MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK.cz - Stále na rybách

Halászlé

Rybí polévky

Nejdříve se daj do kotlíku malé ryby, různé druhy, ty se vaří několik hodin. Někdo to dělá i z rybých hlav.Mezi tím se udělá základ, olej, cibule, paprika. Cibule se osmahne do zlatova.
Když jsou malé ryby rozvařené, tak se promačkaj přez cedník, nebo vylisujou.(Je na to i spešl lis, ale asi ne v čechách)Tak, že se vymačká šťáva a zůstanou tam jenom kosti.Poznámka, na jeden kotlík halászlé je potřeba plný kotlík malých ryb. Základ z ryb se přidá do předem připraveného oleje s cibulkou, přidá se paprika a koření dle chuti, zelenina a někdo tam dává i smetanu. Pálivá papríka samo maďarská a vynikající doplněk je rybý bujon.A až nakonec velké kousky ryb na podkovy,které se vaří asi 20 minut. Když velké kousky vylpavou, halászlé by mělo být hotové. Jíme ji teplou a s chlebem. Zapíjí se Tokajským vínem.

 

Tiba - ®, 30.11.-000
Průměrná známka: 1,00

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.

[ Vstoupit do diskuse - 0 reakcí ]

Co je nového - všechna témata
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniNaviják SPRO Freeliner XS 6000 + druhý zdarma

Za 2.299
Špičkový naviják s volnoběžnou brzdou za vynikající cenu v akci jeden + druhý totožný zdarma.

akce, rybareni-1600Kč sleva JRC Extreme 3D

Akční nabídka na jeden z nejkvalitnějších spacích pytlů na trhu. Nyní máte možnost si zakoupit tento vynikající výrobek za neuvěřitelnou cenu. Akce platí do vyprodání skladových zásob. Doprava ZDARMA!!!


Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Doporučujeme e-shop
Rubrika E-shopy
RS Fish RS Fish

RS Fish rybářské potřeby s.r.o. je firma s 20 - ti letou tradicí a zkušenostmi v oboru. Naše prodejna i internetový obchod nabízí sortiment...