Losos po španělsku,kari brambory

Pečení ryb

Nejříve si připravíme oloupaný pomeranč,který nakrájíme na plátky a zlehka posypeme moučkovým cukrem a zalijeme portským vínem.Necháme cca 12 hodin odležet.Nakrájíme červenou cibuli na proužky,smícháme s nasekanou mátou a zakápneme cherry octem.To vše dáme vychladit do lednice.Steak z lososa ochutíme zeleným kořením a drceným barevným pepřem.Lehce zaprášíme moukou a opečeme z obou stran na másle.Jako přílohu si připravíme vařené brambory,které smícháme na pánvi se smetanou,kari kořením a solí.Jakmile dosáhne směs varu,je příloha hotova. Lososa položíme na marinované plátky připraveného pomeranče a posypeme jej nasekanou červenou cibulí s mátou a cherry octem.

 

Monika Vojtěchová, 17.7.2006
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.