Obhajoba se nekonala

Kategorie: Feeder

Losujeme

První víkend v září se v Pasohlávkách už poněkolikáté konalo třetí kolo I. ligy LRU Feeder. Dvakrát se našemu týmu podařilo tento závod vyhrát a chtěli jsme v tomto trendu pokračovat dál. Týden před ligou se konala Divize a Krajský přebor LRU MRS Feeder. Martin skončil v druhém kole Krajského přeboru třetí a po vítězství v prvním kole se stal přeborníkem Moravského rybářského svazu ve feederu. Vyzkoušeli jsme si, co na zdejší cejny funguje a na co se máme za týden připravit.


Pohled na závodní trať

Na páteční trénink jsme byli domluveni, že se sejdeme v plném počtu a že tentokrát dorazí i Papin. Martin byl na tréninku v deset hodin a to již trénovalo nezvykle hodně lidí. Musel jít celkem daleko od auta, protože všechna místa v blízkosti našeho tábora již byla obsazena. Nejbližší místo bylo někde v sektoru C. Já dorazil chvíli před polednem. Nachystali jsme s Martinem přístřešek a lavice na zítřejší losování a hned poté dorazil Papin. Vybrali jsme věci a vyrazili na místo. Martin před mým příchodem ulovil pár pěkných cejnů a hlavně drobnější rybu do půl kila. Podařilo se mi chytit dva pěkné cejny a pár drobnějších ryb. Bylo znát, jak přibývali u vody závodníci, tak ubývalo záběrů. Papin také slušně zachytal. Někteří závodníci měli jen pár záběrů, někteří si naopak zachytali pěkně. Páteční tréninky nebývají moc bohaté na úlovky, ale tohle vypadalo lépe, než minulý rok nebo před týdnem na Krajském přeboru. V průběhu tréninku jsme přebrali živou. Rozhodli jsme se, že na tento závod použijeme malou a velkou patentku, červy a hnojáky. Večer jsme sbalili všechno rybářské harampádí do aut a vyrazili do Pasohlávek na večeři. Letos občerstvení na trati nebylo, protože našemu stálému poskytovateli občerstvení zemřel táta a tak měl úplně jiné starosti. Náhradní řešení se nám na poslední chvíli nepodařilo zajistit.


Martin s cejnem

Ráno mi Olivka a Jirka Denemerek pomohli „napíchat“ trať a pak jsme hned spolu s Papinem a Martinem chystali krmení a živou na závody. Losovali jsme mezi prvními, protože forhont jsme si vylosovali v minulém kole ve Vraňanech. Tradičně za mě losoval Martin. Papin vylosoval E9, Martin D2 a já „dostal“ A7. Kluci měli los slušnej, ale A7 bylo hodně daleko od forhontu. A Áčkový forhont na Pasohlávkách funguje, bohužel pro mě. Začali jsme nosit věci na svoje místa. Papin to měl od auta kousek, ale já měl před sebou pořádnou „štreku“. Zvolil jsem vzdálenost 48 m, kde ještě můžu relativně přesně vnadit. Hned po počátečním zakrmení na druhý hod byli červi vycucnutí. To se opakovalo asi tři nahození. Podařilo se mi vytáhnout slušnou plotici. Při podebírání byl podběrák plný hnusných zelených sinic, kterých bylo kolem břehu plno, úplné zelené moře. Plotice braly hodně špatně, některé záběry nešly trefit, nebo jsem vytahoval vycuclé červy. Hnojka ani patentka mi nefungovala. Výsledkem byli pouze dva menší cejni. Všechno bylo od sinic zelené - podběrák, bedna, oblečení i sluneční brýle. Bylo mi jasné, že můj výsledek nebude dobrý a tak jsem zbytek závodu dochytal alespoň na ploticích. Byla to sedmička za 4.760g. Byl jsem hodně zklamaný. Martin dělal za 3 - 12.120g a Papin 6 - 10.380g. Bylo z toho 16 bodů a třinácté místo. Výsledek vypadal hrůzostrašně, ale naštěstí bodovaly hlavně týmy, které byly v průběžném pořadí za námi. Po večeři v Pasohlávkách a nachystání nejnutnějších věcí jsme šli s Papinem brzo spát, Martin jel na noc domů.


