Pikantní amur se smetanou

Pečení ryb

Amura stáhneš a nakrájíš na podkovičky. Osolíš a posypeš cayenským pepřem a trochou saturejky a římského kmínu. (podle vlastního uvážení, já dávám víc, mám rád, když je to pikantní). Potom lehce pokapeš olivovým olejem a necháš tak hodinku odstát v pokojové teplotě. Zahřeješ si troubu na 200 stupňů, zatím vyskládáš porce na pekáček (vymazat není třeba), na každou podkovičku dáš lístek másla (zlepší chuť té omáčky) a nasekáš si pět šest kaparů, které nasypeš na porce. ještě než dáš do trouby, vyskládáš do volných míst v pekáčku nakrájená rajčata (jsem línej, tak je neloupu, ale vůbec to nevadí). Nakonec poleješ porce dvěma lžícemi medu. A dáš péct do trouby, trvá to cca deset minut (poznáš to podle toho, že jsou hotová rajčata. V tu chvíli zaleješ porce půlkou smetany (když chceš víc omáčky, dáš celou smetanu, to už je na vkusu každého, třeba naši chtějí omáčky více, mě stačí decentně). vypneš troubu a ještě to tam na chvíli strčíš, aby smetana trochu probublala. A je to.

 

Mojo - Profil, 13.8.2012
Průměrná známka: 2,25

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.