kapr NA MODRO

Vaření ryb

1 kg kapra
100 g kořenové zeleniny
1 cibule
sůl
6 zrnek pepře
4 zrnka nového koření
1 bobkový list
1/2 dl octa
1 stroužek česneku
80 g másla
1 citron
petrželová nať


očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na malé hranolky, cibuli na kolečka, zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme pepř, nové koření, bobkový list, ocet, česnek a přikryté vaříme 20 minut
porce kapra osolíme, vložíme do vařícího vývaru a při mírné teplotě vaříme do měkka ... kapr v kyselé vodě "zmodrá"
uvařenou rybu vyjmeme, přendáme na talíře, pokapeme vývarem a polijeme rozehřátým máslem
podáváme s vařenými brambory, posypanými nasekanou natí a s plátky citronu

 

mipa - Profil, 10.3.2013
Průměrná známka: 1,00

Diskuse k receptu

mipa - Profil | Ne 10.3.2013 11:15:17

... mnoho z nás z různých důvodů, třeba i zdravotních, nemůže smažené či pečené pokrmy ... a právě těm je tento na "oko" netradiční recept určen ... :-D)))