Pytlák na Svitavě

Kategorie: Všeobecné
Vážení kolegové, Chtěl bych se s vámi podělit o moji dnešní vycházku s mušákem k vodě.


Dnes mi to v práci vůbec neutíkalo a to jen proto že počasí venku slibovalo parádní chytačku a já se už nemohl dočkat až vyrazím k vodě.
Jak mile padlo půl 3 a já konečně za sebou za práskl dveře od dílny, nasedám do auta a odjíždím domů se převléct, ani oběd si nedávám, jen si beru něco malého na zub a hurá k vodě. Po příjezdu na své oblíbené místo se přezouvám do broďáků, po kolmém břehu slézám k řece. Prohazuji pár ´´totálních´´ míst kde jsem ovšem bez záběru. Nevadí, vyměníme mušku a uvidíme dál. Počasí mi přestalo přát, vyjasnilo se a začal foukat vítr. Asi po hodině jsem stále bez záběru tak se přesouvám po řece dolů. Cestou prochýtávám ještě pár dobře vypadajících míst ale bez úspěchu. Než mušku tak častěji měním místo až se dostávám k mostu který používají zejména zahrádkáři. Ještě pár hodů nad mostem, jenže i zde jsem bez náznaku rybího hladu či dravosti. Podcházím již zmiňovaný most odkud vidím vyset kus silonu do vody. Říkám si: ´´no to je jasný, pytlačka´´ Ona to pytlačka byla ale nečekal jsem že zastihnu i pytláka. Byl to asi pětapadesáti letý chlápek který bez jaký vkolik okolků pytlačil právě z toho mostu. Chvíli ho sleduji než mě zahlídne, strne, dělá jako že nic, tak se ptám co to je? Začal se na mě všemožně šklebit, smát se od ucha k uchu. Proto se ptám znovu, co to je? Chlápek odpovídá že nic a znovu se na mě usmívá. Už mi dochází trpělivost a zvyšuji hlas, okamžitě to zbalte a vypadně te odsud! Povídám. To co přišlo poté jsem opravdu nečekal. Tentokrát už bez úsměvu se na mě obrací a ptá se mě jako proč? Docela mě touto větou zarazil. Spíše jsem čekal že sklopí hlavu a rychlím krokem odejde. To jsem se ale pekelně zmýlil. Opět jsem zvýšil hlas a s větší hořkostí mu odpovídám že pytlačit se nesmí jestli o tom neví. S odpovědí dlouho neotálel, opět s úsměvem na tváři mi říká ´´Stejně jsem nic nechytnul, jen to zkouším´´. To mě už pomalu dostávalo do kolen a moje odpověď byla že by si nikdo nemusel kupovat rybářský lístek s povolenkou, řidičský průkaz atd. vždyť by jen stačilo říct ´´já to jen zkouším´´.měl jsem sto chutí vylézt nahoru a podívat se mu z blízka do očí. Jenže se svou né moc chlapskou postavou, asi 160 cm jsem si to velice rychle rozmyslel. Vytahuji z vesty mobil stím že zavolám policii. Náš pytlák se mě ptá co jdu jako dělat, povídám že pokud to okamžitě nezbalí tak policii opravdu zavolám! S nahozením pohrdavého obličeje pytlačku zbalil ale z mostu ne a ne odejít. Zřejmě čekal až se posunu po řece níž aby si mohl opět nahodit. To se ovšem zmýlil protože na tom místě jsme chtěl zakončit a ještě jej prochytat. Asi po dvaceti minutách s plivnutím do vody odešel.
Já už jsem stejně nic nechytil ale bylo opět o zážitek postaráno. Ano, i já jsem chodil v dětství pytlačit se silonem na cívce, žížalou a háčkem, jenže bych si nikdy nedovolil stoupnout tam kde bych rybu nemohl bez problému zdolat a spíše jsem se co nejvíce zašíval do křoví. Nechápu a nerozumím těmto oprsklím lidem kteří se cítí ještě uraženi že je ten co platí (a že to nejsou malé peníze) za povolení k lovu vyhazuje od vody.
Tohle je můj první článek, nechtěl jsem vás okouzlit svými schopnostmi psaní ale spíše popsat jací lidé mezi námi jsou a jak se chovají. Vám přeji jen krásně prožité chvilky strávené u vody a Svatý Petr ať stojí při vás.


