salát s jogurtem

Rybí saláty a zavináče

kapr nebo jiná ryba
sůl
nové koření
bobkový list
cibule
kořenová zelenina
ocet
jogurt
majolka

Ryby vykuchám, očistím a dám povařit.Vařím asi 20minut v osolené vodě s několika kuličkami Nového koření a několika listy bobkového listu.
Po té ryby vyndám a nechám vychladnout. Pak vykostím a v nálevu 1:1 voda, ocet,nechám v lednici 3 dny. I v nálevu je několik kuliček koření a lístků bobku.Ryby tak získají velice dobrou a zajímavou vůni. Po 3ch dnech maso properu ,mírně vyždímám a dám do misky. Přidám vařenou(ještě dvrdou)kořenovou zeleninu (1 sáček mrkev,celer a můžu přidat sladkokyselý hášek a kukuřici), na drobno nakrájenou cibuli (dle chuti asi 4 ks) a promíchám. Pak vezmu 4 malé jogurty (obyčejné) a vmíchám. Majolkou jen dochucuji.
Tento salát je velice dobrý a hlavně lehký. Mí přátelé co ho vyzkoušeli tvrdí, že je vynikající, už proto,že mohou vyzkoušet pravidlo V.Buriana "Přiměřeně....přiměřeně"
Dobrou chuť

 

Franta K. - Profil, 30.11.-000
Průměrná známka: 1,33

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.