Utopený kapřík

Pečení ryb

Co je třeba:
kapr (či jiná ryba)
2x zakysaná smetana
1x majonéza
3 cibule
česnek
koření (sůl, pepř, kmín, popř. grilovací či jiné jak to kdo má rád.
máslo
kopr
počet porcí: 4
Čas: hodinka min
Připrava:
Rybu nejlépe čerstvou řádně očistíme, vykucháme. Velice ostrým a tenkým nožem rozřízneme na hřbetu a vytvoříme dva velké pláty masa (šikovnější můžou rovnou vyfiletovat) Na pekáč dáme několik plátků másla, na to položíme okořeněnou rybu, jemně potřeme lisovaným česnekem a zasypeme 1,5 cibule nakrájené na kolečka. Upečeme (cca 30 minut na 200 celsiusů) a dáme vychladnout. V míse smícháme dohromady zakysanou smetanu, majonézu, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, tak dvě lžičky kopru (nejlépe čerstvého - pokud někdo nemá rád kopr, může použít jiné bylinky) a ještě můžeme nastrouhat 2-3 kyselé okurky. Řádně promícháme a zalijeme tím studenou upečenou rybu. Nemělo by nic trčet ven. Necháme marinovat minimálně 2-3 hodiny, ale klidně do druhého dne. Podáváme za studena s čerstvým chlebem, vínko atd. Často tuto úpravu kapra (ale i lososa, okounů či jiné ryby) předkládám početnějším návštěvám a vždy se o toto jídlo strhne bitva. Vřele doporučuji nebát se netradiční úpravy a vyzkoušet.

 

Maty - Profil, 27.6.2006
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.