Rybí polévka z Vysočiny

Rybí polévky

Hlavy a vnitřnosti ze dvou kaprů, kořenová zeleninová směs, mouka, máslo, 2 bob. listy, 4 kuličky nov. koření, 6 kul. pepře,
šlehačka, rohlíky na osmažení.

Postup: Hlavy vaříme asi 10 min. v osolené vodě s kořením. Poté vyjmeme, necháme
vychladnout, obereme a maso vrátíme zpět do polévky, kam jsme přidáli vnitřnosti, na
másle podušenou zeleninu a ještě povaříme, aby maso více změklo. Vývar zcedíme, od-
straníme koření a maso se zeleninou rozmixujeme, nebo na drobno rozsekáme. Vratíme do
vývaru, zahustíme světlou jíškou, nalijeme šlehačku, krátce povaříme a podáváme s osmaže-
ným rohlíkem. Zdobíme petrželkou.

 

Míra Rybář - Profil, 30.11.-000
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.