Severská polévka

Rybí polévky

máslo přepuštěné, ghí 1 lžíce
zelenina kořenová 200 g
rybí filé 200 g
sůl 1 lžička
pepř cayenský mletý 1 g
lučina 100 g
smetana na vaření 200 g
cibulka jarní, sečka 2 kusy




kořenovou zeleninu nahrubo nastrouhat a osmahnout na ghí, přihodit pokrájené rybí filé (nebo zkrátka jakoukoli rybu), osolit (a já dávám kajenský pepř pro jeho příjemnou štiplavost), trochu podlívat vodou/vývarem, až je to krapítek osmahlé, dolít vody, aby se vše potopilo, rozpustit kostku lučiny, případně dolít ještě mléko (nebo celé zahustit smetanou - jak kdo chce a co je v lednici)

 

standas - Profil, 1.3.2022
Průměrná známka: 1,00

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.