Petrův Zdar.
 
michec - 23.5.2011

Diskuse k miničlánku

258534 - Profil | Út 24.5.2011 22:31:57

mrknato asi bych nemluvil o nadlidech, ale obecně o stavu naší společnosti, kde není absolutně žádná autorita. Jestliže někdo organizovaně provozuje jakykoli sport tak pro mě není nadčlověk. Ale jestliže někdo vědomě pytlačí a nemíní tento fakt uznat tak je darebák. Řešení není opravdu na MRKu, ale někde jinde.

Mrknato - Profil | Út 24.5.2011 18:30:20

Nebel1 >> To by mohl volat policie každý, kdo uvidí si někoho uplivnout, či močit do trávy, pejska udělat bobek, hulákat neposedy, nebo je volat na sousedy, kteří myjí auto na trávě, utrhnou si jablko přes plot, vyslechnou hovor, že někdo krátí daně..... a nebo, že někdo hodil do vody pytlačku.... tomu rozumím, tady končí růžový svět a začíná bezpráví.....

Mrknato - Profil | Út 24.5.2011 18:26:37

michec >> Pravidla si lidi dělaj sami. Někde pro lov nemusíš mít žádný glejt a někdy ti nestačí ani RL + povolenka, to když nadlidi, (závodníci) si některý revír zavřou a většinou to není uživatel, kdo je k tomu oprávněn. Pak to, když nějaký člověk si nahodí, byť k tomu není "oprávněn" zas není taková hrůza, natož aby to byl důvod zatínání prstů do dlaně....... Jistě, že pro někoho to je důvod se poprat, stejně jako když prohraje Sparta, nebo Baník......

Nebel1 - Profil | Út 24.5.2011 18:24:22

michec >> Pokud se to stalo na tom mostě co je na obrázku mohl jsi volat i městskou policii.Nevěřím,že by na tak lehce dostupný místo nepřijeli.
Dojemným plkáním na MRKu toho moc nezměníš.

michec - Profil | Út 24.5.2011 15:30:39

Mrknato >> To je snad něco jiného ne? Tady poškozuje jen sám. Myslím že v tomto jsi trochu mimo

Mrknato - Profil | Út 24.5.2011 15:26:47

michec >> A jen tak pro zajímavost. Když někdo stojí na zákazu zastavení, volá z mobilu za jizdy, tak se mu taky budeš sápat do auta, držet za ruku, či krk a přesvědčovat ho, že nedělá dobře?

michec - Profil | Út 24.5.2011 15:20:19

kozic >> naštvalo mě oboje, nikdy jsem takovou situaci řešit nemusel. Zpětně když sem si to přemítal v hlavě bych se asi opravdu zachoval jinak a na ten most vylezl.

kozic - Profil | Út 24.5.2011 15:15:08

michec >> Myslím, že tě ani nenaštvalo to pytlačení, jako to, že těm měl dotyčný opravdu na háku. Kdybys situaci dokázal vyřešit, ani bys zde neměl potřebu se vyplakat. Ono není divu s přístupem typu malý chlapec: "Chytat tu nebudeš a na a ne a ne a dokud to nesbalíš, tak neodejdu!" To jsou vskutku slabé páky.

michec - Profil | Út 24.5.2011 15:00:10

Petr.sniper >> Svitava 3 nedaleko za Blanskem.

[uzivatel odstranen] - Profil | Út 24.5.2011 10:38:51

Seržant55 >> máš pravdu, taki bych to tak řešyl...