Okoun na bylinkovém másle

Vaření ryb

Několik okounů cca stejné velikosti, voda, sůl ocet, máslo, sušené bylinky dle vlastní chuti nebo
co jest momentálně skladem.
Do velkého pekáče na pečení husy vložíme nějakou dřevenou mřížku, např.podložku pod horké nádoby. pokud jsou mřížky řídké, vyplníme špejlemi. Nevrh poklademe gázu nebo řidší bílé plátínko. Na ně položíme osolené očistěné okouny s hlavou a ploutvemi. Nalijeme vodu s přídavkem octa ,na 1 litr asi 0,1 litru octa. Přiklopíme druhou částí pekáče a dáme vařit do trouby asi 20 - 30 minut, podle velikosti ryb. Když se rybám začne lehce trhat kůže, praskat jsou vařené, pozor na rozvaření. Do rozpuštěného másla rozmícháme sušené bylinky - šalvěj, bazalka, tymián, estragon apod. dle vlastníchuti nebo z pytlíku na bylinková másla.Když začne máslo prskat polijeme
jím ryby, které jsme přendali na prohřáté taliře. Počkáme, až se máslo do ryb dobře nacucne. Příloha tmavý chléb apod.

 

rybomil, 30.11.-000
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.