Kapr v alobalu na paprice

Grilování ryb

kapr, sůl, paprika sladká i pálivá, drc. kmín, alobal, gril

Zvolené množství kapra , doporučuju dělat po celých půlkách asi 3-4 kg kapra, bez kůže (stažený) nasolit a okořenit obojí paprikou a trochu kmínu zabaleno v alobalu asi ve 2-3 vrstvách ogrilovat cca 30 min celkem.
Mám rád pevnější a sušší maso, takže doporučuji nasolit maso den předem, aby pustilo vodu, do alobalu nadělám jehlou dírky asi na každé 3 cm plochy, aby mohla pára ven a kapr se nedusil/nevařil. Lépe dělat pomalu, déle a častěji obracet až 45 min. Takhle se dá vykouzlit z "blátibého" kapřího masa pochoutka srovnatelná s masem štiky.

 

Goba, 30.11.-000
Průměrná známka: 2,20

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.