O mistra Moravy ve feederu

Kategorie: Feeder
Územní svaz Severní Morava a Slezsko a Moravský rybářský svaz vyhlašují novou sérii tří závodů s názvem O mistra Moravy ve feederu.

1.22.4.2012Svratka – Pouzdřany1. kolo Krajského přeboru jednotlivců a Divize družstev MRS LRU FEEDER
2.10.6.2012 Bečva – Přerov2. kolo Krajského přeboru jednotlivců a Divize družstev SMS LRU FEEDER
3.11.-12.8.2012Dyje 7 – PasohlávkyGrand Prix Moravy


Soutěží jednotlivci bez rozdílu kategorií.
Vítězem seriálu se stane závodník z Moravy (člen SMS nebo MRS), který získá nejnižší počet bodů v třech závodech – v šesti kolech. V případě rovnosti bodů budu rozhodovat celková váha v gramech – CIPS body.

Jedna se o jedinečnou možnost pro všechny poměřit se s nejlepšími závodníky ve feederu z Moravy.

Na všech závodech v sérii "O mistra Moravy ve feederu" obdrží vítězové jednotlivců a družstev poháry a tři nejlepší jednotlivci i věcné ceny - zpravidla pruty a navijáky. Na posledním závodě GP Moravy - Pasohlávky 12.8.2012 bude vyhlášen vítěz seriálu a budou předány poháry a věcné ceny pro první tři závodníky.

Je potřebná registrace sportovce LRU a platná známka pro rok 2012. Registraci lze provést na stránkách Rady ČRS, poplatek je 200 Kč na rok a průkaz se známkou vám dojde poštou.
http://www.rybsvaz.cz/download/odd_sport_mladez/00000861_info_k_registraci_zavodniku.pdf


Stručné informace k jednotlivým závodům


Svratka 1 - typická řeka cejnového pásma se šířkou cca 40 metrů a hlubkou 2 až 2,5 metrů. Při běžném průtoku se dá chytat s 30g krmítky. Nejčastěji lovenou rybou jsou cejni kolem 1 až 2,5 kg, dále jeseni, karasi, plotice a kapři. Závod má vyhlídky být výsledkově nejlepší feederovou akcí letošní závodní sezóny v rámci celé ČR! Loví se dvě kola v jeden den, běžný úlovek vítěze kola bývá kolem 30 kg. Loňský rekord je 44 kg za 3 hodiny lovu.

Bečva - 50m široká řeka s velmi pomalým proudem a hloubkou do 2 metrů. Při běžném průtoku stačí 20g krmítka. Loví se především menší podoustve a střední ostroretky, déle parmy, tloušti a další říční ryby. Loví se dvě kola v jeden den, na vítězství by mělo stačit kolem 10 - 15 kg ryb v každém kole.

Dyje 7 - Mušovská nádrž, závodní úsek za obcí Pasohlávky. Jedná se o velkou vodní plochu, chytá se běžně 30 až 60 metrů od břehu na hloubce 1 až 2,5 metru. Loví se především větší cejni, plotice, cejnci a kapři. GP Moravy je nejdůležitější závod sezóny na Moravě a sejde se zde mnoho prvoligových závodníků. Feederové GP se zde pořádá poprvé, při jiných, nižších soutěžích zde nejlepší závodníci nachytají za 3 hod. kolem 20 kg ryb. GP je rozděleno na 2 dny a každé kolo je dlouhé 4 hodiny.

Vysvětlení pojmů


Divize družstev - jedná se o seriál závodů tříčlenných družstev. Každý kraj může mít svou vlastní divizní soutěž - aktuálně probíhají na území ČR čtyři divize. Nejlepší družstvo z každého kraje postupuje do první ligy. První liga je nejvyšší soutěž a je celostátní. Seriál divizních závodů se skládá ze dvou samostatných akcí, obě po dvou kolech, celkem tedy 4 závody. Do divize je potřeba přihlásit družstvo v dostatečném předstihu před prvním závodem.

Krajský přebor jednotlivců - probíhá současně s divizí družstev, tedy ze stejných závodů vzejde jak vítězné družstvo (vítěz divize) tak vítězný jednotlivec - vítěz kraje. Jednotlivec se může krajského přeboru zůčastnit i bez družstva. Z krajského přeboru se nikam nepostupuje. Opět se jedná o sérii 2 akcí po 2 kolech, dohromady 4 závody.

Grand Prix - víkendový závod jednotlivců o dvou kolech, každé dlouhé 4 hodiny. Máme GP Moravy a GP Čech. Není potřeba se kamkoliv kvalifikovat, chytat může kdokoliv s registrací sportovce LRU (viz výše).

O mistra Moravy ve feederu - nový seriál závodů složený ze dvou vybraných divizních závodů a GP Moravy. Nejedná se tedy o nové závody jako takové, ale o nové vyhodnocení již existujících akcí s cílem najít nejlepšího jednotlivce Moravy.

Kromě těchto soutěží existuje v ČR ještě Mistrovství ČR, první liga a Česko-Slovenský pohár. Dále samozřejmě reprezentace ČR ve feederu - letos bude MS v belgickém Gentu.

Na všechny feederové závody pořádané SMS a MRS (kromě první ligy) se mohou přihlásit i jednotlivci, zpravidla je však nutná registrace sportovce LRU a platná známka (viz výše). Přesné informace se dozvíte v propozicích jednotlivých závodů, které lze očekávat vždy cca 2 - 3 týdny předem na webech jednotlivých feederových sekcí a na webu Rady ČRS.

http://www.feedertrebic.cz
http://www.fishing-feeder.cz
http://www.rybsvaz.cz

Sponzoři závodů:

http://www.rco-fishing.cz/
http://www.rybarska-specialka.cz/

 
Martin M. - 19.3.2012

Diskuse k miničlánku

Žádné zápisy.