Jihočeský odbor LRU feeder

Kategorie: Feeder
V roce 2014 jsem se prostřednictvím miničlánků pokoušel propagovat Jihočeskou feederligu. Byl to seriál 7 neoficiálních závodů. Neoficiálních proto, že nebyly pořádány strukturami ČRS, nýbrž jen skupinou jihočeských rybářů a zájemců o závodění. Pravidla měla tedy do oficiálních pravidel LRU feeder daleko. Přesto se soutěž poměrně vydařila a utvořilo se stabilní jádro závodníků.

Naším cílem ale bylo dostat se časem trochu dál. Doufali jsme, že závodníků časem přibyde a podaří se nám založit SO LRU feeder Jihočeského územního svazu (sportovní odbor lovu ryb udicí). Pořádání závodů oficiálně odborem má totiž své výhody: např. je možné si uzavřít závodní trať jen pro závodníky (samozřejmě s ohledem na nezávodící rybářskou většinu) a je možné na základě výjimky sakovat ryby a výsledky vyhodnocovat vážením, což je standartní a nejregulérnější alternativa (s ohledem na naprostou šetrnost k rybám). Dále je možné pořádat oficiální krajský přebor a divizi a začlenit se tak do oficiální struktury soutěží s možností postupu do 2. nebo 1. ligy LRU feeder. A v neposlední řadě předseda JČ odboru LRU feeder je jedním z 8 územních zástupců v sekci LRU feeder při Radě ČRS v Praze a může se svým hlasem podílet na tvorbě závodního a soutěžního řádu a vůbec spoluovlivňovat směrování českého závodního feederu. Krom jihočeského zástupce přibyl na přelomu roku 2014/2015 i zástupce Severočeského územního svazu a v celorepublikové sekci má už každý územní svaz svého zástupce. Feederové závody pořádané JČ odborem se budou konat podle standardního Závodního řádu LRU feeder a dostanou se tak na úroveň ostatních oficiálních závodů pořádaných v ČR.

Kam se chceme v jižních Čechách v roce 2015 posunout dál? Především chceme dál udržet Jihočeskou feederovou ligu (která se v oficiálním termínovém kalendáři jmenuje Jihočeský krajský přebor/pohár). JČFL bude mít už ne 7, ale jen 5 kol, přičemž při dvou z těchto pěti kol bude odchytána i jihočeská divize. Pravděpodobně se nám podaří postavit 3 týmy a vítěz divize bude mít právo chytat v roce 2016 2. ligu.
Jihočeská feederliga je a bude náborovým závodem. To znamená, že zúčastnit se může jakýkoliv rybář, aniž by musel být registrovaným závodníkem ČRS. Tímto zveme k účasti všechny zájemce o závodní feeder.

Veškeré podrobnosti naleznete na http://jihoceskafeederliga.mrk.cz.

Závodní řád 2014 je k dispozici na stránkách ČRS www.rybsvaz.cz (Závodní řád 2015 bude teprve zveřejněn v následujících týdnech).

Závěrem chci nejen na tomto místo poděkovat výboru Jihočeského územního svazu za velice ochotný přístup a promptní a vstřícné odsouhlasení vzniku JČ odboru. Vážíme si také jejich lidské podpory, která nám byla v tom ohledu byla poskytnuta.


 
Bečetka - 15.2.2015

Diskuse k miničlánku

Juraj - Profil | Út 27.10.2015 18:55:50

Najdu prosím někde info k poslednímu kolu? Propozice a tak....

Juraj - Profil | Út 27.10.2015 18:54:43

Já si zase myslím, že příspěvky lidí, kteří si vytvoří profil jen aby provokovali a pak ho smažou patří vymazat

houskomys - Profil | St 25.2.2015 6:07:25

Novému závodnímu odboru držím palce aby se dařilo. Když píšeš o tom že nový odbor se bude hlasem spolupodílet na závodních pravidlech nešlo by se zamyslet nad tou nutností všechny ulovené ryby "šetrně sakovat na základě vyjímky ze zákona" a šetrně vážit.. a ty pravidla závodní upravit aby byli v souladu s rybářským řádem a zákony ČR?
To jest nesakovat= nebodovat ryby podmírové a ulovené v době hájení? překročení 7kg budiž.
Přece jenom se píše rok 2015 a sportovci by měli jít běžným rybářům příkladem.
Námět k zamyšlení, jestli je opravdu pro sportování nutné porušovat skoro všechno z rybářského řádu.

prdakcb - Profil | Út 17.2.2015 19:52:52

Bečetka >>Takový kopyto jako jsem já tam nemá co dělat. Navíc mám malou stáj pro moc koníčků. Ale třeba nějaký jednotlivý závod zkusím, pro pobavení ostatním a pro ujištění se, že jsem čistokrevnej plaširybka.

Bečetka - Profil | Út 17.2.2015 17:57:59

prdakcb >> tak už ti jen zbejvá přihlásit se na závod a přijet :-) jinak díky

prdakcb - Profil | Út 17.2.2015 17:55:52

Bečetka >> klobouk dolů, je vidět, že když je chuť a píle, tak jde všechno. Sleduju vás s povzdálí od samého začátku, držím palce ať máte co nejvíc závodníků. A vy, co budete JČ feeder reprezentovat za hranicemi našeho kraje nám určitě ostudu neuděláte, to je jasný😀

Bečetka - Profil | Út 17.2.2015 16:55:16

Kosák >> díky

Kosák - Profil | Út 17.2.2015 16:15:18

Bečetka >> Pěkně si se do toho opřel ;-) jen tak dál... Přeju Vám za KFL ať to šlape...

Tiky Květák - Profil | Po 16.2.2015 17:40:19

Hervit >> To uděláš jedině dobře. :) Ideální by bylo, kdybys přijel na 2. Nebo poslední závod, jestli nechceš objet všechny. Na tyhle dva závody bude potřeba pokud možno co nejvíc lidí. - bude to zároveň i divizní závod, a budou muset být tři sektory, tak by bylo fajn kdybysme je alespoň trochu zaplnili. :)

Hervit - Profil | Po 16.2.2015 17:19:18

Přijedu se na některý ze závodů alespoň juknout

Bečetka - Profil | Ne 15.2.2015 20:50:26

nextfish >> děkujeme

nextfish - Profil | Ne 15.2.2015 19:44:38

Tak hodně zdaru a nenechte se ničím odradit.