MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK.cz - Stále na rybách

Rybí salát z 5-8 cejnů

Rybí saláty a zavináče

Ingredience: 5-8 cejnů mohou být větší, 1 deko, 1/2 l octa, 3 lžíce cukru, 2 l vody, 3 cibule, 1 Kunjovanka, 3-4 majolky v sáčku, sterilizovaný hrášek - větší


Postup přípravy: Ryby očistíme a zbavíme hlavy a ploutví, naporcujeme na filety bez páteře.
Příprava láku: do 2 l vody nalijeme 1/2 l octa, v sypeme deko a 3 lžíce cukru krystal nebo krupice a povaříme 5 minut. Pak necháme lák vychladnout. Do kamenného hrnce vložíme filety z ryb a zalijeme je studeným lákem přes sítko, já to tak dělám vadí nám kuličky, které obsahuje lák. A necháme nejméně 3 dny uležet v chladu. Potom vyjmeme ryby a necháme důkladně odkapat a zbavíme je velkých kostí, ostatní už tam nejsou a nebo jsou úplně měkké. Najemno nakrájíme cibuli a dáme do mísy, kde se bude míchat salát. Přidáme scezenou kunjovanku od láku a zbylý lák ještě vymačkáme ze zeleniny, ale lák necháme bokem, přidáme scezený hrášek, lák z hrášku nepotřebujeme, přidáme nakrájené ryby na kostičky a majolku a vše opatrně promícháme. Pokud je salát hustější, tak na konec můžeme přidat lák z kunjovanky.


Přeji všem dobrou chuť.

 

vbrm - ®, 7.7.2008
Průměrná známka: 3,00

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.

[ Vstoupit do diskuse - 0 reakcí ]

Co je nového - všechna témata
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniNejprodávanější udírna - MAXI PLUS 1,2 M NEREZ

Udírna s velmi širokým využitím jak pro domácí uzení, tak pro živnostníky, chataře a chalupáře. Nyní v akci!

akce, rybareniGrilování ryb bez námahy! Samočinný turbogril v akci!

Za 1.136
Otáčení masa zajišťuje teplý vzduch stoupající vhůru a roztáčející lopatky vrtule! Již se nemusíte starat o to, aby maso bylo grilováno rovnoměrně.


Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Doporučujeme cestovku
Rubrika Cestovky
lovtour.cz lovtour.cz

Rybářské expedice za tajmenem a ostatními druhy ryb Sibiře. Objevování nových destinací a návštěvy osvědčených míst.