Kapří guláš

Vaření ryb

Ingredience: 200 g cibule, 300 g červených paprik, 100 g celeru, 300 g rajčat, 30 g másla, 250 ml slepičího vývaru, 125 ml zakysané smetany, 2 lžíce papriky, sůl, pepř, 750 g filé z kapra


Postup přípravy: Cibuli posekáme, papriky rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. Celer pokrájíme na kostičky, z rajčat vyřízneme stopky a rozkrojíme je na osminky. Cibuli, papriky a rajčata opékáme asi 5 minut na másle. Přilijeme vývar, zakysanou smetanu, papriku a osolíme. Za občasného míchání dusíme 30 minut. Kapra osolíme, opepříme, pokrájíme na kostky a přidáme k zelenině. Přikryté necháme asi 10 minut dojít (nevaříme). Dochutíme a podáváme s těstovinami nebo chlebem.

Přeji dobrou chuť

 

hackar, 4.7.2006
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.