Rybí klobásy

Rybí karbenátky, salámy

6 kg. ryb, 4 kg. vepřový bůček, 50 g. česnek, 200 g. sůl, 20 g. pepř, 10 g. kmín, 4 g. majoránka,
25 g. pálivá paprika, 60 g. sladká paprika asi 1/2 l vývaru z masoxu.

Postup: Vykostěné ryby pomeleme na jemno, bůček na hrubo, česnek utřeme se solí a vše
důkladně promícháme. Vývar přidáváme dle hustoty prátu tolik, aby vznikla kompaktní kaše
a necháme asi 2 hod. odležet. Plníme do střev a udíme 5-6 hod.
Nejchutnější jsou zhruba po týdnu uloženy v chladu a studené.

 

Míra Rybář - Profil, 30.11.-000
Průměrná známka: 1,00

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.