MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK.cz - Stále na rybách

Kapr načerno

Vaření ryb

1,5kg živého kapra
sůl
200g zeleniny (celer, mrkev, petržel)
1 cibule
5 zrnek pepře
3 kuličky nového koření
bobkový list
špetka tymiánu
citronová kůra
60g másla
3 lžíce octa
40g strouhaného chleba
40g perníku
1 lžíce šípkové zavařeniny
0,25l červeného vína nebo černého piva
1 lžíce rybízové zavařeniny
1 lžička cukru
30g mandlí
30g rozinek

Upravujeme-li kapra načerno, musíme při zabíjení zachytit krev. Rybu vypláchneme octem, který rovněž uschováme. Kapra rozdělíme na díly a osolíme. Na másle zpěníme zeleninu, cibuli a koření, zalijeme vínem a přidáme ocet, jímž jsme rybu vyplachovali. Příliš hustou omáčku rozředíme a vařime 8-10 minut. Poté do ní přidáme kapra a vaříme dalších 15 minut na mírném ohni. Rybu z omáčky vyjmeme, omáčku přecedíme a přimícháme do ní zavařeninu, perník, strouhaný chleba, oloupané a na nudličky nakrájené mandle, oprané rozinky a cukr upražený na karamel. Omáčku okyselíme citronovou šťávou a 5 minut ji povaříme. Potom do ní vložíme kapra a necháme ještě prohřát. Kapr načerno je nejchutnější, když jej necháme proležet do druhého dne. Příloha: jemný knedlík

 

Josef Vychytil - ®, 1.7.2006
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.

[ Vstoupit do diskuse - 0 reakcí ]

Co je nového - všechna témata

Začátek sezóny lovu dravců:


Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniMainline esence Response Flavours

Za 199
Komplexní řada aromat, z níž si vybere každý rybář. Rybí, ovocné, kořeněné či velmi ostré druhy pro každou situaci.


akce, rybareniNash Instant Action Akce -25%

Připravili jsme pro vás akci na boilies Nash Instant Action, balení 200g a 1kg v průměrech 10, 15 a 20mm


Doporučujeme e-shop
Rubrika E-shopy
CARPFANATICS.cz CARPFANATICS.cz

Jsme internetová prodejna moderního typu s individuálním přístupem ke každému zákazníkovi a také klub vyznavačů moderního rybolovu. Máme...