Kyselé ryby

Rybí saláty a zavináče

Lák - bobkový list, nové koření, hořčičné semínko, sůl, cukr, může být i kytka kopru nebo koriandru, ocet, voda.
Očištěné ryby nasekáme na podkovy, nasolíme a uložíme na noc do chladničky. Ráno ryby na čtyři hodiny zalejeme v kamenném hrnci neředěným octem. Svaříme lák, porce ryb naskládáme do sklenic a zalijeme vychladlým lákem. Zavíčkujeme sklenice a na týden uložíme do chladničky. Dobrou chuť.

 

pikoš, 30.11.-000
Průměrná známka: 1,50

Diskuse k receptu

Sa(l)micka - Profil | Pá 20.11.2015 17:51:08

Nejčastějc z cejnů do 30 cm. Plotice se na to tak nehodí, nevim proč. Maso je prostě o kousek jiný a už to neni ono.

emka1 - Profil | Pá 20.11.2015 17:12:42

ja robím kyseláče hlavne z nosáľov... majú tenkú kožu, takže dobre celým mäsom prejde nálev...

maras - Profil | Ne 26.4.2009 9:56:13

Bongiorno >> ze vsech :-)

Bongiorno - Profil | Ne 26.4.2009 9:47:59

Z jakých nejvíce ryb děláte saláty,zavináče a pepřenky dík

Firo - Profil | Pá 10.4.2009 8:51:58

Nasolit ryby. Vytáhne to z nich vodu a zpevní se maso.

Bongiorno - Profil | Pá 10.4.2009 8:18:45

posolí se lak nebo se nejdříve nasolí ryby?