olejovky

Vaření ryb

Jakákoliv ryba je vhodná od velikosti plotice 5 cm až po lopatu cejna.
Rybu (ryby)řádně !!! osolíme,naložíme do mísy přes noc proložíme bobkovým listem, novým kořením, celým pepřem, veškeré koření použijeme při zavařování. Malé rybky zavařujeme celé, u větších (nad 15 cm) ořežeme maso pouze s žeber a páteře, a ořezané maso dáme do skleniček, přiklačíme a na konec přidáme bobkový list, nové koření, pepř celý, doplnit k okraji sklenice olivovým (nebo i jiným)olejem. Vyzkoušená velikost - sklenička od výživy,1 bobkový list, 2x nové koření, 2x pepř celý, 1-2 polévkové lžíce olivového oleje, podle velikost ryb můžeme měnit i velikost sklenic. Po zavíčkování vaříme v papiňáku postavené nad dnem skoro celé ponořené ve vodě 2!! hodiny (platí pro velikost sklenice od děcké výživy z důvodu rozvaření kostí). Odskoušené mám - do starého papiňáku vložím napařovák na knedle, naliji vodu tak, aby první vrstva skleniček od výživy byla ponořena až po víčko, naskládám druhou vrstvu skleniček a vařím tak aby pojistka papiňáku se jen třepala ale nevyskočila.

 

Kodl - Profil, 30.11.-000
Průměrná známka: 1,00

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.