Slaný rybí salát dle Gunners

Rybí saláty a zavináče

1 kg perlínů,
4 velké cibule,2 kápie-papriky,
bobkový list,černý pepř,
nové koření,sůl,8%ocet,
řepkový olej.

Ryby důkladně očistíme,rozpůlime na filetky nasolíme(solí nešetřit),
necháme na den v lednici.Maso pustí vodu,kterou musíme vylít.
Takto to děláme minum tři dny.
Maso omyjem,na minum tři dny necháme ponořené v neředěném octu.
Ryby opláchneme důkladně vodou,vyndáme páteř-jde to hravě,osušíme a opět nasolíme-mírně na jeden den.Pak maso nařežeme na plátečky.mírně opepříme,smíchame s nařezanou cibulí a kápií.
Vše smíchame,dle chuti dosolíme,přidáme bobkový list a nové koření.
Necháme na dvě hodiny odležet.Přidáme řepkový olej,vše musí být ponořené,necháme v lednici na týden proležet.

Dobrou chuť...

 

Arsenal - Profil, 19.12.2012
Průměrná známka: 1,50

Diskuse k receptu

MIGEIC - Profil | Čt 12.2.2015 13:55:00

Důležité je jak to chutná a né jak se to jmenuje ...rejpaple...

Arsenal - Profil | St 19.12.2012 21:40:55

flekos >> OK,rozumím :-)

flekos - Profil | St 19.12.2012 21:33:08

Arsenal - >> Ahoj- neznamkuji- matjes je pannenský sled a vždy v solnem láku. Nic se nesmi nazývat matjesem, matjes je matjes. Prosím nastudovat a zmenit název receptury.