Kapr v koňakovém těstíčku

Smažení ryb

1 kapr, 1 pórek, škrob, sojová omáčka, zázvor, chilli koření, olej
těstíčko: 2 bílky, koňak nebo vodka, škrob, sůl (odhadněte dle množství masa)


Kapra vykostíme, nakrájíme na nudličky nebo kostičky a ty namáčíme do těstíčka, připraveného smícháním uvedených surovin. Kousky osmažíme na oleji, vyjmeme a na oleji zpěníme na nudičky nakrájený pórek. V troše vody rozmícháme škrob, přidáme sójovou omáčku, zázvor a chilli koření Vše se nalije na pórek a po té nechte povařit. Pak do směsi vraťte maso, a ještě prohřejte. Takto upravený kapr lze podávat s hranolkami nebo rýží. Já osobně mám raději hranolky.

 

Martin Zeman - Profil, 13.1.2007
Průměrná známka: 1,00

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.