Okoun se zelinami

Ostatní recepty

Potřeby: Marináda z citronové šťávy,soli,tlučeného pepře a jemně usekaných zelin, 1/2 kg okouna, 1 lžíce Visanu nebo Ceresu, žampiony,šalotky,zelená petrželka, šťáva z jednoho citronu, 1/8 l bílého vína

Příprava: Rybu očistíme,omyjeme,osolíme a vložíme do pánve vymazané Visanem. Pak přidáme jemně usekané šalotky a drobně nakrájené žampiony, nalijeme na ně bílé víno a citronovou šťávu. Rybu po obou stranách odusíme a vyndáme. Do pánve dáme několik lžic polévky , trochu usekané petrželky a polijeme tím na míse upravenou rybu. Podáváme ji se slanými brambory.

Zdroj: Schichtova kuchařka - vybrané předpisy, 4.díl.
Nakladatel a ročník vydání : neznámý - neuvedeno.
Doslovný přepis ( Visan - tehdejší značka tuku na smažení).

 

mirmen - Profil, 30.11.-000
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.