Cukety plněné rybí sekanou

Rybí karbenátky, salámy

500 g pečených dušených, nebo vařených ryb bez kostí,
1středně velká cibule
2 rohlíky,
2 vejce,
cca 2 dcl mléka
100 g tvrdého sýru na strouhání
30 g slaniny,
1 lžíce hladké mouky,
sůl, pepř, muškátový oříšek,
8 stroužků česneku
1 polévková lžíce mleté sladké papriky,
1/2 lžíce mleté pálivé papriky,
cca 2 polévkové lžíce oleje na smažení
Nejprve připravíme cukety: Cukety podélně přepůlíme a vnitřek (měkkou část) odstraníme (vyškrábeme polévkovou lžící). Se solí a asi půlkou předepsané dávky mleté pálivé papriky utřeme 4 stroužky česneku. Směs pokapeme olejem na smažení-lépe se zpracovává. Připravenou směsí potřeme vnitřek cuket, které necháme odležet v chladnu (cca 2 hod).

Zbytky pečené nebo jinak upravené ryby zbavíme kostí ( nameleme mlýnkem na maso s otvory o průměru 3 mm). Při mletí rybího masa do mlýnku vkládáme na kousky nakrájenou cibulí a stroužky česneku (4 stroužky). Okořeníme, posolíme, přidáme, rozškvařenou na kostičky nakrájenou slaninu, nadrobno nakrájené rohlíky namočené v mléce, vejce, 2 lžíce vody a mouku. Dobře prohněteme a necháme nejméně 30 minut odležet v chladnu. Směs může být pikantnější, protože cuketa bývá „mdlá“ a chutě se takto vyváží,

Vytvořenou směsí naplníme vydlabané cukety, které naskládáme do pekáče. Trochu podlijeme vodou, nebo rybím vývarem a olejem pro pečení. Pekáč vložíme do vyhřáté trouby. Ze začátku pečeme prudce (cca 10 minut) a potom jen pozvolna cca dalších 30 minut. Sekanou občas potřeme olejem. Na závěr naplněné cukety posypeme strouhaným sýrem. Podáváme s dušenými brambory. Chuť sekané je vždy závislá na tom, kolik ryb a jakého druhu do nich dáme. Tato chuťová pestrost z nich vytváří zajímavé jídlo, které dává možnost fantazii.

 

DIO - Profil, 10.7.2006
Průměrná známka: 1,00

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.