3. Zakrmil jsem trochu střídměji znovu na 30 metrech, očekával jsem, že nějaké ryby spolupracovat budou, bohužel opak byl pravdou. Okolo mě se i něco nachytalo, ale já za celé kolo vytáhl jen pět rybek a sedmičku v sektoru. Trochu propadák říkám si a taky že byl. Nerad říkám, že mi prostě nebrali, ale vyzkoušel jsem opravdu všechno. Změnil jsem nástrahy, délky návazců, lovné místo i ponožky. Asi mi opravdu nebylo souzeno. Špatná nálada byla ta tam, když jsem zjistil parádní výsledek, kdy Dvořka vychytal trojku a Emil svůj sektor vyhrál. Začali jsme tušit, že bychom mohli jako tým vyhrát. A taky že jo, ale pouze o dva body, takže opravdu vyrovnaný výsledek. V jednotlivcích třetí místo získal Pavel Bednář (2+1), druhé vychytal Pavel Mikeš (1+2), a na prvním místě zaslouženě Jan Materna (1+2) s nachytanou váhou přes 20 kilogramů. Moji týmoví kolegové dopadli skvěle, Emil na 4. a Dominik hned za ním na 5. místě. Já bohužel až na 14 místě, ale myslím si, že jsem zase o něco chytřejší a hlavně jako tým jsme přece uspěli.
Veliké uznání a dík patří organizátorovi Víťovi Tomanovi, který má velký podíl na tom, že závody měly skvělou úroveň a všichni závodníci si 2. kolo krajského přeboru JČUS a 1. kolo divize užili. Jako tým bycho rádi poděkovali majiteli rybářských potřeb panu Seidlovi, který nám sponzorstvím umožnil chytat levněji než konkurence.

Kompletní výsledky a a termíny dalších závodů seriálu jsou na http://jihoceskafeederliga.mrk.cz/ .

Za Feeder team Lužnice
Petr Šimánek
 
šimpanz - 19.5.2015

Diskuse k miničlánku

ladida - Profil | Út 26.5.2015 21:41:45

Moc pěkné psani taky jsem propadl feedru

emilpesek - Profil | Čt 21.5.2015 23:46:53

Moc pěkný Petře. Prostě šikovnej kluk.

šimpanz - Profil | Út 19.5.2015 21:32:30

Bečetka >> Jo to je pravda to my nedošlo. Jinak mám velkou radost, že se vám článeček líbí(ý) :))))

killer1 - Profil | Út 19.5.2015 18:14:54

moc pěkně napsané :D

kadlan - Profil | Út 19.5.2015 18:02:33


Šikula :-))))

rybarvlodce - Profil | Út 19.5.2015 16:15:00

dobře ty :-)

dewar - Profil | Út 19.5.2015 16:14:50

pěkný článek po pěkném závodě:-)

Bečetka - Profil | Út 19.5.2015 13:28:07

Povedenej clanek :-) jen na tej organisaci ma podil daleko vic lidi, radek krenek, jarda dolezal a dalsi, kteri treba pomuzou vytycit sektory a pak to zase posbirat atd.

Pallko7 - Profil | Út 19.5.2015 11:04:11

pěkný článek :) příště se to třeba otočí a zachytáš na 1ku ty ! Jsou to přece ryby a tam se někdy člověk může stavět na hlavu jak chce a s rybama to ani nehne...