Kapr na pivě

Ostatní recepty

4 porce kapra, sůl, mletý pepř, 114 litru světlého piva, 2 lžíce rostlinného oleje, 4 malé cibulky, 2 lžíce citrónové šťávy, kmín, mletá sladké paprika

Opláchnuté, osušené porce kapra osolíme, opepříme a rozložíme na talíř.Poté pokapeme pivem a dáme na hodinku do chladničky. Pak v kastrolu na rozehřátém oleji osmahneme oloupané, na kroužky nakrájené cibulky, vložíme porce kapra, zalijeme pivem, pokapeme citrónem a posypeme kmínem a paprikou; dusíme pod pokličkou do měkka. Většinou to bývá 25 minut.Při dušeni podléváme maso trochou horké vody.

 

Martin Zeman - Profil, 14.1.2007
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Alena111 - Profil | St 13.2.2008 11:03:11

Recept je dobrý nevím jest-li najdu 4 kousky kapra ve 114 litrech piva.

soulfly - Profil | St 30.5.2007 19:22:20

Pivka u kaprařiny přivítam radši.

Pivař - Profil | St 30.5.2007 19:09:37

Muhu doporučit. Nenáročné na suroviny a výsledek výborný.