Indické rybí kofty

Ostatní recepty

3 karasi (velikost 37 - 38 cm), ale klidně lze použít třeba filety z tresky
4 nadrobno nakrájené cibule
1 lžička mletých čili papriček
8 hřebíčků
1 lžíce celých zrnek černého pepře
2 lžičky kardamonu
5 kousků skořice
2 lžičky římského (indického) kmínu
olej na smažení
trochu másla
6 rajčat
600 ml vody
3 lžíce mletého koriandru
3 - 4 cm čerstvého zázvoru
sůl

Očištěné a stažené ryby povaříme v troše vody přibližně 15 minut (do změknutí). Maso obereme a zbavíme kostí. K masu přidáme polovinu z nakrájených cibulí a polovinu odměřeného množství čili, rozemeleme hřebíčky, pepř, skořici, polovinu odměřeného množství kardamonu a římský kmín a vše přidáme k masu. Dobře promícháme a prohněteme, aby vznikla hmota, z níž je možno vytvořit kuličky (o průměru cca 2 cm). Rozpálíme olej a kuličky v něm usmažíme do zlatohněda.

Na troše oleje s máslem usmažíme do zlatova zbylou nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme zbytek čili, jemně nakrájená rajčata a přibližně 300 ml vody. Pomalu vaříme, dokud se voda neodpaří (nezapomeneme míchat, bychom to nepřipálili). Přidáme zbylý rozemletý kardamon, koriandr, nastrouhaný zázvor, dochutíme přiměřeným množstvím soli a přidáme zbylou vodu. Přivedeme k varu a povaříme 5 minut. Přidáme usmažené rybí kuličky a zvolna vaříme dalších 15 minut. Podáváme horké s bílou rýží.

 

libor4u - Profil, 24.6.2008
Průměrná známka: 5,00

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.