MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK.cz - Stále na rybách

Sázavská nutrie

Pečení ryb

Suroviny:

nutrie
6 cibulí
12 stroužků česneku
půl kila bůčku
dvacet deka krájeného uzeného bůčku
sůl, pepř, tymián, drcené chilli, kmín
sádlo



Postup přípravy receptu

Nutrii jsem opláchl, osolil, položil do pekáčku na 5 posekaných cibulí. do hrudníku jsem vložil 12 stroužků česneku, vcelku. Shora pokmínoval. Do volného prostoru v pekáčku jsem nacpal tři kousky bůčku. Mezi stěny pekáčku a maso jsem nacpal plátky uzeného bůčku vyválené ve směsi koření, poslední cibuli jsem nasypal nahoru, a celé zakryl zbylýma plátkama uzeného bůčku, taktéž vyválenýma v koření. Podlil deci vody, přidal trochu sádla, a dal pod pokličkou péct.. Na slabou teplotu, spíš dusit. Po hodince jsem přidal i játra a lednivky z onoho hlodavce. Po další půlhodince jsem odklopil, ještě podlil a zvýšil teplotu na barvu.
podával jsem se šťouchanýma bramborama na cibulce, a Rulandou šedou..

 

Láda - ®, 17.1.2015
Průměrná známka: 2,57

Diskuse k receptu

N rybomil - ® So 17.1.2015 18:36:59
a deci vody na podlití ------- tak to bude ta datra ! :§)
N rybomil - ® So 17.1.2015 18:33:40
píšeš o pekáčku...... ty nutrie co choval můj otec měly tak 2,5 - 4,5 kg ( bez kožichu, hlavy aj. nadbytečností ) takže pekáčku by odpovídala tak ondatra. ale zas na ní 5 cibulí a 12 česneků bude víc než moc :-)
N SlavnýLovecPampalini - ® So 17.1.2015 18:33:25
Pvl >> to je fakt, i rybu mám radši s kůží
N Pvl - ® So 17.1.2015 18:24:07
SlavnýLovecPampalini >> Uplně normálně se peče s kožichem --Tolik nechladne
N SlavnýLovecPampalini - ® So 17.1.2015 18:09:38
Láda - >> hele pečeš to aj s kožichem? nějak se o tom nezmiňuje :-)

[ Vstoupit do diskuse - 5 reakcí ]

Co je nového - všechna témata

Začátek sezóny lovu dravců:


Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniPrologic Konvička Survivor (SLEVA 47%)

Za 429
Konvička od firmy Prologic má speciální povrchovou úpravu FDA a LFGB pro bezpečný kontakt s jídlem. Odolný anodizovaný povrch, lehký materiál pro snadný transport, rovnoměrné vedení tepla, jednoduše se čistí, odolné proti poškrábání, odolné proti korozi, objem: 1,3 l.


akce, rybareniFox X-pod Plus 3 rod stojan

Za 3890
Sleva přes 30% - nyní za cenu 4ks vidliček máte rychloskládací stojan v Black Label designu jen u nás taška a DOPRAVA ZDARMA. Pro rybáře vyznávající UK style a kteří potřebují cestovat nalehko s častou změnou místa


Doporučujeme prodejnu
Adresář prodejen
Rybářské potřeby - Rybáře Rybářské potřeby - Rybáře

Karlovy Vary, Sokolovská 81