Kapr po spreewaldsku (rychlovka)

Vaření ryb

Doba přípravy: 30 minut

Ingredience pro přípravu 3 porcí:
1 vykuchaný kapr | 1 lžička MAGGI Harmonie Chuti | 1 pórek | 2 mrkve | 1 cibule | 125 g celeru | 20 g másla | 125 ml suchého bílého vína | 1 kostka MAGGI Zeleninového bujónu | 1/2 bobkového listu | 3 kuličky nového koření
Příprava:
Kaprovi odřízneme hlavu a ploutve. Řez vedeme podél zadního hřbetu a nakrájíme porce. Kůži nestahujeme. Okořeníme MAGGI Harmonií Chuti.
Očistíme pórek, mrkev, cibuli a celer; nakrájíme na tenké nudličky.
Máslo zpěníme a na něm podusíme zeleninu; přilijeme bílé víno. Přidáme rozdrobený MAGGI Zeleninový bujón, bobkový
list nového koření; krátce povaříme.
Porce kapra položíme na zeleninu a dusíme pod pokličkou při mírné teplotě cca 10 minut. Porce kapra vyjmeme a navrstvíme na ně zeleninu.

 

slapeto - Profil, 23.6.2006
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.