Zapečené topinky (tousty) s tuňákem

Ostatní recepty

Nejdříve si připravíme topinky (tousty) - klasický chléb opečený na sucho (foto 1).

Na směs potřebujeme (foto 2):
- plechovku tuňáka v oleji;
- 4 ks jarní cibule;
- 5 lžic tatarky;
- 5 až 7 dkg tvrdého strouhaného sýra (eidam 30%, ne uzeny, prestoze je na fotce 2);
- sůl a mletý černý pepř;
- mletou červenou papriku na poprášení.

Z tuňáka slejeme olej, cibulku i s natí nakrájíme na kolečka a sýr nastrouháme na jemno. Vše poté zamícháme do směsi (foto 3). Vlastní směs nesmí být řídká. Proto případně zahustíme strouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a poté dáme na připravené topinky (foto 4) a zapečemě v troubě (na cca 180 st. C) - foto 5. Krátce zapečeme a z trouby vytáhneme, když se sýr začne rozpékat (bublat). Poté posypeme mletou paprikou a podáváme (foto 6).

Velmi dobrá a vydatná snídaně!

 

Honza J. - Profil, 20.7.2006
Průměrná známka: 1,00

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.