Žáby dušené

Ostatní recepty

Žáby se jedí od měsíce listopadu až do polovice měsíce března. Žáby čistě omyté se nasolí a nechají se přiklopené hodinu v té soli marinovat. Na kuthan se dá kus sádla nebo másla, 1 drobně nakrájená cibule a nechá se to zapěnit.Jakmile počíná cibulka žloutnouti, vyndají se žáby z té soli, vloží do kuthanu a nechají se nepřiklopené za častého míchání tak dlouho dusit, až hezky vysmahnou. Pak se dají na misku, posypou smaženou žemličkou, a pokropí sardelovým nebo jen obyčejným máslem. K žabám se podává citron.

Doslovný přepis - zdroj : VZORNÁ KUCHAŘKA - sbírka vyzkoušených, spolehlivých předpisů kuchařských.
Autor: Marie Součková-Vosátkova
Nakladatel Melichar, 1915

Pozn.:
- u nás jsou tuzemské druhy žab chráněny zákonem, snad by to šlo z nějakých ze Zverimexu
- kuthan = něco, jako nízká pečící pánev pro využití na plotně i v troubě

 

mirmen - Profil, 30.11.-000
Průměrná známka: 2,00

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.