Zelené moře

Ráno byl budíček domluven na půl šestou, abychom všechno stíhali. Příprava na závod klapla a před losováním bylo všechno přichystané. Teď jsme losovali mezi posledními. Já šel na druhé kolo na E1, Papin na D7 a Martin na A8. Až na Martinovou A8 byl los dobrý. Na neděli jsme nechali stejnou strategii. Od našeho tábořiště bylo moje místo hodně blízko a tak jsem Martinovi pomohl odnést věci na áčko. Těsně před zahájením krmení se mi podařilo utrhnout celou montáž. Hned na první hod se mi podařilo vytáhnout pěkného, přes kilo vážícího cejna. Další tři nahození znamenaly tři záběry a tři ryby. Začátek závodu byl parádní a záběrů ubylo. Zkoušel jsem na háček hnojku a patentku. Záběry byla hlavně na patentku a na červy. Hnojka mi nefungovala. Vedle mě se rozchytal Radek Křenek a ke konci závodu měl navrch. Navíc se mu podařilo vytáhnout nádherného kulatého kapříka, krásná ryba přes tři kila. Zato já jsem při zdolávání ztratil čtyři cejny a jednoho utrhl při záseku. Podle zpráv měl Papin pěkný začátek a Martin se statečně pral s krajními místy, proti kterým však neměl šanci. Necelou minutu před závěrečným signálem jsem po úspěšném záseku táhl ke břehu pěkného cejna. Zazněl signál konec závodu a mně chyběly asi 2 metry do podběráku, smůla. Při vážení jsem netrpělivě čekal na náš sektor. Martin Štěpnička měl nejvíce, 18.560 g. Martina překonal napravo mě sedící Radek Křenek, 19.000 g. Moje váha úlovků se zastavila na 18.620 g. Dvojka, po sobotě dobrá náplast. Martin vychytal z A8 za 14.640 g krásnou čtyřku a Papin za 11.740 g pětku. Součet 11 znamenal v nedělním kole druhé místo. Celkově náš tým skončil na šestém místě se součtem 27 bodů. Za vítězným družstvem Mivardi feeder HANÁ jsme zaostali o 4 body. Druzí byli MIVARDI.cz 23,5 bodu a třetí Rybářský kroužek - Browning Feeder Team 25. Mezi jednotlivci zvítězil stejně jako loni Tonda Kunst 1+2 - 34 600 g, druhý byl Zdeněk Novák 3+1 - 37.660 g a třetí Jirka Vitásek 1+3 - 35.180 g.


Soustředění

V celkovém pořadí jsme se posunuli ze čtvrtého na druhé místo. Ale rozdíly mezi družstvy jsou malé, může prakticky zvítězit kdokoliv z první desítky průběžného pořadí. Mezi jednotlivci si Martin drží s 18 body kontakt s čelem. Na čtvrtém místě ztrácí 2,5 bodu na první místo. Moje sedmička v sobotním závodě znamenala výrazné snížení nadějí přední umístění mezi jednotlivci - s 25,5 body si držím 14. pozici.


Jdeme vyhlašovat. Poháry a ceny

Třetí kolo na Pasohlávkách se nám nepovedlo podle představ, ale udrželi jsme se jako tým v boji o přední umístění. V posledním kole na přehradě Hracholusky zabojujeme a pokusíme se udržet „bednu“.


Vítězové sektorů - sobota


Vítězové sektorů - neděle


Tři nejlepší družstva


Nejlepší jednotlivci

Výsledky najdete zde


Feederu zdar. Radynek
 
Radynek - 6.10.2014

Diskuse k miničlánku

RADYNEK - Profil | Út 7.10.2014 21:51:28

Jarda Š. >> dík, i když to bylo hodně blízko a já to měl v rukách :-(
Článek Hracholusky bude každou chvílu :-)

Jarda Š. - Profil | Út 7.10.2014 21:48:06

RADYNEK >> Radynek - >> Jak jsem koukal na celkové výsledky po Hracholuskách, tak se vám nakonec podařila obhajoba celkového druhého místa. Takže gratuluji.
A hlavně veliká gratulace "čabimu", který celkově letos v jednotlivcích odsunul Martina M. na 2. místo a vítězství slavil i v týmech s FFT MO ČRS Uničov.