MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK.cz - Stále na rybách

Mníci pečení se šalvějí

Pečení ryb

Mník se trhne,vykuchá a nasolí: dá se na kuthan tlustě čerstvým máslem vymazaný, a nechá se zvolna péci. Do vnitř ryby dají se napřed dva lístky šalvěje a na povrch se zcela malounko posypou jemně sekanou šalvějí. Upečené ryby se posypou usmaženou jemně ustrouhanou žemličkou a polijí máslem, ve kterém se pekly.

Zdroj: VZORNÁ KUCHAŘKA , Marie Součková-Vosátková , nakladatel Boh.Melichar,knihkupec, 1915

(přepsáno doslovně, kuthan - něco jako pekáč)

 

mirmen - ®, 30.11.-000
Průměrná známka: 2,00

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.

[ Vstoupit do diskuse - 0 reakcí ]

Co je nového - všechna témata
Doporučujeme e-shop
Rubrika E-shopy
PÁRYSŮV RYBÁŘSKÝ RÁJ s.r.o. PÁRYSŮV RYBÁŘSKÝ RÁJ s.r.o.

Rybářské potřeby pro všechny, kteří propadli kouzlu rybařiny. Díky unikátnímu věrnostnímu systému nakupujete neustále se slevami 5 –...